Reklama

Reklama

Goro, bílý pes

(seriál)
  • Japonsko Ôgon no inu (více)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Japonské dievčatko Reiko Kitamori spokojne nažíva so svojim tatínkom v Tokyu i s jej krásnym a oddaným psíkom Gorom z rodu Kishu. S láskou chodí na hrob svojej mamičky a "rozpráva sa" s ňou, akoby ešte stále bola s ňou. Snaží sa celým srdcom i dušou pomôcť tatínkovi potlačíť smútok, ktorý potláča hlboko vo svojom vnútri. Do života im ale vstúpi otcov dávny priateľ, ktorý ho požiada o ulovenie obrovského medveďa, ktorý mu znepríjemňuje žívot a aj ľuďom na okolí. Otec aj Goro sa vydávajú na ďalekú cestu a Reiko ostáva doma, v Tokyu. Onedlho sa Reiko dozvedá smutnú správu, že otec podľahol zraneniam, ktoré mu spôsobil medveď a Goro sa stratil. Vydáva sa na cestu naprieč Japonskom nájsť svojho psíka a Goro, toto oddané a statočné stvorenie sa vydáva hľadať svoju milovanú Reiko. Čakajú ich dobrodružstvá o akých ani nesnívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

triatlet 

všechny recenze uživatele

V 80. letech jsme si z Gora dělali legraci. "Je to bílý a nechytíš to. - Goro, bílý pes." Ten vtip mě urážel, protože jsem jako správný peskař samozřejmě fandil Gorovi a obdivoval jsem, jak je dokonale vycvičený.____________ 13.8.2011 - po opětovném zhlédnutí snižuji na podprůměr. Dětský divák vnímá souboj dobra a zla a bezkonkurenčního Gora, ovšem z pohledu dospěláka vidím jen množství spletitých situací, do kterých se Gora vinou slabého scénáře dostává, ale pokžaždé vyvázne. Nelogicky se objevuje při cestě za Reiko na místech, kde je zrobna banda mafiánů, přípoadně inspektor. To, jak dokáže unikat střelcům, je až úsměvné... Víc patos než dobrodružství. Kladem je občas komentář vysvětlující psí zvyky, občas pohledy na japonskou krajinu. A povedla se ústřední písnička. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 3.9.1983, réžia českého znenia (ČST Praha) = MIROSLAV KRATOCHVÍL - Tiež patrím k pamätníkom, ktorí každú sobotu nemohli odtrhnúť zrak od "debny". A okrem žmýkania emócií ma samozrejme najviac fascinovala ultrazvuková píšťalka hlavnej predstaviteľky. V súčasnosti ma zasa fascinuje záhada okolo identifikácie predmetného diela. Podľa skalných fanúšikov totiž v Japonsku o seriáli nikto netuší a záznam na IMDb patrí k akémusi podivnému celovečernému filmu. Inak nechápem prečo sa neozve niekto z ľudí, ktorí seriál pripravovali do vysielania na ČST (snáď ešte nepomreli) a neobjasní túto záhadu. A na záver si dovolím vysloviť úprimné poďakovanie človeku/ ľuďom čo neváhali a "hodili" VHS záznam GORA na net. Po rokoch som si tak mohol overiť, že moje hodnotenie masívne neovplyvňuje iba nostalgia. (11.2.2009) ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím kvalitu zpracování seriálu o geniálním, leč věrohodném čtyřnohém blonďákovi, ale ... co jsem asi tak před těmi více jak dvaceti lety mohl v té bedně vidět? No, zeptal bych se současných capartů, ale ty mě s Gorem a s Japonským seriálem pošlou maximálně tak někam ...Pikaču....to jo. Avšak já a my všichni tady kolem dobře víme, že ... a vzpomínky zůstanou..... a ty hezké (pokud již nějaké takové někde v přehlcené mysli vyštracháme) si zaslouží vysoké hodnocení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pamätám, pamätám. Mimoriadne obľúbený seriál, hlavne u vtedajšej mládeži. Proste sme tomu bielemu hafanovi fandili. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem měl rád, když jsem byl ještě hodně mladý a teď jsem si ho sehnal. I když jak to teď vidím tehdy to pro mě mělo být asi v tý době zakázaný :D Každopádně je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, díky tomu jak jsem ho viděl jako malý, přesně jak píše uživatel berg.12 V dnešní době to není nic moc, ale vzpomínky přetrvávají.... Za mě 86% :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příběh je o věrném přátelství psa a člověka. Je vůbec možné, že seriál je tak starý? Na něm jsem vyrostla. Vždycky mě dokázal strašně dojmout. Cítila jsem šílenou bezmoc, když Reiko zkoušela pískat na píšťalku, ale Goro se neobjevil. Nepochopí, kdo nemá doma věrného psa, který vás bezmezně miluje. Už jsem zase sentimentální. Tu píšťalku mám doma v šuplíků. Buď nefunguje nebo je můj pes hluchý. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nostagie především :-) Hafákova cesta přes celé Japonsko zpět domů, ke své malé paničce, má ještě dnes každé totalitní dítě v živé paměti, díky tehdejším několika reprízám v Magionu, Veze a studiu kamarád. Dnes lze všechny díly v dabingu shlédnout i na youtube. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......dnes asi až tak by neočarilo, ale kedysi to bolo hooodne sledované....a tá ústredná pesnička - tá sa pamätala i po rokoch (melódia)..... ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Páni, když jsem tenhle seriál viděla naposledy tak mi bylo nanejvýš tak pět let. A zbožňovala jsem ho. Dodnes si pamatuju na psa, holčičku s píšťalkou... A taky na písničku u titulků, kterou jsme měli i nahranou... Ach, vzpomínky... ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Goro je pre vacsinu z nas nostalgicka spomienka na mladost, na casy, ked v TV bolo tak malo rozumneho k videniu, ze aj Goro, biely pes kishu inu nam pripadal ako najlepsi serial na celom svete. Bohuzial, nie je najlepsi, a uz vobec nie na celom svete, v Japonsku ho dnes ze vraj ani nik nepozna, ani VHS realeasu sa nedockal. Tak ci onak, boli sme vtedy deti a goro si vnasom srdci ukradol kusok, ktory nic ine uz nedokaze zaplnit. Patrila by sa nejaka TV repriza, nie?Nech sa svte nedeli na tych co sa ucili po rusky, hrali sa na osembitoch a videli gora a na tych mladsich. :) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli to mám hodnotit ,když už jsem to snad od revoluce neviděl. A témeř nic si z toho nepamatuju,přesto mě něco utkvělo v paměti. Uvodní melodie byla nádherná stejně jako láska dívky a psa Gora. Proč tenhle seriál tv nedavají????? ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ano, nostalgií zahalené vidění. Bál jsem se, že teď po 14 letech se mi to nebude líbit, ale je to přesně tak skvělé a doteď nepřekonatelné jako kdysi. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Nebyla jsem ještě na světě, abych mohla seriál vidět už jako dítě, takže moje hodnocení je nezkreslené nostalgií. Příběh je dobrý, ale je to tak hrozně natočené, že víc jak 3 hvězdy dát opravdu nemůžu. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Tak v té době zabodoval hodně. Goro a ještě ten Benji (seriál) jsme znali nejvíc když jsme měli 7-8. ...Goro ale zůstalo v mé paměti více. 3,5/5 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy jsem Gora viděl v Magionu, uteklo spoustu vodu. Dnes mi to přijde šíleně dlouhé, nekvalitně natočené, místy hloupé a nelogické. Co zůstalo je nezapomenutelná japonská písnička, skvělý pes, šíleně zastaralý dabing a moudro "zmatený jako Goro před Tokiem". Překvapí množství násilí a docela dost mrtvých. A také to, kolik lidí mé generace (1980) si tento seriál pamatuje. Sbohem a šáteček, Goro. ()

Reklama

Reklama