Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shango (Anthony Steffen) je texaský strážca, ktorý sa ocitá proti bývalému dôstojníkovi Konfederácie (Eduardo Fajardo) a jeho gangu násilníkov, ktorí terorizujú miestne pohraničné mesto pri hľadaní zlata. (westerns)

Recenze (7)

špaček421 

všechny recenze uživatele

To počasí, to počasí. Občanská válka sice skončila před šesti týdny (aspoň jak tvrdí Anthony), nicméně venku to vypadá, že skončila před šesti měsíci - v květnu opravdu nebývají na stromech uschlé hnědé listy. Nicméně k depresivní atmosféře přispívá podzim mnohem lépe, než rozkvetlá jarní příroda. Konfederační armáda spojená s mexickými bandity působí jako jakési westernové gestapo, které se rozhodlo z malé vesničky udělat koncentrák. Nejhorší by ale bylo, kdyby se přišlo na to, že válka už skončila, což ví Anthony Steffen jakožto titulní seveřan Shango, a tak je od začátku pronásledován, chytán, trýzněn (třeba uvězněním v kleci), utíká, a je zachraňován statečnými vesničany, kteří na tuto pomoc různě doplácejí. Počáteční nuda po vysvětlení kdo a proč (aspoň stručném) mizí a dostavuje se znovu ke konci, který je přece jen natahovaný (a zmatený psychedelický závěr to ještě umocňuje). Ale mezi Steffenovkami to bude přece jenom lepší kousek. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaná podívaná u které se fanoušek žánru pobaví. Největším tahounem je Anthony Fucking Steffen. Ošlehaný pistolník s kurevsky silným charismem. Kosí mraky nepřátel s takovým vtipem a elegancí, že si to člověk jednoduše vychutnává. Chvílemi levné , nedotažené , nelogické. Závěr však povedený, ústřední motiv pěkný. 3* za Steffena a zábavné přestřelky. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu trvání fimu jsem se vůbec nedokázal dostat do děje, tento western mi připadá zcela zbytečný. Ale líbila se mi hudba, za tu dávám jeden bod. Úplně stejný názor, včetně bodu za dobrou hudbu, mám na jiný western, Cjamango , stejného režiséra. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Anthony Steffen coby posel míru! Všemi svými částmi zcela nevybočující béčko na nedělní odpoledne mající docela originální základní zápletku. Válka severu proti jihu skončila, což však neplatí pro malou vesnici ovládanou jižanským majorem Fajardem (tak trochu major Jackson) rozhodnutým nikomu tento fakt neprozradit a pokojně si místo ve jménu uniformy dál ovládat a tyranizovat. Vesnice nacházející se uprostřed lesů a časně jarních lokací čítající cca jednu mez a drobnou loučku (údajně obklopená stokilometrovou pouští, kterou však neuvidíme) čítá mnohé statečné obyvatele bránící mimořádně kladného seveřana (Itálie bývá jasně prokonfederační), Anthonyho osobně, jenž je rozhodnut dokázat lidu pravdu. Pod jménem Antonio de Teffe náš hrabě zchrastil scénář a zahrál si úhlavní roli tradičním charismatem vymačkané žínky, ovšem extrovním jménem opatřeného velice pacifistického, mírumilovného a v jednání po dobrém nakloněného hrdiny, majorovou skupinou ústavičně chytaného a zase uprchávajícího, na úvod dokonce zajímavě zavřeného v ptačí kleci. Kanárek Steffen nám ovšem nezazpívá, o co tak vcelku vlastně jde, nehledě na v počátku zmíněné zlato, které zřejmě zůstalo zcela zatlačeno. Šílený Fajardo v konfederační uniformě a upalování bezbranných žen jistě zaujme, jinak lehce nesourodé, ovšem krátké tak, že ani nestihne nudit a ani malý kluk člověka nijak neštve. Velmi pochmurný psychedelický závěr, hudba zanedbatelná. Na Steffena tedy dobré. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Teď se mi to líbilo víc než před lety. Steffen je prostě sympaťák a akční scény zvládá na jedna. Díky začátku v kleci a konci s Fajardem je to jeden z těch zapamatovatelnějších SW, Hudba je z jiného Steffenova westernu "Il suo nome gridava vendetta", což je i lepší film, ale tohle taky není špatné. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Čtyři spíše ze soucitu, protože temným brutálním kouskům již tradičně fandím. Z tohohle mohla být skutečně pecka, kdyby byla lepší režie, scénář a hlavní hrdina:-) Ten psycho závěr tomu moc neseděl s ohledem na zbytek děje, hlavní záporák by se těžko změnil z racionálního vychcaného nácka na magora střílejícího zběsile do vzduchu. Každopádně je tou nejsilnější postavou ve filmu, škoda, že nemá více prostoru. ()

Reklama

Reklama