Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Joe "Dakota" Thompson (Tony Kendall) je odpovědný za přepravu zlata, které padne do rukou banditů. Jako jediný přeživší je podezřelý z účasti na přepadu a odsouzen na 15 let nucených prací. Jeho bratr Slim (James Rogers) mu pomůže k útěku. Společně se vydají najít skutečné viníky přepadu a odhalit místního potentáta, který v městečku tahá za nitky v pozadí. (ilclassico)

(více)

Recenze (2)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Před natáčením říká producent režisérovi: "Hele, rejžo, ten scénář vystačí tak na hodinu filmu. Nevadí," odpovídá rejža. "Natáhneme to dlouhými záběry, které pak ještě 3krát zopáknem, uděláme nespočet dlouhých záběrů na nehybné obličeje, ty taky 3krát zopáknem, vše v duchu Sergia Leoneho a bude to v suchu." Po natáčení se producent ptá: "Tak jak to dopadlo? Máme 79 minut filmu." odpovídá rejža. "Hurá, podařilo se!" raduje se producent... Já jen dodám, že chování některých postav a vůbec celého příběhu nedává moc smysl, ale to u těchto produkcí nepovažuji za největší problém. Hudba vykradená, ale vcelku slušná, střihy nelogické, hrdina si vystačil s jediným výrazem a celkem se mi líbily kulisy městečka: postavené mezi stromy se jen tak nevidí. V rámci žánru za 2,5. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Zůstal sám a to byla smrt všech Jeden z nejslabších spaghetti westernů, které   jsem v posledních letech viděl. Příběh má   poměrně chudý děj, řídí se jen jediným   motivem, a to opět pomstou. Nejprve za   neoprávněné obvinění a pak za smrt bratra.   Samozřejmě i touhou odhalit bandity a jejich   tajného podněcovatele a mecenáše. Nelíbily se   mi ani exteriéry, které pro mě byly příliš   "evropské" a pomezí americko-mexické   hranice nepřipomíná ani vzdáleně. Zřejmě   nebyly finance na oblíbené katalánské   prostředí. Hudba je sice slušná, ale od   počátku zní jako Ennio Morricone a jeho   píšťaly a flétny. Málo akce, natahované   jízdy na koni, chabé dialogy. ()

Reklama

Reklama