Reklama

Reklama

Didier a Bernard nemají kromě svých manželek, které jsou sestry, vůbec nic společného. Zatímco Didier je úspěšný lékárník středostavovského původu, Bernard živoří jako chudý učitel v drsné střední škole. Jediné, co oba muže spojuje, je láska k tabáku. Jejich tchán má stejnou vášeň, která mu však ničí zdraví. Didier a Bernard se mu rozhodnou pomoci tuto fatální závislost překonat a uzavřou sázku, že se dva týdny nedotknou cigaret. Zpočátku jsou oba dva překvapení, jak snadné je přestat kouřit. Jenže během několika dnů se ocitají v krizi, stejně jako jejich manželství. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zápletka jako taková, byla kravina na entou. Ono totiž, když nejste kuřák, tak ty dva blázny, co se tady vsadí, že přestanou kouřit, prostě nepochopíte. Všechno Vám přijde absurdní a celá ta zápletka Vám nebude dávat smysl. Po asi dvaceti minutách jsem ale povolil uzel a přijal fakt, že na zrovna tom ne úplně sympatickým příběhu bude postaveno všechno ostatní a začal se těm dvoum debilům smát. Nakonec vlažný rozjezd rozjel solidní nástupek scének, který opět dokázal, že v situační komedii nemá Francie soupeře a mně se film ve výsledku moc zalíbil. Určitě si ho někdy v budoucnu zopakuju. Jen doufám, že v té době nebudu kouřit, abych si pak neříkal, jakej jsem to byl debil, když jsem je nechápal a tady ty dva blbce kritizoval za to, jak se chovaj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Frantíci pokud jde o prdel neznají hranice a v tom jim samozřejmě fandím. Tentokrát si vzali na mušku závislot na kouření a i když má film poměrně rozpačitej úvod, postupně přihazuje jednu libovější scénu scénu za druhou a kuchyňské finále už je vysloveně pekáč plnej typickýho francouzskýho humoru. Sázka je velmi výkonej zvedač nalády. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších francouzkých moderních komedií, a co se problematiky kouření týče, nejlepší vůbec. Společně s dvěma velmi rozdílnými hrdiny prožijeme všechny etapy nekouření, všechna ta muka a dočkáme se taky podvůdků a především nečekaných zvratů v ramci dané sázky. Odvykačka je jen jedna z mnoha velmi komických situací, které sami sobě oba hlavní protagonisté napsali. ŠPATNĚ, DOBŘE, ŠPATNĚ. Dobře! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No, co na to říct...? Čekal jsem větší legrandu. Nevím, jestli je na vině moje obecné očekávání od každé komedie Frantíků anebo můj frňák, kterému cigáro smrdí i když ho jenom vidí, ale po všech směrech to na mě působilo jako okatá sázka na jistotu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Lehce nevtipná komedie, v níž se objeví sem tam povedený vtípek, většinou se ale pohybuje v nepříliš vynalézavém průměru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Nečakal som nič a dostal som tak veľa... Extra výživný koktejl humorných situácií a scénok, v ktorých hlavní aktéri skúšajú seknúť s fajčením. O tom, že nejde o ľahkú záležitosť sa presvedčia veľmi skoro... málokedy sa pri komédii tak nasmejem. Tu, čo scénka to záchvat smiechu. Keby nie toho pomalého, nudnejšieho rozjazdu tak idem do plna. 85/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První product placement, který mě kdy rozesmál, byla Marlbora na tenisovém kurtu. A kromě vtipně pojaté "reklamy" se ve filmu najde nemálo velmi vtipných momentů. Krom zmiňovaných odvykacích a odtučňovacích terapií, je to určitě zatčení. Na film by se měly podívat všechny dívky, které uvažují o kariéře hostesky pro tabákovou firmu, aby viděly, jaká rizika na ně číhají. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

"Zdraví si chráníme, kouření se bráníme!" Aneb jediný film co znám, který se zaobírá eliminací kuřácké závislosti.Proto se zřejmě stane nadčasovým, neboť závislosti a zlozvyky budou věčné téma stejně jako úvahy a způsoby jak jim zamezit.Takže nejen že je ten film sranda, ale zároveň je dosti poučný. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Francouzi tenhle typ komedií vždycky uměli a i když jim to už nejde jako dřív, občas se jim něco dobrého povede. Sázka je tenhle případ. Pokud člověk překoná úvodních 10 minut, tak dostane každou chvilku nějakou srandu, takže se nenudí až do konce. ()

valkil 

všechny recenze uživatele

Sázka je komedie k popukání, která se dá vidět dostikrát. Nasmála jsem se, jak dlouho ne. Zvlášť výživné jsou scénky, kdy se oba hrdinové (po sázce, že přestanou kouřit) sejdou v noční trafice či v odtučňovacím sanatoriu, když se po "vydatném" obědě vrhají na cokoli, co je k jídlu (v tomto případě plátky okurek, zdobící obličej jedné z klientek prodělávající zkrášlovací kúru) ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

vydařená komedie, která má netypický průběh, zatímco většina komedií má problém, že postupně ztrácí dech, tady to bylo téměř naopak. Zpočátku průměrná komedie s vlažným rozjezdem a poměrně stereotypním humorem, jak narůstá nervozita obou čerstvých nekuřáků, je film čím dál zábavnější a často jsem se neubránil tomu, abych se nahlas rozesmál. Nakonec se z toho vyklubala velmi vtipná komedie s dobrými dialogy ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Viz komentář Snorlax . 2 švagrové v sázce , ve  které jde opravdu o všechno , duo pánů komiků D.Bourdon a B.Campagn , tentokrát už bez P.Légitimuse. Stále skvělá zábava. ()

Reklama

Reklama