Reklama

Reklama

Per 100,000 dollari ti ammazzo

  • angličtina For One Hundred Thousand Dollars for a Killing (více)

Obsahy(1)

John Forrest je lovcem lidí, kterého trápí vzpomínky na dávnou minulost. Svým nevlastním bratrem byl totiž kdysi vyhnán z domu a následně tragicky zemřel jejich otec. Bratr Clint Johna obvinil z vraždy a ten byl odsouzen na deset let do vězení. Nyní je Clint psancem a dezertérem a je na něj vypsána odměna. John se pouští po jeho stopě, nejen aby získal odměnu, ale také proto, aby se pomstil. (špaček421)

(více)

Recenze (6)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kópia leonoviek (lovec ľudí, debna zlata, občianska vojna, Mexiko, pomsta, flashbacky...), ale mimoriadne kvalitná, so zaujímavým príbehom, na špagety nezvyčajne presvedčivou psychológiou, parádnou hudbou a solídne natočenými prestrelkami. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nevyrovnaný spaghetti. Děj chvílemi připomínal tu největší limonádu z Hallmarku. Místy silně nepřesvědčivý i když zajímavý. Chování postav bylo kolikrát na pováženou. Rejžovy se to místy skutečně rozpadalo pod rukama. Celé to tak táhne Gianni Garko podávajíc skvělý výkon. Camaso tentokrát místy přehrává. Ještě vyzdvihnu pesimistickou atmosféru , závěr a tradičně kvalitní hudbu N. Orlandi. Zajímavý kousek ale bohužel těžce nedotáhnutý. Z milosti dávám tři*. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Gianni Garko a Claudio Camaso jsou nevlastní bráchové. Camaso se považuje za pravého syna svých rodičů a tak na Garka svede vraždu svého otce a pošle ho do basy. Garko se chce pomstít, ale pořád bojuje s tím, že je to brácha a neměl by ho zabít. Krom toho ho ve snech honí vzpomínky na záhadně zmizelou či utonulou milenku, miluje jinou ženskou, prostě je to celý děsná tragédie jak od antických dramatiků. Až na to, že postavy se kolikrát chovají děsně nelogicky. Přitom začátek se Sanchem a čtyřmi rakvemi pro čtyři lumpy vypadal dobře, i když nevím, jak sám Garko na koně uvázal ty rakve. Piero Lulli ve vedlejší roli není tentokrát tak démonický, jak ho známe, zato Bruno Corazzari je s vousama snad ještě větší sviňák než bez nich. Camaso přehrává, Garko se občas taky nechá unést. Akce je natočená nezajímavě, a udělat do padoucha díru bez krve je snad ještě podivnější, než když tam není ani ta díra. Jednu scénu pak doslova a do písmene vykradli později v Arizona Colt Returns - akorát že k tomuhle napsal scénář Sergio Martino, který Arizonu režíroval, tudíž vykradl sám sebe. Na druhou stranu má film úžasnej vizuál a skvělou hudbu Nory Orlandi. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Stejný rok jako 10.000, podobné obsazení (i ten Sancho, i když tady jen epizodně), stejný skladatel – jiný film. Bratři Clint a John mají nevyřízené účty, přičemž Clint (tradiční Camaso, netradičně chvíli i ve smokingu) je úskočný podrazák a férový John (perfektní Gianni, kterému v mimořádných situacích povolili i vtipkovat, a jenž se často nachází v nezáviděníhodných situacích přichystaných nezáviděníhodným bratrem) toužící po spravedlivé odplatě – 10 let Camasa za mřížemi. K tomu okradený zloděj Piero Lulli, brutální Camasovi kámíci (ten Bruno C. má v tom mučení nějakou zálibu), poklad, něco nepochopitelných flashbacků, melancholická atmosféra (závěr přehnaně) a výjimečně černého humoru. To vše poměrně solidně poskládáno a doprovozeno hudbou lepší, než v 10.000 za masakr. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama