Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Kdybych na tento kousek nebyl tak natěšený (z původní hongkongské tvorby jedno z nejznámnějších, nejslavnějších a nejlépe hodnocených Jackieho děl) a neočekával možná nejlepší chanovku, ale prostě bych na ten film jen náhodou narazil, tak bych asi dal hvězdiček pět. Ale takhle nemůžu. Prostředek filmu byl slabší a některé scény s Maggie Cheung (už chápu její slova o začátku skutečné herecké kariéry v roce 1988) byly skoro blbé, celkově to však byla skvělá (místy i fakt dobře vymyšlená a napínavá) jízda. No a závěrečná bitka v obchodě byla neuvěřitelná a málem mě donutila dát plné hodnocení. To se pan Chan pěkně vyřádil. :-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade s tým filmom nemám najmenší problém. Ani po rokoch. A ani po vyše dekáde, kedy som ho videl po prvý raz. Jackie Chana mám v tomto jeho období veľmi rád. Či už nápaditosťou akčných scén, alebo veľmi sofistikovaným ale zároveň bláznivým humorom. Prvé Police Story je ale skvelou žánrovou záležitosťou, pretože veľmi umne a prezieravo kombinuje vážnu krimi s bláznivou akčnosťou. Postavy a zápletka fungujú a vytvárajú pomerne hutný príbeh o zlosynovi a dobrosrdečnom policajtovi. Do toho nejaké tie úplatky, korupcie a podplácanie a dve spanilé slečny snažiace držať krok s hlavným hrdinom, a prežiť. Jedna z najlepších Jackieho sérií. Tu naozaj zaváži len jediné. Či máte jeho filmy radi alebo nie. Pretože aj napriek kvalite a menším obmenám, je to v zásade stále to isté. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na tuto Chanovu klasiku jsem se hodně těšil a všemu napomáhal i fakt vysokých hodnocení, které film nasbíral. Ve výsledku se však jedná o zklamání. Film má sice co nabídnout a jsou tu všechny aspekty ostatních Chanových filmů jako skvělé bitky, kaskaderské kousky a celkový nadhled. Jde jen o to, že je tu všeho hrozně málo. Film sice otevře skvělá akční scéna ale po zbytek filmu už na diváka čekají jen tři povedené bitky a akční nářez v obchoďáku. Jedná se tedy o lepší průměr ale je vidět, že film inspiroval celou řadu zámořských filmařů a i "Miša" Bay se zamlada nejspíš na Chana díval, což dokazuje úvodní akční scéna s výbušným průjezdem vesničkou. Po druhém shlédnutí slabší 4* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tenhle splašenej druh akční zábavy není nic moc pro mě! Navíc mě vytáčí ty neustálý žlutý skřeky ve všech soubojích. Jackie Chan je všeuměl a opravdu mistr svýho oboru a jeho uvolněnej lážoplážo bojovej styl, společně s jeho vlastní choreo je na vysoký úrovni! Druhá polovina téhle Story je určitě lepší a má víc kvality než ta první a díky tomu mě to dotlačilo k té průměrné známce. I přes to, zde není v podstatě nic extra k zapamatování... Sorry legendo. 55% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jméno první akce : Hon na kance. Nádherná scéna je průjezd vesnicí. Dobrý masakr a devastace. Kaskadérské kousky Jackiho Chana jsem vždy obdivoval a že jich ve filmech, ve kterých tento herec hraje, je spousta. V tomto příběhu dělá Kevin Chan Katonsky Ka Kui ( Jacki Chan ) osobního strážce Seline Fongové, hlavní svědkyni obžaloby proti bandě drogového vůdce Koa. A věřte, že si to oba užívají. Například scéna, kdy Ka Koiův kolega má vystrašit Selinu aby začala spolupracovat. Běhá tam po bytě z maskou na obličeji a naoko se snaží zabít jak Selinu tak Ka Koiho. Už vím, kde Keenen Ivory Wayans sehnal námět na svůj film Scary Movie ( 2000 ). Pěkné akční scény, humor, láska, zrada i pomsta, to vše se dá vidět v tomto snímku. V závěrečné scéně je rozbito spousta skla a teče i víc krve. Film končí souhrnem nepovedených scén z natáčení, utržených zranění a gagů, to vše na pozadí závěrečných titulků a za doprovodu pěkné Katonské písně ( interpreta se mi nepovedlo identifikovat ). PS : Díky Woodymu , který mi napsal, že interpret je Jackie Chan osobně, je tato věc vyřešena. Říkám díky !!! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • Pro větší míru realismu použili producenti „cukrové sklo“. To však také vedlo k větší míře zranění. (HellFire)
  • Bylo použito takové množství skla, že štáb začal film nazývat „Glass Story“. (HellFire)
  • Důvod proč má Police Story tak prostý název je ten, že pokaždé když Jackie Chan začal v Hong Kongu nový projekt, každý filmař se ho snažil napodobit. Například po oznámení Legendy o opilém Mistrovi (1994) se začalo natáčet plno filmů o opilém stylu boje. Ale od názvu Police Story nevěděl nikdo co očekávat, kromě toho že to bude film o policii a nikdy předtím nikdo v Hong Kongu kung-fu film o policii nenatočil. (Raztubyl)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama