Reklama

Reklama

Odvážná hyena

  • Hongkong Xiao quan guai zhao (více)

Obsahy(1)

Lung se naučil kung-fu od svého dědečka. Má od něj však přísný zákaz předvádět své dovednosti cizím lidem. Lung neuposlechne a pustí se do rvačky se třemi podvodníky. Když je bez problémů porazí, nabídnou mu práci v nepříliš úspěšné škole kung-fu. Svým působením ve škole a předváděním specifického bojového stylu upoutá pozornost dědečkova dávného nepřítele. Ten již léta touží po jeho smrti a nyní se mu podaří dosáhnout cíle. Zoufalý Lung se rozhodne pomstít dědečkovu smrt. Zatím však není natolik dobrý, aby dokázal porazit silného nepřítele. Až po tvrdém tréninku bude připraven na nejtěžší souboj svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan, jeho ksichtíky, skopičiny během zápasů a přehlídka bojového umění kung-fu. Takový je tento snímek, který je dějem tak jednoduchý, že už snad ani jednodušší být nemohl. Aby ne. Jde tu především o prezentaci zmíněného kung-fu a podle toho to také vypadá. Neustálé rvačky, které jsou však vždy okořeněny typickým čínským humorem. Je však na co se dívat a zvláště u posledního finálového střetnutí si fanoušek užije. Zápasy mají ten správný šmrnc a energii, takže divácký zážitek s tohoto hlediska určitě zanechá. Jedná se o klasiku, kterou na svou dobu považuji za zdařilou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to strašná kravina s debilními vtípky, dějem a příliš přiblíženou kamerou odehrávající se někde v lese a na palouku, v chatrči a chvíli ve městě ... ale ta choreografie soubojů je prostě neuvěřitelná. I když je to donekonečna nudná otloukačka, ti borci si zaslouží jen a jen obdiv... Jackie ve své nejlepší fyzické formě ... ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jackie opäť v úlohe nespratníka vyrábajúceho maléry a privádzajúci svojho deduška do šialenstva. Jeho výčiny sú našťastie dosť zábavné, ale najlepší je aj tak japonský podvodník pre ktorého začne pracovať. Keď sa ten degeš začal vyprávať s chlapíkom v bezvedomí a odpovedať za neho, tak som sa naozaj s chuti zasmial. Nechýba ani neodmysliteľný somrák-majster, ktorý si vezme Jackieho do parády po smrti jeho dedka a na chlapa chodiaceho o barle je vskutku svižný. Súboje sú už tradične premakané, niet im moc čo vytýkať. akurát tá scéna kde je Jackie prezlečený za ženskú a bije sa s chvastúňskym hromotĺkom bila svojou infantilnosťou do mojich úbohých zdevastovaných očí. No a ešte nesmiem zabudnúť na ten hnusný nazoomovaný obraz pre ktorý nebolo miestami ani vidieť postavy čo sa spolu bavia, to je teda fakt hanba! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Jackie je proste komik. Ty jeho gumovy tanecni komedialni kung-fu kousky jsou skvely a v tomto pripade hodne originalni, co je mi k sakru po tom, ze pribeh sel do haje? Ja chci videt presne takoveho Jackieho Chana, kdy se zesmesnuje v naprosto genialnim sycnchronizovanem koordinovanem kung-fu. On ma tu choreografii zmaklou, skoda jen ze se zaprodal lacinemu Hoolywoodu. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie (Shing Lung) v roli lehkovážného mladíka žijícího se svým děděčkem se snaží najít seriózní práci. Lung se pod vedením svého děda učí rodinné kung-fu, ale má zakázáno demonstrovat své bojové schopnosti na veřejnosti, protože by ho tím nevědomky uvrhl ve smrtelné nebezpečí... Příběh filmu není originální, protože jede podle osvědčené a prověřené šablony (zranění nebo smrt blízké osoby - trénik s novým mistrem - první střetnutí s oponentem - učení se novým technikám - vykonání pomsty), ale nabídne dostatek soubojů. Jackie Chan v titulcích uvedený jako Jacky Chan ve filmu pouze nehrál, ale také režíroval, podílel se na scénáři a dělal choreografii soubojů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Jde o Jackieho režijní debut. (CrypzzXD)
  • Okrem toho, že je to prvý film, v ktorom je Jackie Chan režisérom, zároveň je to jeho prvý projekt, kde už má sám posledné slovo pri choerografii bojových scén. (Peter-1307)
  • James Tien, ktorý hrá úlohu dedka je v skutočnosti od svojho vnuka (Jackie Chan) starší len o 12 rokov. (rogger)

Reklama

Reklama