Reklama

Reklama

Goro, bílý pes

(seriál)
  • Japonsko Ôgon no inu (více)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Japonské dievčatko Reiko Kitamori spokojne nažíva so svojim tatínkom v Tokyu i s jej krásnym a oddaným psíkom Gorom z rodu Kishu. S láskou chodí na hrob svojej mamičky a "rozpráva sa" s ňou, akoby ešte stále bola s ňou. Snaží sa celým srdcom i dušou pomôcť tatínkovi potlačíť smútok, ktorý potláča hlboko vo svojom vnútri. Do života im ale vstúpi otcov dávny priateľ, ktorý ho požiada o ulovenie obrovského medveďa, ktorý mu znepríjemňuje žívot a aj ľuďom na okolí. Otec aj Goro sa vydávajú na ďalekú cestu a Reiko ostáva doma, v Tokyu. Onedlho sa Reiko dozvedá smutnú správu, že otec podľahol zraneniam, ktoré mu spôsobil medveď a Goro sa stratil. Vydáva sa na cestu naprieč Japonskom nájsť svojho psíka a Goro, toto oddané a statočné stvorenie sa vydáva hľadať svoju milovanú Reiko. Čakajú ich dobrodružstvá o akých ani nesnívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

selekce 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická vzpomínka. Kouzelná Reiko s píšťalkou a úžasný čoklík. Ještě dneska mám před očima scénu (tuším asi poslední díl), kdy Goro leží v kotci ve zbídačeném stavu.... brečela jsem tenkrát jak želva :o) ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za vzpomínky na tu nejkrásnější část dětství, za neskutečně nostalgickou ódu na lidsko-psí přátelství, za píšťalku, na kterou jsem si po letech vzpoměl až teď při pročítání commentů na ČSFD a okamžitě se mi vybavilo jaký hit byla tehdy na dětských táborech ... zkrátka za to že tu Goro byl v pravou chvíli a kdo by po mě chtěl objektivní hodnocení filmařské kvality seriálu, pro toho mám pouze lehký úder špičkou boty do rozkroku. Né všechny filmové prožitky se dají zaškatulkovat. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

jak začít? nejkrásnější film co jsem kdy viděla o věrnosti psa jeho majitelky Reiko, hodně smutný seriál, a když jsem ho po dlouhé době zase viděla, slzy mě opět tekly po tváři a uvědomila jsem si, že je největší přátelství mezi psem a člověkem a tomu se nemůže nic vyrovnat, krásná hudba, i když je to už hodně starý film, ale pořád pěkný, krásný pes,jeho statečnost a vytrvalost a naštěstí i dobrý konec, kdy se oba shledají, nevím, ale tento seriál mě pořá dostává, v tom nejlepším slova smyslu nádherný ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Japonská Lassie. Nikdy jsem ho neměl rád, tyhle dojáky mě štvaly už jako malýho, takže žádný nostalgia-flashback u mě nenastává. EDIT: tyvole, kecám. Pustil jsem si úvodní znělku na youtube a vyhrkly mi slzy. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych se mohl seriálu pomstít, neboť tu hlavní hrdinku dabovala Jitka Molavcová, kterou mám jinak velmi rád, ale v kombinaci s asijským tvarem očí ten hlas působil absurdně už v mém dětství a taky to bylo hrozně dlouhé, byli jsme všichni neúnosně dlouho útrpně napínáni a u televizí v letech osmdesátých dvacátého násilně přikováni! Nicméně nám to přišlo jako celkem pecka! Takže průměr z pohledu minulosti a současnosti... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jako malé děcko v 80ých letech a jako u milovníka psů mi zůstala silná paměťová stopa. Nejsem si jistý, ale tehdy to snad šlo ve Studiu kamarád. Dívku Reiko tehdy hrála už 27letá Yôko Shimada. Děkuji uživateli berg.12, že přidal v diskuzi odkaz na youtube, jde jsem to sjel nedávno znovu. A POZOR, kdo zná akční filmy za 70ek a 80ek z produkce Hongkongu i ty s Brucem Lee anebo třeba Kill Billa, i když tam jde o produkci USA, tak tenhle seriál nemá o nic horší hudby a z té mě až mrazí. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé dlouhé době jsem opět neodolal a podíval se. Sice už mě není šest, ale svoje kouzlo to má. Mimochodem úvodní písnička je neskutečná. Kéž by se mi někdy podařilo dopátrat autora. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Yesterday is gone, povie si trinásťročná sirota po úmrtí posledného rodiča a vydá sa na dušespytný a psohľadný trek cez pol Japonska. Na svojom keruakovskom putovaní poznáva vlasť, zažije niekoľko únosov, združí sa s trestancom na úteku a pravidelne míňa svojho štvornožca. Ten sa tiež nenudí, popri hľadaní svojej panej ľavou zadnou zabraňuje znásilneniu, kľučkuje medzi guľkami gangstrov, stáva sa vedúcim zdivočelej svorky, spríjemní posledné chvíle umierajúcej a obmäkčí srdce ľútostivého škuľavého šarhu. Pomedzi to sa skorumpovanému systému vzdorujúci detektív snaží prísť pravde na koreň, politickí mafiáni kujú pikle a neprávom obvinený utečenec zbesilo pobehuje po lesoch a morskom pobreží. Po pozretí všetkých častí sa mi na myseľ tlačia dve otázky: 1. ako je možné, že sa nezletilá dievčina bez problémov dlhodobo vyhýba školskej dochádzke a po návrate si sama bačuje v dome uprostred Tokia? 2. prečo má väčšina členov japonského organizovaného zločinu takú zlú mušku? Napriek všetkým technickým a logickým výhradám ma toto dielo chytilo za srdce a pri srdceryvných citovo vydieračských scénach podfarbených ústrednou piesňou mi miestami vlhli oči. ()

tavvva 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět, ale tak moc naivní zpracování a pitomá hlavní zápletka, že jsem to tomu nedokázal odpustit. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů mého dětství, které si velice dobře pamatuji, protože o dost převyšoval různé rádoby kvalitní dětské pořady pozdní totality. Navíc hláška "zmatený jak Goro před Tokyem" se u nás doma používá dodnes. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsme si pořídili psa a s ním i takovou zvláštní píšťalku. A hádejte, na co jsem si okamžitě vzpomněl? Bohužel je to ovšem to jediné, co si kromě písně z celého seriálu pamatuji. Plus samozřejmě ještě to, že jsem tuhle japonskou verzi Lassie se vrací strašně miloval. Až to někde seženu, musím se na to podívat a objektivně to ohodnotit, protože kdybych to měl hodnotit jen z matných vzpomínek, tak tomu musím dát pět hvězdiček. Po třech letech a jednom zhlédnutí Dlouho jsem se odhodlával si seriál pustit. Asi jsem se bál velkého zklamání. Ale nakonec jsem se rozhodnul a musím říct, že správně. Těch pět hvězdiček je možná opravdu hlavně z nostalgie, protože ta z toho čišela každou minutou. Každý druhý záběr ve mě vyvolával vzpomínky, a přestože jsem byl přesvědčený, že si z toho nic nepamatuji, dávno zapomenuté neuronové cestičky začaly vydávat zasunuté vzpomínky. Ovšem odhlédnu-li od té ohromné nostalgie a příšerné kvality záznamu (i tak chvalořečím toho, kdo to patrně z VHS zdigitalizoval), musím konstatovat, že je to prostě úžasné. Kdo má rád pejsky, musí být přímo nadšen. Je to srdceryvný doják, těžící z roztomilosti a hlavně věrnosti našich čtyřnohých miláčku. Goro je tu sice nadpes, co všechno vycítí, ví, no a zkrátka je prostě jednička, plus je tu i pár jiných menších či větších kotrmelců, ale u seriálu jsem se i tak bavil náramně, o pejska a hlavní hrdinku Reiko (nějak jsem si u toho vzpomněl, že jsem do ní byl ve školce platonicky zamilován) jsem měl strach, i když jsem si matně vzpomínal, že to dopadlo dobře, a zkrátka jsem jim fandil, aby už se konečně potkali. Myslím, že pro děti to musí být ještě stokrát lepší a když já byl ve svém věku nadšen, proč by nebyly dnešní děti? Televize, proč nereprízujete Gora?! ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Totální doslovné emoční splynutí s berg.12 - legenda, dal bych i 5 ale po stažení a shlédnutí dílů skoro po 20 letech musím být objektivní... ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

My všichni, co jsme tohle sledovali jako děti v osmesátkách, a dnes to vidíme znovu, nemůžeme kritizovat. Tenhle seriál je emocionální dojemná ždímačka, i když pravda je, že když jsem teď po dvaceti letech viděl onu scénu s medvěděm, po které jsem kdysi nemohl spát, úsměvu jsem se neubránil. Ale Goro je machr. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Mluvilo se o tom všude, řešilo se to po každém díle, a přitom šlo jen o zatoulaného bílého psa, tak v čem je ta pointa úspěchu? Hudba, Reiko, Goro, dobrý dabing ... a smutný pod kůži se zarývající příběh, kdy stejně každý Gorovi fandil ... ()

Reklama

Reklama