Reklama

Reklama

Goro, bílý pes

(seriál)
  • Japonsko Ôgon no inu (více)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Japonské dievčatko Reiko Kitamori spokojne nažíva so svojim tatínkom v Tokyu i s jej krásnym a oddaným psíkom Gorom z rodu Kishu. S láskou chodí na hrob svojej mamičky a "rozpráva sa" s ňou, akoby ešte stále bola s ňou. Snaží sa celým srdcom i dušou pomôcť tatínkovi potlačíť smútok, ktorý potláča hlboko vo svojom vnútri. Do života im ale vstúpi otcov dávny priateľ, ktorý ho požiada o ulovenie obrovského medveďa, ktorý mu znepríjemňuje žívot a aj ľuďom na okolí. Otec aj Goro sa vydávajú na ďalekú cestu a Reiko ostáva doma, v Tokyu. Onedlho sa Reiko dozvedá smutnú správu, že otec podľahol zraneniam, ktoré mu spôsobil medveď a Goro sa stratil. Vydáva sa na cestu naprieč Japonskom nájsť svojho psíka a Goro, toto oddané a statočné stvorenie sa vydáva hľadať svoju milovanú Reiko. Čakajú ich dobrodružstvá o akých ani nesnívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Ebon 

všechny recenze uživatele

Trocha nostalgie, ukrutně natážený návrat psa ke své paničce, je to tklivé, všichni drželi palce a pak skoro uronili slzu, že zase nic.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Magionová legenda z Japonska - titulní písnička, japonská holčička s píšťalkou jejíž zvuk slyší pouze hafani a hlavně bílý pes Goro. V kategorii japonský dětský seriál dávám pět hvězd ( je taky jediný který znám ) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Nádherná znělka, souboj s medvědem a krásně smutný příběh Gora a jeho paničky Reiko. Moc víc si ze seriálu nepamatuju, ale jako děcko jsem jej hltal a byl napnutý jako struna, zda se konečně setkají. Nostalgické 4 hvězdy. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Seriál, bez kterého si nedovedu představit své dětství. Nic nebylo tak napínavé, nic se mi tak nevrylo pod kůži. Nedávno jsem poslouchala magnetofonový záznam z mých asi čtyř let, když na pobídku mých rodičů: "zazpívej nám písničku" reaguju tím, že zpívám znělku z Gora. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Moji nejvýraznější vzpomínku na tento seriál formovala kamarádka, která si dlouhá léta myslela, že Goro, bílý pes je specifikace barvy. Něco jako černobílý nebo sněhobílý, tak tenhle byl zkrátka gorobílý :-). Gorobílý pes! ()

Tumáš 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že mi jednou, když frčel tento seriál učitelka řekla, že na tabuli koukám jak Goro na Tokio.. Asi to bylo i pro starší než já :) ()

HyneX 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jestli ten seriál je fakt tak dobrý, ale jako kluk jsem u toho byl jak u vytržení a byl jsem z toho úplně na prášky. Takže dejme tomu tři hvězdy za seriál a dvě za nostalgii. Mimochodem, česká kapela kapela Goro se inspirovala právě tímhle seriálem :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do dnes kultovní seriál, který byl v 80. letech na televizních obrazovkách hojně vyhledáván. Dobrodružně romantický příběh o dívence Reiko hledající svého pejska sledoval každý doslova se zatajeným dechem. I vycvičený Goro prožil při putování do svého domova lecjaké příhody a nástrahy, zvláště, když měl v obojku něco, po čem toužila spousta lidí. Příběhů o pejscích je dnes už samozřejmě mnoho, ale tento má v sobě přeci jen jistý punc nostalgie a takových zvláštních vzpomínek. Docela mě mrzí, že v Česku neexistuje Tv kanál zaměřený na filmovou klasiku, aby se mohla takováto díla připomínat. ()

