Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbuzenstvo bohatého starého Cyrusa Westa čakajú na jeho smrť, aby mohli dediť. No Cyrus si vyhradil, že jeho posledná vôľa bude prečítaná až 20 rokov po jeho smrti. V stanovený deň sa netrpezliví pozostalí dostavia do jeho sídla. Z testamentu vysvitne, že Annabelle, jediná dedička s priezviskom West, bude dediť, ak je duševne zdravá. Ak nie je, peniaze a diamanty pôjdu do rúk niekoho iného, ktorého meno je v zapečatenej obálke. Právnik Crosby však zmizne predtým, než prezradí identitu tohto následovníka Annabelle... (matriosa)

(více)

Recenze (18)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Pro pět ran do klobouku..Skvost. Němý film nasáklý skličující atmosferou. Já prostě nemůžu jít s hodnocením níže. Nejvíc na starých filmech obdivuji to podmalování očí linkou (i u mužů) a výrazné rty, tady v tom hororu jednoznačně paní služebná... a prolínání dvou filmových obrázků k dosažení kýženého efektu, to muselo stát tenkrát práce.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kocka a kanarik zas niekto prelozil ako Priserna chvile. Reziser Paul leni /Kabinet Voskovych figurin 1924/ natocil mimoriadne dobry, kvalitny film o tom, ze po smrti stareho pana Cyrusa Zapad sa moze jeho testament porecitat az za 20 rokov po jeho smrti. teda fakt masaker, mna by to nenapadlo, len som videl nazhavene pribuzenstvo jak su na majetky, ktore sa uz -uz chystaju podedit. Dobre im tak, majetky su u mna hovna, no ale s5 k filmu. Do dedenia je zapleteny este pravnika ten musi riesit iste veci. Dobre sa na to pozeralo, fakt namakane tempo, slusne dialogy, akurat herci su mne hodne nzanmi,m nepoznal som ani jedno meno. Nedam vsak maximalne hodnotenie, lebo spojenie horor + komedia sa vydari len malokedy, naprikald u takeho Pitra Jacksona : 83 % ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý atmosférický začátek mě zcela nadchnul a nikdo se pak nemůže divit, že jsem se začal těšit na prvotřídní podívanou... Samozřejmě o to větší bylo mé zklamání, když se postupem času skvělá atmosféra vytratila a byla nahrazena různými (docela nepovedenými) komickými prvky... Po pár desítkách minut se tak divák začne dost nudit... A to je vzhledem k opravdu luxusnímu začátku obrovská škoda... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Horory s humornými vložkami mám rád, někdy dokonce raději než jejich bratříčky, které se tváří smrtelně vážně, postrádají jakýkoli nadhled - a přitom jde o pitomosti. Ale u The Cat and the Canary mi to lezlo na nervy. Pořádně ani nevím proč, jde o velice povedenou černou komedii, nakonec celkem dobře dopředu odhadnutelnou, která ani na chvíli nenudí, i se jí člověk zasměje - ale tady mi to prostě nějak nesedlo. Právě postava Paula, hlavního mužského hrdiny, byla tak komicky pitomá...až byla jenom pitomá, no. Jinak bylo vše takové, jak má být - staré zámecké sídlo, tajné chodby, podivné služebnictvo, uprchlý šílenec, tajemný vrah, kráska v nesnázích, zábavné vedlejší postavy (tetička Susan a neteř Cecily), odpovídající atmosféra, grafické hrátky s titulkami...prostě opravdu dobré, jen to uvízlo kousek před absolutním vrcholem. Ale jen kousek. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podľa divadelnej hry "Mačka a kanárik" Johna Willarda vznikla rovnomenná nemá čierna komédia, ktorá kombinuje prvky horroru a grotesky. Táto nezvyklá kombinácia v tej dobe bola určite osviežujúcim javom, o čom svedčí veľký úspech divadelného predstavenia i filmu. Pri sledovaní filmu som si uvedomil koľko tvorcov čerpalo až dodnes z tohto námetu. Celý film je však dôležité správne pochopiť, očakávať len strašidelný horror by mohlo niekoho nepríjemne prekvapiť. Taktiež netreba očakávať grotesktnosť v pravom slova zmysle, tá je podávaná jemne a v malých dávkach. Najdôležitejšie je, že ako celok snímok pôsobí kompaktne, je zábavný vo všetkých smeroch a pre mňa veľmi príjemným prekvapením. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama