Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o pohnutém osudu jedné polorozpadlé rodiny z Jižní Karolíny. Sledujeme především příběh dívky, přezdívané Bone (Jena Malone). Její matka nemá v životě štestí na muže. Ty, které měla ráda a měla je ráda i Bone, je brzy opustí. Když se seznámí s Glenem, je nadšená a hodlá si ho udržet i přes stále narůstající tyranii, kterou začne ničit život Bone. (Dimo)

(více)

Recenze (9)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ďalšia nefunkčná rodina, ďalší odporný hulvát, ďalšie zničené detstvo. Je mi z toho zle. Niekedy mám pocit, že v USA by mali povinne mať kvóty na to, koľko percent z ročnej produkcie Hollywoodu majú byť komédie. Prečo skoro všetky kvalitné filmy musia byť ťažké drámy? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nic pre slabe povahy- rozvratena rodina, dokurvene detstvo, masaker, matka nema stastie najst chlapa, jednak ju opustili a jednak zaziva permanentny teror, ba obcas i torturu. Depresivny film, film rychlo skurvi psychicku pohodu : 89 % ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Už to nikdy nechci vidět. Jena Malone by měla dostat Oscara, protože to co tady předvedla, to je naprosto neuvěřitelné. Jen pro silné povahy. Tohle budu rozdýchávat ještě hodně dlouho. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně syrové a nervydrásající drama. Myslím, že jsem ještě neviděl nic tak trýznivého. Jena Malone, jako dívčina, ve filmu přezdívaná Bone předvedla fascinující a zcela uvěřitelnný výkon, hodný pozornosti. O co vlastně jde? Anney (Jennifer Jason Leigh) skutečně nepřeje štěstí ve vztazích a její muže stíhají tragédie, takže když se objeví Glen, který se zdá být pozorným a o Annye, stejně jako o její dvě dcery Bone a Dee Dee (hraje Christina Ricci) stojí, drží se ho, i když, od začátku je opatrná a zřejmě tuší jen slova. Glen začne Bone terorizovat a brutálně jí ubližovat. Jak sexuálně, fyzicky, tak i psychicky. Některé scény jsou tak věrohodně trýznivé, že působí opravdovou bolest. Glen (hraje Ron Eldard) je opravdu bastard k pohledání, který slovo bastard představuje v doslovném slova smyslu. Muselo být neskutečně obtížné takového hajzla zahrát a stejně jako role Bone je i jeho role Glena zcela uvěřitelná. Jak jen dokáže být slepá, pomíjivá a chatrná jistota vztahu, kdy zoufalá a nešťastná žena, která o nejtěžším ubližování dcery zprvu sice neví, ale tuší ho, uvidíte tak syrově, jak jistě nečekáte. Stejně tak se vám dostane zobrazení zoufalého, ale násilně účinného vymáhání respektu v ničím neskryté podobě, z jakého je tak smutno, jak jen může u filmu být. Na takovéto filmy se dívá opravdu těžko, ale rozhodně stojí za zhlédnutí, pro svou syrovost a dokonalé herecké výkony. Když v jedné scéně dostane Glen neskutečnou pěstní a kopancovou nakládačku, nelitoval jsem ho ani trochu. Patos, ani jiné amerikanismy nečekejte. Zato utrpení v nejkoncentrovanější podobě ano... pro mne asi jako v Schindlerovu seznamu. 95% ()

Flarnytryl 

všechny recenze uživatele

Nic pro slabé povahy. Těžké dětství Bone je vylíčeno bez okolků, ale nejde o žádnou samoúčelnou brutalitu. Takhle to totiž bohužel v mnoha rodinách skutečně vypadá. ()

Reklama

Reklama