Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Maurice 

všechny recenze uživatele

Film s několika nesmrtelnými scénami: Bitka s pidižvíkem v kobercárně, Sledování blondáka, ninjové (no, sou to nějaký arabi; já měl za to, že sou to nindžové) a utěk před krokodýlem. Ani po dlouhé době uplynulé od mládí mě tato fascinace neopustila a rád se podívám na Bigfoot in Egypt. Hudba jako vždy – skvělá. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Pro me jednoznacne nejlepsi film Spencera bez Hilla. Ani ne tak kvuli Budovi samotnemu, jako kvuli exotickemu prostredi, Caputa s Bodem, potrhlemu profesorovi a tomu skretovi. Zaroven musim vyzdvihnout pekny soundtrack a zajimavy cesky dabing se spousou ceskych hereckych hvezd (nejen Hrusinsky). 75% ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer je v tomto filmu stejně skvělý, jako v každém jiném, kde hraje. Opět je to ten tichý drsňák, který se s nikým a ničím nepáře a každou patálii a problém vyřeší skrze pěsti, proti nimž je každý protivník krátký. Tady v podstatě ani není nutné popisovat ostatní složky, protože se vše točí vlastně kolem osobité postavy Buda, jak ji známe i jinde. Proto film nijak nevyniká a spadá do běného průměru. Tři hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Talianská, akčná komédia v hlavnej úlohe s veľkým, pupkatým, zarasteným Budom Spencerom. Urastený, nervlý chlap, čo rozdáva rany ako keď kôň kopne. Tu si opäť zahral svojrázneho, neapolského detektíva Rizza, ktorý sa vyberie zjednať poriadok s bandou únoscou až do hlavného mesta Egypta, Káhiry. Tam pri vyšetrovaní odhalí prevratnú teóriu botanika Cerulla. Hmyz, ktorý dokáže lokalizovať ložiská ropy. "Milionový chrobák", čo by zmenil celý ťažiarský priemysel. O taký objav majú samozrejme nesmierny záujem aj nebezpeční, všetkéhoschopní ľudia z radov organizovaného zločinu. *** ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film potěší asi každého desetiletého kluka. Je tu vražedná kombinace spousty humoru a akce- objevují se zde jak klasické mlátičky, tak- jestli si ještě dobře.pamatuji- i kung-fu. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ve kterých se vyskytovali Bud Spencer nebo Terence Hill (při nedávné repríze jsem byl poměrně hodně překvapen, že Hil v MB nehraje). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)

Reklama

Reklama