Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Brackett (Nick Nolte) je novinářské eso z Chicago Chronicle, Sabrina Petersonová (Julia Roberts) je začínající ambiciózní reportérka z konkurenčního Globu. On rutinovaně inovuje své starší články a úspěšně vstupuje do "velké" literatury - ona čeká na svoji první velkou příležitost, s níž se chce probojovat na titulní stránku. Poprvé se setkají při vyšetřování velkého železničního neštěstí, kde Sabrina nasbírá své první body pro Globe. Renomovaný Peter poněkud podcení situaci i schopnosti snaživé začátečnice, která zachytila slibnou stopu, signalizující velké téma pro palcové titulky. Co vlastně bylo příčinou téhle havárie, čí život měl být ohrožen a jaké zájmy jsou v pozadí? Otazníky jsou stále naléhavější a smíšený soupeřící novinářský tandem Brackett - Petersonová brzy zjistí, že se jejich zvědavost stala pro kohosi krajně nepohodlnou. Ale ani ve chvíli, kdy jim jde o život, nedokáží zcela potlačit své prestižní konkurenční zájmy, které činí z jejich soutěžní "spolupráce" velice dobrodružnou a nebezpečnou hru. Najatí vrahové jsou stále dotěrnější a dohnali je až do svatební síně, ale exkluzivní reportáž stále není dokončena. Klíč k poslednímu dějství a celému případu drží zkorumpovaní bossové chemického koncernu, kam Sabrina v odvážném sólu proniká - ale Peter ji v tom stejně samotnou nenechá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Novináři zbožňují trable, my zase napínavé ale i zábavné krimi komedie a když se tam přidá ještě špetka romantiky, není si na co stěžovat. Nevíme, možná dáváme tohle vyšší hodnocení, protože jsme se právě vrátili z dovolené, čili jsme půl druhého týdne neviděli jediný film a na tohle jsme se velmi těšili. Každopádně je to vydařená, chvílemí zábavná, chvílemi napínavá a svižná jednohubka podobná Orlovým právům, které se nám taktéž líbily. A navíc Julia vždy všechno o kousek zdvihne :) 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Peter Brackett a Sabrina Peterson jsou dva konkurenční novináři z Chicaga. On je profesně již v podstatě veterán, ona ještě sice mladá, avšak neméně úspěšná. A oba přes počáteční rivalitu spojí kauza spiknutí velké chemické společnosti, která začne vlakovým neštěstím. Příběh solidně napsaný poukazující nejen na novinářskou profesionální práci. Vážnost děje je odlehčena úsměvnými situacemi, které tak nějak vyplynou a když se přidá ještě romantická atmosféra, dostaneme vcelku příjemný snímek s tahouny jako je Nick Nolte a Julia Roberts. Absolutně v ničem se netlačí na pilu, děj je jednoduchý a přirozeně plynoucí. Téměř dvouhodinová stopáž uběhne jako nic a coby veselá romantická komedie s thrillerovými prvky zanechá odpočinkový divácký zážitek. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dvojka paparazzi z konkurenčních bulvárních plátků, ona - začátečnice z Blesku, on - úspěšný seladon z Aha!, se paralelně zakousnou do případu železničního neštěstí. Urputná rivalita (PŘEKVAPENÍ!!!) nečekaně skončí vzájemným ocicmáváním, k tomu je kooperujícími hlídacími čokly demokracie odhalena konspirace, na kterou dojel nebohý vláček... Tak končí tato komédie, zlo prohrává a dobro žije! Žádný zázrak, žádná hrůza, prostě průměrná romantická krimi blbinka s více (Nolte) méně (Julča) sympatickým obsazením. "Děkuji za to darované štěně." "Prý jste ho pojmenovala po mně...?" "Ano, říkám mu Pindík." 54% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No já osobně mám Julii docela ráda, ale ona skoro vždycky hraje v takových blbinách a tupých amerických romantických komediích... Ach jo. Tohle se mi taky moc nelíbilo, možná to trochu ozvláštnili, aby to nebylo tak okaté, a vznikla z toho trochu jiná americká romantická komedie... Je trapné, jak všichni víme, co se na konci stane, už by ti filmaři mohli někdy dostat nápad a zapojit fantazii. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nezbožňuju trable, spíš se někdy obávám, že trable zbožňují mě. Trochu mi to připomínalo Grishamův Případ pelikán. Zápletka se celkem slibně roztočí, ale pak začne zpomalovat, točit se kolem své osy, chvílemi mutovat v romantickou komedii, kolébat se na hladině, až se nakonec kulička zastaví na nule. Navíc opičák Nick je k uzoufání nudný a Julia popustí svůj temperament jen tu a tam, většinu času je nezvykle seriózní. Bod za vtipnou scénu se skauty. To je vše. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Pro scénu s husami muselo být dovezeno 500 hus z Iowy a Wisconsinu. (HappySmile)
  • V jedné scéně mluví Peter Brackett (Nick Nolte) o tom, že se Sabrina Petersonová (Julia Roberts) kvůli jedné reportáži převlékla za prostitutku. Je to narážka na film Pretty Woman (1990), ve kterém Julia Roberts hrála prostitutku Vivian. (Nikitera)
  • Julia Roberts během natáčení nesnášela Nicka Nolteho. Vadil jí jeho nechutný humor, který dováděl do krajnosti. Například se přestal koupat, aby ji naštval. Došlo to až tak daleko, že Julia oznámila, že scénu, kde se mají políbit, zahraje jen jednou. Coz rozlítilo režiséra Charlese Shyear, který natáčení každé scény a každého záběru nechával hodněkrát opakovat. Julia se dokonce opila lahví vína, aby vůbec byla schopna políbení od Nicka tolerovat. (SpaceOdyseus)

Reklama

Reklama