Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill tentokrát v rolích zbožných ochránců utlačovaných uprostřed tropického ráje... Na sklonku 19. století se evropské kolonie rozkládají prakticky po celé zeměkouli a jinak na tom není ani Karibik, kde se o vliv přetahují španělské, francouzské, holandské či britské obchodní společnosti. Pod vedením bezohledného markýze Gonzaga (Robert Loggia) se však evropští zástupci sjednotí do kartelu, který dolehne na chudé farmáře, zatímco bohatí obchodníci si budou dál cpát peníze do kapes. To by se ale v přístavu nesměla vylodit dvojice svérázných kněží s nákladem prvotřídního pepře. Pro otce Pedra (Bud Spencer) a otce G. (Terence Hill) to měla jednoduchá zastávka, kdy smění žoky koření za věci pro své ovečky, jako svíčky, bonbony a další moderní vymoženosti. Jenže okolnosti je vedou k trochu jinému výkladu Písma o lásce k bližnímu svému a s pomocí svatého Josífka udělí několika mocipánům řádně peprné kázání... Italsko-francouzská komedie s legendární dvojicí Bud Spencer a Terence Hill se sice odehrává v dalekých tropech, jejich světoznámé fackovačky a veletoče se však za oceánem nijak nezměnily a jsou srozumitelné ve všech jazycích. V pořadí už desátou spolupráci komediálního dua natočil florentský rodák Franco Rossi, který se pak nejvíce proslavil náročnými adaptacemi pro televizi jako Quo vadis (1985) nebo Dítě jménem Ježíš (1990). (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, místy zajímavě odlišná od obvyklých snímků pánů Spencera a Hilla. Líbilo se mi odhalování minulosti otce G., ošetřování nemocných, samozřejmě i klasické bitky, které se tentokrát (s výjimkou zrychlených záběrů v té závěrečné) obešly i bez nadbytečných gagů. Myslím, že také příběh Dvou misionářů je solidní, ačkoliv nepřináší nic vyloženě nového či překvapivého. Italská ztřeštěnost tentokrát ustoupila o něco klidnější atmosféře a je to dobře. Vtipný je film i tak (otec Pedro a jeho narkóza později využitá při průběžném uspávání padouchů). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dva misionáříí určitě nenadchnou nějak zvlášť originálním příběhem, ale maj v sobě příjemně vyváženej mix rvaček, humoru a sociálně náboženské kritiky, obzvláště toho posledního je v dnešní době třeba a pokud je to navíc zabalený v humorným obalu je to jen plus. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně totální klasickej Bud Spencer a Terence Hill. Hrají pro změnu misionáře, ale přitom to jsou trošičku syčáci, co mají rádi penízky. Všechno dobrý, jenom mě tu překvapila ekologická tématika a místy až umělecká kamera. Kdyby nebylo standardního dabingu, asi by to bylo slabší. V pozadí jde po ulici Bud s Terencem a povídají si. Už to je pro fanoušky téhle dvojky pohlazení po duši. Nicméně v popředí sedí plešatej černoušek a kouká na desátou hodinu. Mysleli si, že tím otevřou nějaká témata? V 70. letech? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne je naženu pod vodopád a tam je všechny pokřtím." Dle duchovních manažérů by církev měla být pánem, čemuž rozumím, ale pěsti otců Pedra a G to evidentně nechápou. A já jsem rád, protože mám rád jejich bitky, i když tentokrát nevyhrávají tak často, jak by si jejich filmografie zasloužila. Škoda, ale přesto mě bavila žába v baretu, snaha pokřtít šamana, mlácení razítkem, ukázka nastavení nesprávné druhé tváře, odpalování padouchů houpací sítí či snaha dvou legendárních jedlíků držet půst. A taky mi byla sympatická snaha ukázat církevní elitu jako zmetky, kteří káží vodu a přitom chlastají s mafiány drahá vína. Proto všem srdečně přeju narkózu od otce Pedra. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Terence Hill kdysi řekl, že mezi ním a Budem Spencerem fungovala až zvláštní chemie. Stačilo, aby klapla klapka, pánové se na sebe podívali a všechno už šlo tak nějak samo. Výjimkou není ani tato velmi povedená komedie z krásného prostředí Karibiku. Další nadprůměrný film dvou akčně-komediálních legend. Dobrá zábava, jako vždy. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Slabší film této dvojice. Až příliš rvaček, málo vtipných scén a prostředí také nezaujalo. A slibovaná scéna s taháním Bud Spencera do koruny stromu ve sloní plachtě se nekonala. Škoda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svou úrovní klasických BS + TH movies někde uprostřed. Naši hrdinové tentokráte oblékají sutanu a na malém ostrůvku někde v rovníkové Jížní Americe brání místní domorodce jak jinak než pěstmi a vtipem. Nejlepší hláška -"Bůh ochraňuj královnu! " -"Proč? Ona je nemocná?" ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s těmito dvěma klauny svět.komedie...hudba a akce v nejlepším provedení. Úžasné gagy a zkrátka zaručená zábava po dobrém nedělním obědě... :-))) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill - krásne spomienky. Odstupom času ich filmy už nie sú také pecky, ale stále (s malou dávkou sentimentu) nadpriemerné akčné komédie. Najlepšie obdobie talianskej komédie (a možno aj európskej). Tento film trpí rovnakými nedostatkami ako väčšina filmov BS&TH - miestami nedostatok deju, klišé, neoriginalita ... Ale je to tak skvelo nakrútené, že sa musíte zabaviť. Bud a jeho slávne päste a Terence a jeho slávne modré oči, svieži humor, svižná akcia ... otcovia buddy movies vo svojej najlepšej forme. Ak sa k tomu ešte prirátajú krásne spomienky, je to veľmi dobrých 60%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch průměrných filmů s touto perfektní dvojicí. Mají lepší, zábavnější i propracovanější společné filmy, takže za mě hodnocení: 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne tak vtipné jako jiné spencer-hillovky, ale stále pohodové, i na tu bitku dojde, k odreagování proč ne? I když to má trochu socialistický podtext. :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov dvojky Spencer/Hill, ktory ma aj sice jednoduchy ale zaujimavy dej. Ako dvaja dobrosrdecni misionari chrania svoje bezbranne ovecky pred chamtivym guvernerom, ktoremu ide len o peniaze a miestnych len vykoristuje. Lenze nasa dvojka ma nielen velke srdce ale aj velmi tvrde päste s ktorymi to guvernerovym poskokom poriadne natrie. Bitiek je tentoraz pomenej ale v prvej tretine filmu sa v tomto ohlade dockame predcasneho vrcholu v podobe neskutocne velkolepej megabitky. Az ma mrzelo, ze si tak skvelu bitku neschovali na zaver, ktory je zase dost narychlo odflaknuty. To najlepsie ma byt vzdy az na zaver. Takisto tempo obcas drhne. Soundtrack je tentoraz len priemerne chytlavy a nehrozi ze by som ho tyzden nedostal z hlavy. Ale vdaka zaujimavemu pribehu v ktorom maju Spencer a Hill aj co hrat a pohodovej atmosfere tento film stale radim k tym lepsim s touto dvojicou. Naviac kopnutie si do nekalych praktik cirkvi vzdy potesi. 7/10. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Na filmech téhle dvojky jsem vyrůstal, vždyť v kinech i v televizi před revolucí jejich filmy běžely dost často. Bohužel dnes když si od nich něco pustím, tak musím konstatovat, že zub času na nich mocně zapracoval.. a to je i případ DVOU MISIONÁŘŮ. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Mezi hlavní dvojkou to zde opět jiskří. Stačil by ji, ale minimalističnější příběh. Ne, tak roztahaný, ale naopak s více rvačkami a gagy. Těch se tady vážně moc nedočkáte, ale vynahrazuji ji je celkem obstojné dialogy a některé dobré hlášky. Nějákou velkou a výstížnou sociálně náboženskou kritiku bych vtom nehledal. Závěrečný prolog vypraveče mi spíš zaváněl komunistickou ideologií. V tomto případě je komedii, dobré brát pouze jako komedii. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pro me jeden ze slabsich snimku dvojice Spencer - Hill. Drzi si svuj standart bitek, obcas se objevi nejaky ten vtipek (ale je jich mene nez v jinych filmech) a je dbano na solidni pribeh. Snimek se odlsuje od ostatnich docela vyrazne a tak prvnich 10-15 minut sem mu nemohl prijit na notu, ale potom jsem naladil a zacal ta prava zabava.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na tuhle dvojici jeto přece jen jeden trochu slabší film, ale i tak jsou zde scény, které prostě baví. Ti dva si tak rozumí, alespoň filmově, že ty jejich postavy žerete, ať už hrají cokoli. A jako zavilý ateista jsem díky nim dovedl kousnout i tu náboženskou tématiku, která je stejně postavena na hlavu. To moralizování nic moc, ale i to se daří nabourat humorem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este to nie je ta prava blazniva talianska komedia. Pre dvojku BS/TH boli typicke blaznive talianske komedie, s jednoduchym, nasilnym dejom : 60 % ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Další z klasických Spen-Hillovek. Jak už to u nich bývá, film opět perfektní, a vždy se k němu rád vracím. Jistě, není to takový nářez, jako napřklad Dva poldové, či Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ale přesto se jedná o velice perfektní vtipnou podívanou, a co je hlavní...jsou tam ti dva! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ráda je vídám pohromadě, neboť se skvěle doplňují ... ve všech svých dobrodružstvích - dokonce i v těch, jejichž úroveň není hodna jejich talentu. Nicméně to není případ dvou misionářů, kteří i po letech vzbuzují úsměv - byť říznutý špetkou nostalgie. Neboť dobromyslný vousáč nadaný nevšední silou a šibalský provokatér obdařený nevinným kukučem jdou vstříc svému osudu vedeni svérázným smyslem pro humor - a neomylným citem pro spravedlnost. Škoda maličko nedotaženého scénáře, jehož bezradnost se - bohužel - projeví především v závěru. Přesto ... do 4* mnoho nechybí. ()

Reklama

Reklama