EllinkaD

všechny recenze uživatele

Jééé, poslechla jsem si tu písničku a zase jako kdybych se vrátila do dětství - připojuju se k těm, co tento seriál sledovali s napětím a občas i se slzičkami. Líbil se mi, docela ráda bych se na něj podívala i teď po x letech :o) ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Jeden z kultovních dětských seriálů našeho mládí. Tehdy sedělo u obrazovky každé dítě a hltalo každý díl a každou minutu, byť se v celém seriálu toho moc neděje a vše je uměle natahované. Gora si zamiloval každý a jen zazněla originální znělka, tak spousta z nich mělo slzu na krajíčku. Tento seriál zůstane asi už navždy kultovní záležitostí jen jedné generace Čechoslováků, přitom za hranicemi ho moc lidí nezná. Z nostalgie, za Gora a za úvodní znělku musím dát čtyři hvězdičky. :) ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Člověk vzpomíná na Gora a cítí takovou nostalgii, že by mu hned dal plný počet... Jenže copak je seriál automaticky dobrý jenom proto, že se vysílal, když byl člověk malé děcko a na tu dobu teď rád vzpomíná? Fakt je ten, že jsem ho neměl rád. Tenkrát se ve Veze (nebo kde) hlasovalo, který seriál bude příště a pokaždé to vyhrávaly holčičí dojáky jako Goro nebo Laura, tulení mládě (btw. jaktože není na csfd?) a mě to vždycky tak sralo, protože akorát zabíraly místo pořádným seriálům, jaké chce takový sedmiletý parchant opravdu vidět... Dobře, nebudu tomu čoklíkovi křivdit, dívat se na to dalo. Ale co dál? Tehdy mě nenadchl, dneska bych ho už asi nezvládl, takže co jako s tím? ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Moje jediná vzpomínka. Sedím a bulím do opěradla otáčecí židla, koukám na mamku. Ta bulí taky. Vo čem že to bylo? [b]MUSÍM SE SMÁT KDYŽ ČTU TADY TY KOMENTÁŘE[/b] ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Goro, bílý pes aneb jak potýrat malého diváka:-). Kolikrát já si říkal, tak kdy ho už konečně Reiko najde respektive kdy ten Goro přiběhne...Horší než čekání na Lassie:-) Ovšem ta píšťalka, to bylo něco... A taky jsme měli díky tomuto seriálu jedno úsloví: Zmatený, jak Goro před Tokyem:-) Každopádně vidět bych to znovu nechtěl... ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Je mi skoro 36 a vždycky u toho brečím jako želva. Kdysi v osmdesátkách jsem byl na tomhle seriálu závislý, protože umí citově vydírat jako žádný jiný. Čili dobrá práce. A navíc skvělá hudba, co nestárne. ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Bohužel i po 22ti letech mi z tohoto seriálu naskakuje husí kůže. Jako dítě jsem z něj byla nešťastná a asi to tam někde pod kůží zůstalo. Neveselé, truchlivé a bez happyendu, podle mě tedy nic pro dětskou dušičku. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Nevím, po kolika letech jsem si dal repete, ale během víkendu jsem sjel všech 9 dílů. Nostalgická hodnota, která se v bodování taky musí nutně projevit, je neoddiskutovatelná, stejně jako nezapomenutelná ústřední píseň. Ale může seriál nabídnout i něco dalšího kromě nostalgie? Rozhodně ano. Samotný příběh psa je sice v podstatě osvědčeným citovým vydíráním diváka, ale seriál se může pochlubit zajímavými postavami s ještě zajímavějšími osudy. K dobru mohu přičíst i nenásilný poučný komentář, díky kterému se člověk o psech něco dozví, i humanistické poselství, protože nějaký ten dobrý člověk vždycky do Gorova života na jeho cestě vždycky vstoupí. Mínusem je opakování některých dějových linií, a to i několikanásobné. Celkově by seriálu slušel zásah střihače a kratší stopáž. ()

Reklama

Reklama