Reklama

Reklama

Kobra - smrt manekýnky

  • Japonsko Ikare doku hebi - Moku geki sha wo kese (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ústřední postavou série kriminálních příběhů je neohrožený a nesmlouvavý detektiv Komura. Tentokrát se střetne se skupinou najatých zločinců, jejichž úkolem je umlčet mladou ženu, která se náhodou stala přímým svědkem neobjasněné vraždy. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl první film, ve kterém jsem se seznámil s Japonskem a bojovým uměním (tady konkrétně karate). Byl to pro mne neuvěřitelně úžasný šok, co Ti mlátiči předváděli před kamerou. Šlo tam o to, že policejní komisař a mistr v karate "Kobra" ochraňuje modelku před najatým čínským zabijákem. Navíc s čínským zabijákem má Kobra nevyřízené účty již z minulosti. Některé výjevy si pamatuju doteď, ovšem pochybuju, že se k filmu někdy ještě dostanu ... Jako by zmizel z planety. Přitom jsem ho viděl jako dítě asi 4 x v TV a jednou v kině, ale to vše za totáče v komunistické době. Po revoluci se po filmu zem slehla a prostě zmizel ... Škoda, tohle byl film, který ovlivnil celý můj následující život, všechny další martial arts filmy a akční filmy obecně přišly až po tomhle ... Tento byl první a byla to tenkrát pro mne neskutečná pecka ... Hodnotit se to neodvažuji, protože je to nejnostalgičtější film v mém životě ... Zajímavé je, že hlavní herec spáchal 2 roky po natočení tohoto filmu sebevraždu zastřelením... A údajně existuje ještě další díl filmu s komisařem "Kobrou" a můj tatík prý ho za komančů v kině také viděl ...!! DODATEK: 16.4. 2013 ANO A NEMOŽNÉ SE STALO SKUTEČNOSTÍ!!!! Tohoto data se mi podařilo sehnat tuto MEGA-raritu, která zapadla jak v Japonsku, tak ve světě. Český dabing rozesměje a potěší v rámci nostalgie. Čekal sem málo a dostal fakt hodně. Je to fakt dobrej film. Je to rychlý, má to spád, pořád se něco děje, je to relativně inteligentní ... ač nestojí to na karate soubojích, jak jsem si z dětství pamatoval, to je jen okrajový jev tohoto filmu. Ale i tak, ty jsou prostě dobré ... sice sestříhané, ale prostě dobře sestříhané, úderné, rychlé ... Postava Kobry jako herce mi sice nějak neseděla, ten týpek se tváří tak smutně, že mi připadalo, že už v tom filmu přemýšlí o sebevraždě, kterou herec spáchal v roce 1978... Souboj na horách a finální řežba, obě s najatou čínskou gorilou, jsou perfektní ... Vůbec se nedivím, že mne ten film v té době tak rozsekal. I dneska jsem ho shlídl jako jednohubku. Film je za 4*, ale za tu nostalgii a vliv na v podstatě celý můj život, to prostě dávám za plný počet. Tohle je prostě jízda mého dětství, start "všeho" ... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem to viděl coby školák, takže hodnotím podle tehdejších dojmů, nevím co bych tomu říkal dneska. Na odpad to ale určitě nebylo. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po letech hledání tento „skvost" opět viděl. No to je ale kravina! Za totáče nám prostě stačilo fakt málo. Podprůměrná ptákovinka, která nezaujme naprosto ničím a nebýt toho, že film se stal u nás za komančů hitem, neštěkne po tomhle výblitku ani pes. Ne ten japonský, připravený na pekáč, ale náš, český pes domácí, co vám kajdí pod oknama. P. S. Prosím vás, nepište mi, zda film vyměním nebo prodám. Za prvé na nějaké výměny dlabu, za druhé jde o film v anglině a ten určitě nechcete. Díky. ()

Aladiel 

všechny recenze uživatele

Je hezké, jak někteří hlasující hodnotí film z roku 1976 podle dnešních měřítek. To je jako hodnotit němý film podle měřítek pro filmy ozvučené. Na svou dobu šlo o skvělý film se skvělými výkony i napínavým dějem. Zaslouží si 5 hvězdiček. Dnes by asi zapadl, lae třeba by jej i režisér mohl natočit jinak. Kdoví? Za shlédnutí rozhodně stojí. ()

Reklama

Reklama