Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o pohnutém osudu jedné polorozpadlé rodiny z Jižní Karolíny. Sledujeme především příběh dívky, přezdívané Bone (Jena Malone). Její matka nemá v životě štestí na muže. Ty, které měla ráda a měla je ráda i Bone, je brzy opustí. Když se seznámí s Glenem, je nadšená a hodlá si ho udržet i přes stále narůstající tyranii, kterou začne ničit život Bone. (Dimo)

(více)

Recenze (9)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nic pre slabe povahy- rozvratena rodina, dokurvene detstvo, masaker, matka nema stastie najst chlapa, jednak ju opustili a jednak zaziva permanentny teror, ba obcas i torturu. Depresivny film, film rychlo skurvi psychicku pohodu : 89 % ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ďalšia nefunkčná rodina, ďalší odporný hulvát, ďalšie zničené detstvo. Je mi z toho zle. Niekedy mám pocit, že v USA by mali povinne mať kvóty na to, koľko percent z ročnej produkcie Hollywoodu majú byť komédie. Prečo skoro všetky kvalitné filmy musia byť ťažké drámy? ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně syrové a nervydrásající drama. Myslím, že jsem ještě neviděl nic tak trýznivého. Jena Malone, jako dívčina, ve filmu přezdívaná Bone předvedla fascinující a zcela uvěřitelnný výkon, hodný pozornosti. O co vlastně jde? Anney (Jennifer Jason Leigh) skutečně nepřeje štěstí ve vztazích a její muže stíhají tragédie, takže když se objeví Glen, který se zdá být pozorným a o Annye, stejně jako o její dvě dcery Bone a Dee Dee (hraje Christina Ricci) stojí, drží se ho, i když, od začátku je opatrná a zřejmě tuší jen slova. Glen začne Bone terorizovat a brutálně jí ubližovat. Jak sexuálně, fyzicky, tak i psychicky. Některé scény jsou tak věrohodně trýznivé, že působí opravdovou bolest. Glen (hraje Ron Eldard) je opravdu bastard k pohledání, který slovo bastard představuje v doslovném slova smyslu. Muselo být neskutečně obtížné takového hajzla zahrát a stejně jako role Bone je i jeho role Glena zcela uvěřitelná. Jak jen dokáže být slepá, pomíjivá a chatrná jistota vztahu, kdy zoufalá a nešťastná žena, která o nejtěžším ubližování dcery zprvu sice neví, ale tuší ho, uvidíte tak syrově, jak jistě nečekáte. Stejně tak se vám dostane zobrazení zoufalého, ale násilně účinného vymáhání respektu v ničím neskryté podobě, z jakého je tak smutno, jak jen může u filmu být. Na takovéto filmy se dívá opravdu těžko, ale rozhodně stojí za zhlédnutí, pro svou syrovost a dokonalé herecké výkony. Když v jedné scéně dostane Glen neskutečnou pěstní a kopancovou nakládačku, nelitoval jsem ho ani trochu. Patos, ani jiné amerikanismy nečekejte. Zato utrpení v nejkoncentrovanější podobě ano... pro mne asi jako v Schindlerovu seznamu. 95% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama