Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill tentokrát v rolích zbožných ochránců utlačovaných uprostřed tropického ráje... Na sklonku 19. století se evropské kolonie rozkládají prakticky po celé zeměkouli a jinak na tom není ani Karibik, kde se o vliv přetahují španělské, francouzské, holandské či britské obchodní společnosti. Pod vedením bezohledného markýze Gonzaga (Robert Loggia) se však evropští zástupci sjednotí do kartelu, který dolehne na chudé farmáře, zatímco bohatí obchodníci si budou dál cpát peníze do kapes. To by se ale v přístavu nesměla vylodit dvojice svérázných kněží s nákladem prvotřídního pepře. Pro otce Pedra (Bud Spencer) a otce G. (Terence Hill) to měla jednoduchá zastávka, kdy smění žoky koření za věci pro své ovečky, jako svíčky, bonbony a další moderní vymoženosti. Jenže okolnosti je vedou k trochu jinému výkladu Písma o lásce k bližnímu svému a s pomocí svatého Josífka udělí několika mocipánům řádně peprné kázání... Italsko-francouzská komedie s legendární dvojicí Bud Spencer a Terence Hill se sice odehrává v dalekých tropech, jejich světoznámé fackovačky a veletoče se však za oceánem nijak nezměnily a jsou srozumitelné ve všech jazycích. V pořadí už desátou spolupráci komediálního dua natočil florentský rodák Franco Rossi, který se pak nejvíce proslavil náročnými adaptacemi pro televizi jako Quo vadis (1985) nebo Dítě jménem Ježíš (1990). (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

gogos 

všechny recenze uživatele

Pro me jeden ze slabsich snimku dvojice Spencer - Hill. Drzi si svuj standart bitek, obcas se objevi nejaky ten vtipek (ale je jich mene nez v jinych filmech) a je dbano na solidni pribeh. Snimek se odlsuje od ostatnich docela vyrazne a tak prvnich 10-15 minut sem mu nemohl prijit na notu, ale potom jsem naladil a zacal ta prava zabava.... ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvýkrát, príliš ma to nebralo. Ale teraz sa mi to zapáčilo. Kopa bitiek, hlášok, obrana nevinných. Klasickí Bud Spencer a Terence Hill. "hej, potom si prišiel za mnou a zaklopal si na moje dvere. Ale ty si žiadne dvere nemal!" Niekedy sú to také blbosti, ale podané zľahka a s tými ich výrazmi na tvárach, že sa proste človek musí zasmiať. Pohodička. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně totální klasickej Bud Spencer a Terence Hill. Hrají pro změnu misionáře, ale přitom to jsou trošičku syčáci, co mají rádi penízky. Všechno dobrý, jenom mě tu překvapila ekologická tématika a místy až umělecká kamera. Kdyby nebylo standardního dabingu, asi by to bylo slabší. V pozadí jde po ulici Bud s Terencem a povídají si. Už to je pro fanoušky téhle dvojky pohlazení po duši. Nicméně v popředí sedí plešatej černoušek a kouká na desátou hodinu. Mysleli si, že tím otevřou nějaká témata? V 70. letech? ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Další a již desátý společný film dvojice Spencer a Hill a opět skvělý a vydařený. Tentokráte zasazený do 19. století a již zmíněná dvojice zde hraje dva misionáře, z kterých pouze jeden je pravým křesťanem.  V průběhu filmu se jim podaří zachránit pár otroků a založit vlastní mírumilovnou kolonii ve stromech. ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení! V roce 1890 žili na malém ostrůvku v Jižní Americe dva misionáři, otec Pedro de Leon a otec G. Jejich misionářská činnost se ovšem poněkud vymykala běžným postupům, což mělo za následek, že na ně chodily biskupovi pravidelné stížnosti ...Otec Pedro a otec G se právě chystají na cestu lodí, během níž chtějí prodat papoušky a žoky pepře a za utržené peníze přivézt svým ovečkám vše, co potřebují. Když dorazí k cíli své cesty, chtějí prodat náklad pepře, zjistí ale, že hamižný guvernér, markýz Gonzaga, svévolně snížil cenu pepře, a to tak, že místní obyvatelé budou ještě ožebračenější, než jsou nyní. Jedna z těch Spencer-Hill komedií, kterou jsem vždycky považoval za slabší a celkem nezajímavou. Druhé zhlédnutí mi vše vynahradilo a začal jsem se opravdu dobře bavit a zároveň smát! Hudba je tentokrát jedna z těch slabších, co bratři De Angelis složily, což naopak neznamená, že je špatná! Komedii tedy s důvěrou navyšuji jednu hvězdičku navíc- 75%. "Nepotkali jste dneska v noci loďku se dvěma katolickými knězy ?... Nemyslíte náhodou takovýho modrookýho blonďáka ?... A toho tlustýho fousáče, co vypadá jako opice ?... Nee! Ty jsme nepotkali!" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kolumbii. (Jorge87)

Reklama

Reklama