Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sme mali dvanásť, tento film sme zbožňovali. Keď som ho videl teraz po dlhom čase, nebavil ma. Čo z toho vyplýva? Že Police story je film pre 12-ročných chlapcov. Na tom samozrejme nie je nič zlé, keďže ako vieme, u chlapa sa vyvíja najmä telo a myseľ, ak vôbec, až v druhom rade. No ale k veci. Humoru som si príliš nevšimol, romantická linka je čistá výplň stopáže a od Chanových féroviek som očakával viac invencie. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Sotva by som o tento film zakopol (ani ikona Jackieho Chana ma nikdy nijak zásadne neoslovila). A moja veľká vďaka tévé dajto, že som na nej náhodou objavil svoju najnovšiu akčnú modlu. Aj keď to nemá sexappeal iných akčných filmov západnej produkcie (arnie a sylvester vedia...), musím povedať, že ide o najpoctivejší akčný film aký som kedy mal tú česť sledovať! Samozrejme je tam hromada hluchoty, ale je v tom aj istá neskrývaná svedomitosť (presne som to nemeral, ale zdá sa mi, že pol stopáže tvorí akcia a naozaj brilantná). Za pravdu mi dáva fakt, že Michael Bay použil ako vrchol svojich druhých Bad Boys 2 scénu, ktorá sa tu udeje do prvých 10 minút. A skoro identicky... Niekde som tu už videl komentár, ktorého posolstvo by som rád postol aj ja: Kedykoľvek Ti bude pripadať, že máš najhoršiu prácu na svete, len si predstav, že si v Jackieho Stuntman crew... ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Tenhle splašenej druh akční zábavy není nic moc pro mě! Navíc mě vytáčí ty neustálý žlutý skřeky ve všech soubojích. Jackie Chan je všeuměl a opravdu mistr svýho oboru a jeho uvolněnej lážoplážo bojovej styl, společně s jeho vlastní choreo je na vysoký úrovni! Druhá polovina téhle Story je určitě lepší a má víc kvality než ta první a díky tomu mě to dotlačilo k té průměrné známce. I přes to, zde není v podstatě nic extra k zapamatování... Sorry legendo. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bravurní akce té nejvynalézavější hongkongské školy.. Jackie Chan s lehkostí překonává kaskadérské překážky i infantilní scénář, rozdává rány a ve výborně zvládnuté choreografii nechává vzpomenout na staré dobré (akční) časy!! Navíc je moc zábavné sledovat, kolik zaoceánských režisérů se Chanovou akcí nechalo inspirovat.. Škoda jen Chanových pozdějších amerických přehmatů.. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Parádní akční nářez pěkně naostro bez nějakých průhledných digitálních triků, které dneska můžeme vidět snad v každém akčním filmu. Souboje jsou naprosto věrohodný a zúčastněné to asi muselo párkrát dost zabolet (pokud všechno to sklo bylo fakt pravé). Navíc scénky jsou originální i vtipné (autobus, telefony, závěr v obchoďáku). Jen ten scénář a dialogy jsou takové jednodušší, ale to skvělou zábavu nemůže pokazit. Bavil jsem se jako u málokterého filmu. Až si to někdy pustim znova a budu se bavit stejně skvěle, přidám i pátou hvězdičku. :-) Edit 11.3.2023: Viděno po 12 letech, konečně restaurované ve 4k a v originálu a kouká se na to zas o něco lépe. A to i když pominu kvalitu obrazu, tohle prostě nestárne! (4k UHD blu-ray, orig.) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • V rokoch 1994 až 2004 používala hongkongská televízna séria Police Report hlavnú pieseň z filmu naspievanú Jackie Chanom. Televízna reklama na prácu v hongkongskej polícii si taktiež adaptovala túto pieseň ako hlavný motív. (Peter-1307)
  • Kaskadér Blackie Ko zastúpil Jackieho Chana počas motocyklovej akcie, v ktorej preletí cez sklo smerom k vrahovi. (Peter-1307)
  • Film obsahuje veľa akčných scén, ktoré inšpirovali i iných tvorcov. Napríklad úvodná scéna zastavenia autobusu, ktorú citoval Sylvester Stallone vo filme Tango a Cash. Zopár choreografických zázrakov zo záverečného boja v obchodnom centre je podobne použitých vo filme zosnulého Brandona Leeho Rapid Fire. (Puol)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama