Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase zavzpomínala na zlaté časy 80.tek chjooó. Ale že (vám)všem to Sly (budiž)kničemu zase nandal co? Dle pozitivních komentářů, které řeší postavení filmu na páce a herectví Slye, je to přesně tak. Zase další důvod odhalit identitu zdejších (ne)kritiků a postavit se tváří tvář svému kostitřasovi. (stačí zrcadlo) Co všecko sklapne kromě čelisti? Srágora ani moc "hrát" nemusí, když nádherně hrají jeho vypracované svaly a mimikou taky dvakrát nešetří. (pro ty, co znají jediný vyjadřovací a sdělovací prostředek - slova) Líbila se mi stylová dobová hudba a i příběh měl co říct. (pro tupé doporučuji podumat, ne jen tupě nasávat a pak stínat hlavy) ;-) ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Hudba Giorgio Moroder, takže kvůli němu, navíc ve službě v sobotu jako kulisa, takže takové polohodnocení. Ale zpěv už v úvodu fakt dobrý. Ale Stallone, a to se podílel i na scénáři. Soukup odvedl stabilní výkon, Fakt je, že zpočátku docela civilní, když vyzvedává syna z kadetské školy. „Myslíte, že mi těch deset let nahradíte dvěma, třemi dny?“ Víc mi vadil ten malý spratek, a to je co říct. Ovšem při polidšťování syna je kupodivu lidštějším i Stallone. Byť o sílu jde až na prvním místě! Jinak zápletka nemocná matka, dědeček, otec, syn – nic moc. Fakt je, že Hospodin je můj pastýř nemusím slyšet ani ve filmu, kdyby si to občas při těch pohřbech odpustili, divák si umí domyslet, nemusí se mu všechno servírovat na podnosu. Ale Moroder stále skvělý. Jinak otcovské rady a vše ostatní už klišé, v podstatě je jasné, jak to musí dopadnout. Jenže ještě to museli prodloužit mistrovstvím v páce. A tím už je z toho klasický Stallone, ač to ze začátku slibovalo, že vykročí z vlastního stínu. On si ty svaly prostě nemohl odepřít a je to k uzoufání nudné. Tupé obličeje, chlapácké vytahování, tarzanovské výkřiky, neartikulované skřeky, řev jako od tura. A přiblblé komentáře moderátora. Jo, taky že to tak dopadlo. Ta * za první nadějné minuty a svižnou muziku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Producent, a v tomto případě režisér Menahem Golan, platil v osmdesátých letech za velmi komerčně úspěšného, ačkoliv jeho filmy do jednoho byly otřesně naivní, neřkuli strašně pitomé a vyloženě béčkové. Vystřídaly se v nich snad všechny mužské hvězdy, které tenkrát platily za akční hrdiny, a jejichž plakáty zdobily pokoje náctiletých. Výjimkou byl tenhle méně nablblý, o to víc však naivní snímek rodinného typu se Sylvestrem Stallonem o složitém vztahu otce se synem, kdy silný tatík chce vyhrát šampionát v páce v Las Vegas (Jaro Slávika jsem tam neviděl), a tak obnovit rozbitý vztah se svým přechytralým synem. Hodně siláckých řečí nepřichází ani tak od Stallona, jako od jeho soupeřů. Dopředu je jasné, jak to celé dopadne. Stallone je sice vyloženě akční typ, ale tady taky nebyl k zahození. Pro představitele Stalloneho syna, Davida Mendenhalla, to byl nejvýznamnější film, ačkoliv se po mnoha letech opět vrátil k filmování, můžete srovnat v nejnovějším filmu God Bless America, jak od té doby prošel fyzickou proměnou. Jako vzpomínka na osmdesátá léta je to přímo ideální, plus originální námět. Na nějaké svižné tempo rovnou můžete zapomenout, to samé se týká tohoto veskrze příjemného filmu, který chtěl zřejmě ukázat Stallonovy herecké vlohy. Páku si s ním můžete dát bez obav. Ačkoliv je to na Stallona, dost vyměklý film. 60% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, na němž není nic složitého - je přehledný jako širá pláň, předvídatelný, černobílý a třeba i trochu prostoduchý, ale jeho neoddiskutovatelnými klady jsou úžasná dobová atmosféra a přímočarý tah na branku. Sly je prostě zase jednou ten správný chlap se silnými svaly a se silným náklaďákem - chlap, který zůstává tím jediným pevným bodem ve vesmíru, když se všechny okolní světy hroutí. Nemusíte brát mé 4* moc vážně, ale "Do útoku“ je snímek, ke kterému mám osobní vztah - a nezklamal mě ani po letech. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně to na čtyři hvězdy být nemusí. Jenže je to srdcovka a vzpomínka na mládí. Navíc pro mládežnické publikum se může jednat o motivační film, ve kterém nechybí emoce a dojetí. Film není účelově o tom, jak si k sobě nalézají cestu otec se synem, je ale pěkné to sledovat. Myslím si, že lepší hodnocení by filmu neškodilo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Stallone za svou roli tehdy dostal dosud rekordní dvanáctimilionový honorář. (hippyman)
  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)

Reklama

Reklama