Reklama

Reklama

Godzilla no gjakušú

  • Japonsko ゴジラの逆襲 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhý díl slavné Godzillí série. V tomto filmu se kromě ničení Tokia musí Godzilla utkat s jejím prvním a nejčastějším protivníkem Anguirem. Konec filmu připravuje půdu pro opravdový souboj titánů Godzilly a King Konga. (Spinosaurus)

Recenze (35)

Lima 

všechny recenze uživatele

2) GIGANTIS THE FIRE MONSTER (1955)__ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974__Vzhledem k tomu, že v předchozí první části godzillovské série zbyla z Godzilly jenom kostra, nemá fakticky toto pokračování přímou návaznost. Prostě se její znovuoživení neřeší a bere za fakt, že na začátku filmu je Godzilla objevena letadlem rybářské společnosti na opuštěném ostrově. Je tu několik reminiscencí na ´jedničku´i s ukázkami z ní. Hlavního generála a vědce hrajou ti samí herci. Ovšem na rozdíl od ´jedničky´tady chybí dlouhá vysvětlovací expozice. Boje probíhají v Ósace, s monstrem jménem Anguirus, který vypadá jako kříženec ještěrky a ježka. OSN Japoncům nabízí pomoc a vzhledem ke skutečnosti, že producenty filmu dělali Američani, nesmí chybět záběr na úvodní stranu japonského deníku s palcovými titulky AMERICA OFFERS HELP. Tomu se, 10 let po Hirošimě, říká morální gesto :o). Zatímco ´jednička´ byla přímočará, tady se najde čas i na milostný trojúhelník. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Původní Godzilla mě překvapil tím, že zdaleka nebyl jen monster filmem - druhý díl mě překvapuje tím, že není vůbec ničím. Největší problém je, že kvalitní triky minulého dílu se nedaří dorovnat a vzhledem k tomu, o kolik větší důraz je na ně kladen, to rozhodně neznačí nic dobrého. Má to pár efektních scén, to jo, celkově se to ale především vleče a pořád opakuje. A finále je strašně monotónní. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

No, zde je už vidět jasný downgrade od prvního dílu a člověk by tak lehce mohl být odrazen vůbec pokračovat hned v úvodu velkého, vlastně doslova monumentálního maratónu směrem k Final Wars. A většinu bych dneska i úplně v pohodě pochopil, protože jen málokterý další díl dosáhne na nepříjemnou kritiku a podtext původní Godzilly (jakkoliv zastarale podanou). Naštěstí to osobně takto neplánuji a i když potenciál prvního Godzilla vs. dílu, který ještě ovšem nemá takový název, ale stejně ním je, nebyl příliš využit a na rozdíl od prvního dílu zde již černobílost trochu zavazí (přece jenom atrakce potřebuje barvičky, to je 1. pravidlo dnešního spotřebního zboží), stále to má naštěstí docela nepříliš vtipný podtón a jde o krk. Jenže to celé je kryto kupou nudných keců, divné výstavby příběhu, následně zcela nesmyslné odbočky, nemající z hlavní linií vůbec nic společného a v závěru souboje, kde poprvé uvidíme velmi oblíbené bourání starých japonských hradů, ale to je tak asi vše. Choreografie jinak toho moc zajímavého neposkytne, což je finální kámen úrazu. A pokusy lidí o likvidaci krále jsou jenom nechtěně vtipné. Nicméně stále to uteče pradivně rychle a ani jednou jsem se nechytal za hlavu a nechtěl vytáhnout svou nahradu za tantó ani wakizashi (zaostřenou lžíci!!), takže dám ten průměr z průměrů neprůměrnější. 5/10 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hrůznou náhodou jsem viděl film nazvaný "Gigantis the Fire Monster" a smutně pokrčil rameny nad tím, že je k dispozici jen v anglickém dabingu na úrovni teletubbies. Další na řadu jsem si vzal film nazvaný "Godzilla Raids Again", který už měl být v originále... Ano, správně jste pochopili. Byl to tentýž film. Tohle pořadí mi úplně zničilo vjemy, ve skutečnosti to byl nejspíš dobrý film (původnímu jsem dal s bídou za dvě). No, přesná ilustrace, v čem je anglický dabing zrůdný...... Jakmile nebylo vidět na ústa, tak někdo něco komentoval (úvodní scéna, letec vyhlíží nad mořem, anglicky: "To jsem já, jmenuji se Keichiro, a už nějakou dobu létám pro svou firmu. Moje práce není jen tak něco, vyhlížím tah tuňáků. Tuňáci jsou velmi ceněná ryba. Tohle odvětví rybolovu zaměstnává spoustu lidí na moři i na souši. Úspěch závisí na mé schopnosti poznat, kudy hejna táhnou. Á, už je vidím. Halo, základno, mám tu hejno na souřadnicích XY. A vida, lodě už zrychlují a nabírají směr. Tak dobrý lov!" // Japonská verze: krásné letecké záběry... "Základno, mám tu hejno na souřadnicích XY."). Mno. Škoda. P.S. doslovný překlad by byl "Godzilla strikes back" :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

50% Dej mi bol dosť nejasný, ak to teda nejaký malo. Proste vrátila sa Godzilla a akosi aj nejaké ďalšie monštrum a bojujú spolu v Osake, či kde - a to je najlepšia scéna filmu - no potom sa dej presunie na bojovú loď a do lietadiel a Godzilla je na opustenom ľadovom ostrove a ... a ja sa nudím. Záverečný kill-off dosť slabý. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. V jistém úhlu pohledu bych se dokonce odvážil říct, že to je nejslabší díl ze staré ságy, ale tady opravdu záleží na tom, jak se na to koukáte. Nejhůře je na tom asi režie(kde je Honda?). Režie je naprosto nevýrazná, že ani nebudete věřit, že nějaká je. Zatímco Honda byl génius a Fukuda blázen,tenhle režisér je naprosto nevýrazný a jeho režie neslaná nemastná atd. Další kámen úrazu je hudba, která by si mohla podat ruku s režií(kde je Ifukube?). Dalším překvapivě slabým prvkem je samotná Godzilla. Sice z ní v černobílém filmu jde pořád strach, ale na plátně je jen chvilku a člověk na ní po filmu s klidným svědomím zapomene. Naopak si vzpomene na skvělého Angilase, jehož souboje s Godzillou jsou jedny z nejlepších v celé sérii a vrcholným bodem tohoto filmu. Hlavním prvkem Godzillí nevýraznosti je děj. Děj je úplně někde jinde, zabývá se především lidmi a Godzilla je zde prakticky zbytečná. A když je zbytečná Godzilla, pak film. NIcméně zas tak strašné jako tady píšu to není. Z Godzilly jde strach a ničení Tokia není tak hloupé jako v dalších dílech. Tento film bych shrnul výrokem "Slabší verze jedničky!" ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a já zkoukl poslední film s Godzillou co mám a musím říct že to nejlepší jsem si nechal na konec. Tenhle díl mě fakt bavil, má všechno co bych od tohohle typu filmu čekal. Kvalitní efekty ničící monstrum které devastuje všechno co mu přijde do cesty. Ale pravdou taky zůstává že už Godzillý film nechci hezky dlouho vidět. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Godzilla se pere s velkou ještěrkou a u toho zdemoluje půl Japonska - to je vlastně obsah celého filmu. Proti originální Godzille je to velký krok zpět, tam byly emoce, napětí, bolest a drama, kdežto tady jde jenom o show, ukázat co nejvíc triků (které mimochodem za moc nestojí, když příšery bourají domy, několikrát je vidět, že padá jen kulisa jedné zdi, nikoli trojrozměrného domu). Není tu ani nějaký slušný tajemný úvod či trocha toho napětí, obří příšery hned vletí na plac a začnou běsnit. Na druhou stranu to ovšem teď vypadá, že kritizuju nejhorší film pod slunce, tak to zase ani náhodou, na obludy se kouká moc hezky a přišlo mi, že je to film vhodný pustit si s kyblíkem popcornu a vychutnat jako jako jeden z prvních vizuálně skvělých, ale obsahově slabších blockbusterů. A nakonec, proč ne? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh japonskej série o Gojiry ( Godzilla ) nedosahuje ani zďaleka kvality prvého filmu. Je to aj zásluhou nenápaditého režiséra, ktorý nevie, kam by film nasmeroval. Dej je rozháraný a tak zostáva jediným svetlým okamihom dlhý osacký súboj s Anguirusom, gigantickou potvorou podobnou plaziacemu sa ježovi. Videl som americkú verziu a ten dementný komentár bol katastrofálny. Slabší priemer. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce se snažili pánové od filmu i trochu zpestřit svoje černobílé dílo a jeho závěr natáčeli s bílou přikrývkou. Právě sníh a led byli velice důležitým prvkem k zakončení tohoto filmu, protože na tom samém místě započne jeho další pokračování Kingukongu tai Gojira. Přiznám se však, že scéna s bombardováním Gojiry a pohoří na mě moc velký dojem neudělala. Opět ty samé záběry na výbuchy a zmateně kymácející se příšeru nebyli zrovna košer. Podobný pocit jsem zažíval i při sledování maket tanků a děl. Ještě že ty papírové baráky vypadali tentokrát alespoň částečně věrohodně. Každopádně pánům v převlecích nedalo moc práce to všechno rozšlapat na padrť. Mimo jiné se zde dočkáme i větší akčnosti ze strany lidí, pokud tedy nepočítám marně se snažící vojáky a jejich střílející kanóny. Nikdy bych nečekal, že se zde setkám i se scénkou v níž figurují uprchlí vězni. Zpočátku nesouvisející pasáž, se v zápětí promění v jednu z nejdůležitějších. I zde si však tvůrci neodpustili prvky grotesky a špetku černého humoru. Gojira no gyakushu je plnohodnotným pokračováním legendární Gojiry a rozhodně je na lepší úrovni, nežli další pokračování. Změna na režisérském postu splnila svůj účel a je docela škoda, že v pozdějších dílech nespolupracoval Oda s Hondou. Mohla to být docela zajímavá podívaná. 7/10 ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Oproti pôvodnej Godzille je to neporovnateľne väčšia amatérčina, ale stále sa to berie príliš vážne na to, aby sa objavili nejaké riadne odviazané nápady. Vrcholom filmu je samozrejme samotný duel Godzilla vs. Anguirus, škoda len, že tento nádherne smiešny súboj sa odohrá krátko za polovicou filmu a na godzilie finále treba prečkať polhodinu žvástov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodnotím původní-japonsky mluvenou- verzi..Ten anglicky namluvený(a navymýšlený)paskvil se nedá koukat.. V prvé řadě jde o nejhnusnější godzillu snad všech dob(krom té emmerichovy)-Fukudova Godzilla byla sice taky mimo, ale aspoň vypadala jako roztomilý plyšáček(no spíše plsťáček)..Tohle neforemné cosi s divnou hlavou a vážným dentálním problémem je fakt k politování...Ale to jen tak na okraj... Samotný film jako celek není zase až takový průser. První třetina je vlastně jeden velký fight s ježatým Anguirem a nutno dodat, že tahle wrestlingová část je z celého filmu nejlepší-vypadá to sice řádně šíleně ale má to svou magii a kdo to má rád, ten si bude rochnit v troskách. Druhá třetina je kapku nuda, protože se více než Godzilla řeší konverzačky a vztahovky. Ty sice nejsou úplně debilní a člověk má k těm postavám aspoň blíž (v rámci možností), ale prostě to působí jako nezvládnutá vata.. Poslední třetina je řádně akční-pač se zneškodňuje Godzilla-nutno ale říct, že jde o akci zdlouhavou, monotóní a nezáživnou a na konci je člověk rád, že už je po všem. A co z toho vyplývá?=Místy zajímavé, místy nudné..V rámci Godzill jednoduchý průměr. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Súboj monštier, akým sa možno inšpiroval samotný Spielberg v Jurrasic Park 3, 20 minútový dokumentárny úvod o vzniku netvora a zvyšok - štandardná priamočiará jednohubka v skladačkovej vojne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Finální napadání Godzilly je skutečně úchvatnou ukázkou toho, jak je možné skutečné záběry propojit s těmi animatronickými. Japonci dávají do filmu i celkem ucházející příběh mimo souboje, což není sice nic světoborného, ale vzhledem ke stáří kousku a skvělým efektům je to rozhodně odpustitelné. Odpustitelné to není v případě snímků jako „Pacific Rim“, kde šlo o to navázat americkým způsobem na filmy studia Toho, ale dopadlo to katastrofálně. Pravda, Japonci by si mohli ten voiceover odpustit, ale tak to se dá snést. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

druha godzilla a tak trocha i nuda. opat tu mame japonsky film s americkym dabingom a opat je to hrozne, hlavne vdaka faktu ze vsetko co vidime na platne je komentovane hlavnym hrdinom co je iritujuce a dava filmu pocit ze ide obcas o rozhlasovu hru. milostna zapletka ma nechala chladnym ale akcia bola celkom slusna... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Godzilly sice moc nenavazuje, jelikož se Godzilla prostě najde. Jinak na téměř stejné úrovni jako první díl, jen nepřinesl skoro nic nového. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ゴジラの逆襲 Filmu stále sluší černobílá a potěšil i profesor z prvního dílu, i když nedostal příliš mnoho prostoru. Bohužel pokračování již ztrácí moment překvapení a strach z neznámého. Atmosféru se však daří budovat v záběrech na město Osaka, které se ponoří do tmy, zatím co na jeho temné obloze burácí motory tryskáčů. Čeká se na příchod prvního kaiju, kterým se stává Gojira. Samostatné záběry na toto monstrum jsou stále skvělé a jeho pohyby jsou těžkopádné, což se ovšem nedá tak úplně říct o scénách bitvy obou zvířat, které spíše připomínají dva wrestlery na speedu. Ničí to dojem. Po této mohutné bitvě, při které monstra zdemolují hrad Himedži, nastává nudná pasáž filmu, při které se nic neděje a tak si musíme počkat, až na konečné zúčtování kdesi v horách. Godzilla tu bude pohřbena pod lavinami, které japonské stíhačky vyvolávají pomocí desítek a desítek raket. Štěkání kulometu, výbuchy barelů, plameny a do toho všeho řev Gojiry, z toho mám husí kůži. Naprosto epická záležitost. ♥ ()

Reklama

Reklama