Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Bašta bude příště, krokouši!" Poslední z řady ( čtvrtá a nejlepší ) akčních krimikomedií Policajtů ( tentokrát v Egyptě ) s Budem Spencerem v roli komisaře ( dříve inspektora ) Rizza, tady řečeného Maxinoha. Komisař osvobozuje Connie, neteř amerického naftaře Edwardse Barnse, a vydává se hledat profesora Cerulla, uneseného za záhadných okolností po objevení revoluční metody na zjištění nafty. Odjíždí tentokrát do Káhiry a bere sebou Caputa a malého Boda, který je tajně sledoval. Mohutný představitel zákona uniká různým atentátům a vystopuje profesora, který je však znovu unesen mozkem celé operace, šíleným Zakarem přesvědčeným o své všemohoucnosti.  Kdysi jako malej jsem ho v kině  shlédl snad 10x, tolik se mi to líbilo a dodnes se nic nezměnilo. Buda tady dabuje opět fantasticky Rudolf Hrušinský ( nej dabér,škoda,že ho nemluvil častěji ). Malej Bodo je roztomilej (" Odpřisáhni, že mě nebudeš posílat do školy!"), Caputo ( Enzo Cannavale ) střídá převleky ("Všecko kvůli pišišvorům toho děduly!") a Bud vtipně hláškuje ( "Doma povím všem, že jsi nám v Egyptě zteplal!"). Hudba a písnička bratří De Angelisů se opět jako obyčejně povedla! ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

K tomu není co dodat. Bud Spencer jako komisař Rizzo fackuje jednoho padoucha za druhým, kolega Caputo s adoptovaným Bodem se mu neustále pletou pod nohy ve snaze pomoci, jakýs takýs děj na pozadí... ale hlavně další z klasik mého mládí. Navíc docela vtipná zábava a perfektní dabing s půvabnými hláškami, nejlepší film ze série o "policajtovi". Zamačkávám nostalgickou slzu a dávám pět hvězdiček s vědomím, že jsem opět zaujatý. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem měl Miliónového brouka velice rád, ale jako "dospělák" musím bohužel konstatovat, že dle mého názoru tvoří Bud Spencer s Terencem Hillem jednolitý celek a pokud ve filmu "existuje" jen jeden z nich, tak vyjma Podivného dědictví to většinou funguje jen napůl (půl dvojice - půl humoru). Film je veskrze nevtipný, na bitkách je vidět přibývající Spencerova váha, tudíš je na plátně docela neohrabaný. Dějově i režijně to není také žádná sláva. Když jsem viděl scénu na nádvoří s kašnou, hned jsem pochopil, kde vzali bratři Wachowští inspiraci pro svůj Burly Brawl v Matrix Reloaded ;-) ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Komisar Rizzo bol moj hrdina. To znamena, ze som tuzil byt ako on. Na filmy s nim som chodil do kina ako maly chlapec a pacia sa mi dodnes. Dodnes je to moj hrdina. Sterilny a nudny Bond mu nesiaha ani po clenky. Do oci mu je vidiet malokedy, ma ich neustale prizmurene, napriek tomu mu clovek doveruje. Bonus je fantasticka muzika bratov de Angelisovcov. Zvlastne, filmova hudba je taka nenapadna . Keby take skladby vydali napriklad Pink Floyd na svojich vtedajsich albumoch, boli by to iste hity. Vo filmoch je ta hudba taka samozrejema a preto nedocenena. Bonus dva, jeden z mala dabinbgov R. Hrusinskeho, a presny. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice v červeném, ale já dávám tři. Je škoda, že csfd neexistovalo v době, kdy jsem ten film viděl jako kluk. Takhle obdržela má nostalgie menší úder. Jedná se především o akční choreografii, která opravdu nebyla na vysoké úrovni. Ano,je to komedie, ano, je stará prakticky čtyři desetiletí, ale i tak. Bud Spencer má lepší bicí scény a, ruku na srdce, kvůli nim jsme se na komedie s ním a Terencem Hillem přece dívali, ne? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)

Reklama

Reklama