Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

InJo 

všechny recenze uživatele

Pokud jste na tom vyrůstali, nemůžete to (podle mě) nikdy úplně zavrhnout. ;-) Zdejší (velmi tvrdá) hodnocení jdou tudíž tak trochu mimo mě. Vážně si nemůžu pomoct, ale i po už asi padesátém (neplánovaném) zhlédnutí v televizi jsem se ani chvíli nenudil. Ta jednoduchost, přímočarost a tah na bránu jsou totiž tak bezprostřední a precizní, že jakmile usednete k obrazovce, těžko od ní budete v následujících okamžicích odcházet (tohle v mém případě platí skoro jako pravidlo pro značný počet áčkových i béčkových 80's klasik). Takže i když tahle naivní a sentimentální otcovsko-synovská variace na ROCKYHO mnohým kroutí střeva, mně je u ní pokaždé docela fajn (a stydím se za to jen maličko). ___ Vzkaz pro všechny, kteří se pošklebují řidičům kamionů: i jistý James Cameron se jeden čas živil touto profesí... ;-) 50 - 60 % ()

woody 

všechny recenze uživatele

Stallone měl zůstat u Ramba a ne se pouštět do takových akčních dramat které se klidně vyrovnají filmům na Hallmarku.Řidič -zápasník-kamiónu chce zpátky svého syna a přitom vzpomíná na svou umírající manželku.To máme brečet a nebo smát,Sylvestře?Před odpadem tě zachránilo jen to hezký auto(který stejně zničíš). ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápeme-li otcovství Sylvestera Stallona ve filmu Over the Top jako sociálně konstruovanou zkušenost, založenou na přikládání významů a interpretacích určitých situací a chování, můžeme přistoupit k analýze způsobů, jakými tento filmový otec konstruuje své vlastní otcovství na základě jednotlivých repertoárů, a tak vytváří svou nápaditou a světové kinematografii přínosnou roli. Připomeňme si ale nejprve podstatu, jež je východiskem této analýzy. Sylvester Stallone svého filmového syna prostě miluje a tak neváhá vřítit se s ním do mnohých eskapád a prožít tak mnohá dobrodružství. Ovšem je třeba si uvědomit, že Stallone zde neplní funkci živitele ani funkci autority, nýbrž funkci představitele původu a osobní rozměr (otevřenost, pomoc, jeho postava Lincoln Hawk je pro dítě významným blízkým). A to je tím hnacím motorem celého tohoto psychologického filmu. On zde totiž již nehraje typického otce, nehraje ani roli hlavy rodiny, je ale přitom stále zodpovědný za rodinu jako celek a navíc je mu přisouzeno zastávat funkci otevření pohledu dítěte do externího světa a především do světa soubojů v páce. No, uznejte sami, takový film se netočí každý den. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Inteligencia malého dvanásťročného spratka prevyšujúca IQ jeho strýka, Stallonove smutné oči, starý kamión s posilňovačom no nie riadenia ale Sylvestrovej pravačky, krásna americká príroda a zaparený hrubokrký gorilí miešok. To bol Over the Top. Ale čo, pozerať sa to dalo aspoň si človek zaspomínal na staré dobré 80-tky. 2,5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, v nichž se objevil Sylvester Stallone, který jsem viděl „jen“ dvakrát a stačilo mi to. Nikterak okouzlující podívaná to tedy není, co si budeme nalhávat, ale má to pár slušných dramatických chvil a jakžtakž ucházející příběh. No ucházející, je tu i pár pasáží, které vyloženě nudí. Nicméně jich naštěstí nebylo zas tolik, abych tomu nemohl dát průměrné ohodnocení. Páka sice nikdy nepatřila mezi moje vyhledávané činnosti, ale sem tam si jí v hospodě taky dám na odreagování… ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se během skutečného šampionátu zápasu v páce v Las Vegas, některá reálná utkání byla použita přímo ve filmu. (Foxhound#1)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)
  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)

Reklama

Reklama