Reklama

Reklama

Žádné zákony, žádní strážci práva. Kruté 13. století, ve kterém platí jen zákon silnějšího. Tu dobu znáte z filmů Jméno růže nebo Statečné srdce. Po kraji krouží bandy loupeživých zabijáků. Arnauld je už nelítostným osudem unavený a stále více rezignuje na ochranu svého majetku a rodiny... jeho žena se ale nevzdává a rozhodne se požádat o pomoc Arnaudova bratra Thomase, protřelého žoldnéře. Také on začne uplatňovat právo silnějšího. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu - oficiálneho textu distribútora som mal problém film vzhliadnutý len včera identifikovať. Takisto som prekvapený z tak nízkeho hodnotenia. Film je dobre natočený, zahraný, emocionálne podchytený, navyše stredoveká atmosféra z neho len tak tečie. Režisér nám ním pravdepodobne odkazuje, že všetci máme svoje silné a temné stránky svojej existencie a vyvarovať sa slabostí, i keď ste vo vnútri dobráčisko nie je vždy úplne také jednoduché. 5* za celkový dojem. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film ze středověku. Myslím, že film měl málo akčních nápadů. Představovala jsem si (hlavně když vstoupil na scénu Thomas) více bojových scén a větší nebo opakovatelný nájezd lupičů. Některé scény byly neuvěřitelně naivní a samozřejmě zamíchaný sex (bez toho to zřejmě dnes ve filmu nejde), ale vcelku se dalo na to bez problému a stachu z nudy koukat. Dávám s klidným svědomím 3*. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +některé scény a souboje jsou docela naturalistické, akce je zajímavá -je jí však málo, stopáž 90 min by bohatě stačila, film je totiž hodně rozvleklí/// Tohle je hodně realistické a ještě více minimalistické historické drama, které si vystačí s "armádou" šesti bojovníků proti dvěma bratrům. V případě jakékoliv akce je děj poutavý. Vyloženě totiž cítíte ten adrenalin, že jste sám a proti vám jsou dva chlapy. V tomto směru je film výtečný a soboje jeden na jednoho jsou velmi realistické. Jenže tato část filmu je o velikosti zhruba jedné pětiny snímku a tak se povětšinu času budete nudit nad prázními slovy a podivnými činy zůčastněných. Tedy abych byl spravedlivej. To chování postav je v rámci skutečnosti docela normální, ale do filmu se to moc nehodí. Divák přeci jen touží po něčem jiném. Přičtěme si k tomu nijak obsáhlou hudební složku a výpravu na úrovni televizního filmu a dojde vám, že je zbytečné se na tento film dívat. Je to jen jedna epizodka z historie a přitom nijak významná. Tak se prostě žilo./// Celkem 34%/// ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pravda, nejedná se o žádnou bombastickou podívanou a velkolepou produkci - koneckonců jde o příběh obyčejných vesničanů. Oč je ale "Bratrstvo bojovníků" vzdálenější výpravným ságám, o to blíž má k vykreslení běžného života, jak mohl asi ve 13. století vypadat. Tenhle film jsem shlédl tentýž večer jako "Blanche, královnu zbojníků" a proti onomu pseudohistorickému sračkoidu je B. b. přímo ukázkou filmového umění. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Od zhliadnutia Johanky z Arku som voči francúzskym historickým filmom opatrný. Neviem či neni od tvorcov silné aj prirovnanie k Statočnému srdcu, lebo jediné čo majú spoločné je asi len obdobie, v ktorom sa dej odohráva. V Bratrstve netreba čakať žiadne veľkolepé historické bitky o počte mužov 5000 plus jazda. Jedná sa skôr o ponurý komorný príbeh jednej chudobnej rodiny terorizovanej lúpežníkmi. Pričom prvú polovicu filmu krívajú nielen všetci hlavní hrdinovia, ale do značnej miery aj príbeh. U mňa za 3 ,ale "o prsa vietnamský holky". ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama