Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom policajtovi, ktorý sa zúčastní veľkej akcie proti vplyvnému obchodníkovi s drogami, ale aj napriek jeho snahe to nevyjde úplne ideálne a proti obchodníkovi nie je dostatok dôkazov. A tak dostane za úlohu chrániť obchodníkovu známu, ktorá má proti nemu vypovedať, ale zločinci sa nezastavia pred ničím a dokonca na policajta hodia vraždu. A tak musí urobiť všetko preto, aby zločinca konečne dostal a seba očistil. Spracovanie je celkom slušné, síce občas by to chcelo pridať trochu dynamiky, keďže hlavne pred záverečnou fázou to miestami stojí zbytočne na mieste a tiež je tu cítiť až prílišný kontrast v nálade, keďže občas je to typicky bláznivé a inokedy zase dosť vážne, ale aj tak mi to sadlo. Opäť to väčšinu času pôsobí správne svižne a sviežo, zápletka je pre potreby filmu úplne ideálna, pričom sa tu nájde niekoľko mojich obľbených prvkov, ako ochrana svedka pred zabijakmi alebo nespravodlivé obvinenie, takže aj dejovo ma to bavilo, výnimočných scén je tu dostatok a tak väčšinu času sa je rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou spokojný. Na Chanove pomery je síce pestrejšia, než väčšinou, okrem tradičných súbojov nechýba ani nejaká tá streľba a naháňačky, ale práve tento zvyšok ma zase tak moc nebavil. A tak úvodná akcia je síce až prekvapivo veľkolepá, ale výraznejšie ma bavila len sekvencia s autobusom, no následne sa už nájdu aj nejaké tie súboje, ktoré síce nemajú až tak prepracovanú choreografiu, ale aj tak sú dobre zvládnuté a pôsobia správne živelne a surovo. A najviac sa mi páči rozhodne celé finále v obchodnom dome, ktoré okrem skvelých sobojov a kaskadérskych kúskov vyniká hlavne nekompromisným zneškodňovaním protivníkov o rôzne sklenené predmety. Čo sa týka humoru, je ho tu možno až zbytočne moc, pričom aj tak väčšina nie je ani moc vtipná, ale ani ma nerušil a predsa len pár scén ma pobavilo. S hereckým obsadením som spokojný, Jackie Chan je tu viditeľne vo vrcholnej forme, k tomu slušné ženské zloženie, či už Maggie Cheung ako jeho priateľka, alebo Brigite Lin v úlohe svedkyňe, no bavil ma aj Bill Tung ako policajný nadriadený. Len by to chcelo lepších záporákov. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, Jackie Chan to zvláda bez problémov nielen pred kamerou, ale je aj viditeľne schopný žánrový režisér. Takže na vrcholné akčné diela Jackieho Chana to síce nemá, predsa len viaceré jeho filmy mi prišli zábavnejšie a s kvalitnejšou akciou, ale aj toto je slušná zábava, ktorá nesklame ani po viacerých pozretiach. 74% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdepak vrchol a nejlepší forma Jackieho Chana, Police Story není na akci tak bohatá jako jiná - nejlepší Jackieho díla klasického východu, ale na 80. léta má relativně neurážející děj, který byť jen v povrchnosti, udržuje film dobře pohromadě. Z akce je třeba určitě vypíchnout průjezd slumy a mnoho, mnoho efektně rozbitého skla :) Humorná vložka, speciálně pak epizoda s Chanovou přítelkýní, je však, jako každá jiná vložka, tak trochu na pi... Zkrátka podařená Police Story je, ale žádný zázrak v ní neshledávám, zvláště pak ve srovnání s top 80s Smrtonosnou pastí a zbraní... 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na tuto Chanovu klasiku jsem se hodně těšil a všemu napomáhal i fakt vysokých hodnocení, které film nasbíral. Ve výsledku se však jedná o zklamání. Film má sice co nabídnout a jsou tu všechny aspekty ostatních Chanových filmů jako skvělé bitky, kaskaderské kousky a celkový nadhled. Jde jen o to, že je tu všeho hrozně málo. Film sice otevře skvělá akční scéna ale po zbytek filmu už na diváka čekají jen tři povedené bitky a akční nářez v obchoďáku. Jedná se tedy o lepší průměr ale je vidět, že film inspiroval celou řadu zámořských filmařů a i "Miša" Bay se zamlada nejspíš na Chana díval, což dokazuje úvodní akční scéna s výbušným průjezdem vesničkou. Po druhém shlédnutí slabší 4* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackieho zlomových filmů, instantní klasika, zasloužený hit a první díl Jackieho nejdelší filmové série. Z filmu úplně prýští nadšení a nápaditost tvůrců, od úvodní automobilové honičky s epickým zdemolování slumu (zakončené efektním zastavením autobusu s padouchy, které později obšlehl Sly v TANGO A CASH), přes vtipný souboj s fejkovým vrahem, až po finále v obchoďáku, při kterém dostane Jackie pěkně do těla (svoje slíznou i obě ženské postavy), rozbije se absurdní množství skla a Jackieho sjezd po tyči s žárovkami dostaneme jako při sportovním záznamech několikrát z různých úhlů. Respektive až po závěrečné chanovské titulky s přeřeky a zraněními, o které nebyla nouze. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé kaskadérské kousky a bojová choreografie, které ani po 30 letech neztratily ani chlup ze své úžasnosti. Jackie Chan navíc umí skvěle prodat i laciný humor, který by v podání kohokoliv jiného působil nadmíru trapně. Chtělo to jen trochu doladit pacing,ale výtka je to minimální neboť jakmile dojde na akci, tak od filmu nejde odtrhnout zrak. 9/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • Film existuje ve více verzích sestřihu: hongkongské - 101 minut, japonské - 106 minut, britské - 99 minut, americké - 90 minut a španělské - 88 minut. (Rominator)
  • V rokoch 1994 až 2004 používala hongkongská televízna séria Police Report hlavnú pieseň z filmu naspievanú Jackie Chanom. Televízna reklama na prácu v hongkongskej polícii si taktiež adaptovala túto pieseň ako hlavný motív. (Peter-1307)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama