Reklama

Reklama

Drak (Jackie Chan) by měl doma studovat literaturu a bojová umění, ale místo toho se poflakuje, vymýšlí vylomeniny se svým kamarádem a sem tam se zaplete do nějaké rvačky. Vede vcelku spokojený život, okořeněný řadou sportovních úspěchů, ale jen do té doby, kdy se náhodou zaplete mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty. Pak musí použít svoje bojové dovednosti, aby dokázal sebe i své okolí ubránit před všehoschopnými zločinci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Stará pitomá, nudná komedie s Jackie Chanem. Nic konkrétního se v ní neděje, jen trapný dětinský vtípek střídá druhý. Úplně jsem u toho usínal a nadával, jaká to je zas " trapná kung fu komedie", než mě naprosto probral závěrečný "fight" s hlavním padouchem. A ten je špičkově choreograficky zvládnut, je to perfektní kung fu nářez! Ale než se ho dočkáte, uvidíte tolik trapnosti a blbosti, že to možná i vypnete ... Pro příznivce žánru ... ani snad pro ně ne ,.. Přetočte si to na závěrečný souboj, to všechno před tím je jedna obrovská nuda a blbina... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ty sportovní scény jsou opravdu výborné a Jackie se v nich vyřádí víc než v bojových scénách (kterých popravdě moc není), ale film sám je dost nevyrovnaný. Chvíli se tváří jako komedie, aby se z něj vzápětí stala tragédie nejvyšších rozměrů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackiem Chanom, ktorá patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi z bohatej rodiny, ktorý sa spolu so svojim priateľom len chcú vyhýbať povinnostiam, aby sa mohli stále baviť, ale nechtiac sa dostanú do problémov so zločincami, ktorí chcú ukradnúť čínske vzácnosti. Spracovanie je ale iba priemerné, film je síce dostatočne zaujímavý celý čas a aj kvôli krátkej dĺžke nenudí, ale hlavným problémom je, že sa tu väčšinu času prakticky nič dôležitého nedeje, stále len dvojica kamarátov robí rôzne hlúposti a to hlavné, teda ich stret so zločincami dostane viac priestoru až v úplnom závere. Akcie je tu dosť málo, čo je škoda, ale tá je výborná. V prvej polovici sa nájdu prakticky len dva zaujímavé športové zápasy, ktoré sú kombináciou rugby a kung-fu, pričom oba sú choreograficky skvelo zvládnuté a nielen Jackie Chan v nich ukáže svoje skvelé atletické schopnosti, ale ani v druhej sa toho moc nenájde, je tu pár maličkostí, niekoľko skvelých kaskadérskych kúskov, no všetko zachraňuje dlhý záverečný súboj, čo je prakticky desať minút dokonalej choreografie, dlhých úsekov bez strihu, množstva skvelých momentov a celé je to podané veľmi tvrdo, hlavne pády z veľkých výšok priamo na zem. Humoru je tu plno, síce nie je úplne zlý, aj na vtipné scény sa pozerať dá, ale ani jeden moment ma výraznejšie nezaujal. Herecké obsadenie je celkom dobré, Jackie Chan je tu v najlepšej forme a nesklamú ani vedľajšie a záporné postavy. Réžia a technická stránka sú pre tento typ filmu viac než dostatočné. Síce kvôli horšie podanému príbehu a malému množstvu akčných scén by som tento film označil len za lepší priemer, ale ten záverečný súboj je tak dobrý a dychberúci, že úroveň filmu dosť zvyšuje. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film začíná soutěží čtyř družstev, které lezou na bambusovou pyramidu pro zlaté vejce (akce ne nepodobná začátku Ong-baku) načež se soutěž změní v jakési kung-fu rugby. Pak se ale ukáže, že Jackie Chan není moc dobrý student a jeho lehce despotický otec ho chce pořádně zocelit nejen učením kung-fu, ale i studiem historie atd. Kamarádí se s týpkem, který používá různé evropské vymoženosti (puška, dalekohled, hodinky s hracím strojkem) a soupeří spolu o pěkný holky. To je zápletka, co? No pak se do toho ještě připlete nespravedlivě obviněný muž a zábava může začít. Celý snímek pak končí fantastickou bitkou, jednou z nejlepších, co jsem s Chanem kdy viděl. __ Film mě potěšil svým civilním charakterem, tedy že nestaví bitky na první místo, ale skutečně se jakoby zajímá o své postavy. Navíc se neodehrává jako v předchozích Chanových filmech v 19. století, ale spíš počátkem 20., což je hodně příjemná změna. Jo a vedle rugby se zlatým vejcem se zde objevují i další sporty, například jakási kombinace hackise s nohejbalem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak budem trochu tolerantný, môžem povedať, že Dragon Lord je bezchybná Chanovská kung-fu komédia. Pravda, nieje to také dobré ako napr. Jackieho režisérska prvotina Young Master (hlavne kôli nevyrovnanému pomeru humor-kung fu, v neprospech kung fu). Ale sú tu dva úžasne športové zápasy, ktoré vám svojou choreografiou a nápaditosťou vyrazia dych a výborný záporák Wang In Sik (Young Master, Hapkido, When Taekwondo Strikes), ktorý je podobne ako Jang Lee Hwang známy svojmi famóznymi vysokými kopačkami. A koniec koncov, Jackie sa takťiež predviedol v tom najlepšom svetle, takže nieje nad čím uvažovať. Nejaký pribeh je nám predsa aj tak ukradnutý. (7.5/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, až je to k nevíře že tento šikovný chlápek má dneska v roce 2009 již 55 let na triku. Jackie to zkrátka umí stále a je někdy až s podivem co vše ještě dokáže vymyslet, aby jeho filmy nevyznívaly fádně. Tady se vrhnul trošku do sportu a výsledek myslím není vůbec špatný. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dávám pět. Dějově je to o ničem. Jackie je tentokrát kapitán mužstva draků, které soutěží na různých turnajích v opravdu povedených sportech (americký fotbal říznutý kung-fu nebo hra, která je něco mezi fotbalem, bambintonem a kung-fu). Většinu filmu dělá Jackie různé vylomeniny, honí se za děvčaty, až se tak jednou náhodou připlete se svým kámošem k ukradenému čínskému pokladu, pak konečně přijdou na řadu bitky, no vlastně jenom jedna pořádná na samém konci. A to je opět nářez. Žádná technika, jen drsná pouliční bitka říznutá vynikajícími kaskadérskými výkony. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan dokazuje že není jenom dobrý kung-fu a komik, ale že je i dobrý režisér, tuhle Kung-fu hříčku jsem si dokonale užil nenudil jsem se. A navíc scéna s fotbalem či co to hrály neměla chybu, líbilo se mi jak příběh byl posunut do pozadí a spíš se jednalo o zábavu. Jen je pravda že mohly vynechat trochu tý romantičnosti. Ale jinak říkám že Chan je geniální rejža. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Motivácia pre (oveľa) neskorší SHAOLINSKÝ FUTBAL. Scény zo športových zápasov sú fascinujúce. Scenár je "klasický"... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máme hodně velký problém !! Běž domů !! Já už to nějak zařídím.." - "Ale já jsem tu přece doma !!" - "Tak půjdu domů já !! A začnu za tebe psát: Už nikdy nebudu používat střelné zbraně !!" ;) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příliš mě tento kousek s Jackiem ničím neuchvátil a nebýt našlapaného finále, nejednalo by se o nic zvláštního. Mimo jiné scéna, kde hrají pouliční fotbal s hakisákem, naprosto vyrazí dech.......6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký iný Chanov film. Ako samozrejme nečakajte žiadnu zápletku nad ktorej originálnosťou budete otvárať ústa. ale veľká zmena sa odohráva práve po príbehovej stránke. Máme tu hrdinu, ktorý je vyslovene komediálne ladení. Neustále so svojim kamarátov Býkom vyvádzajú samé huncútstva a vďaka nim sa dostanú do rôznych problémov. A takto sa raz dostanú až k pašovateľom. A po záchrane človeka, ktorého chcú zlosynovia zabiť, sa musí Drak rozhodnúť či sa pustí do boja alebo nie. Čo sa týka choreografie je priam dokonalá. A priam surová, ale sústreduje sa prevážne na iné ako bojové aktivity a práve preto môže finálny súboj pôsobiť oproti iným Jackieho filmom alebo iným scénam z filmu ako slabý. Ja si to nemyslím. Už len samotný fakt, že Jackie tento film aj režíroval a napísal aj scenár, plus si v ňom strihol hlavnú úlohu a pustil sa do experimentovania s komickou a akčnou stránkou, robia s tohoto filmu jeden z tých, ktorý jackieho fanúšikovia skrátka musia mať doma. V tomto smere film spĺňa svoj účel a predstavuje nám východnú kinematografiu tak ako ju máme radi. Aspoň ja určite. film nemá ani jednu jedinú nudnú pasáž a tak si aj napriek slabému finále vyslúžil odo mňa plný počet hviezdičiek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jackie sa vratil z nuteneho exilu v USA do HK a konecne sa naplno pustil do rozbehnutia svojej kariery bez akychkolvek prekazok. Pôvodne to malo byt pokracovanie Mladeho majstra, ale zapletka sa ubrala inym smerom a nejak z toho zislo. Kto ocakava nonstop bitky, tak bude velmi sklamany. Dockame sa prakticky len dvoch väcsich bitiek a to az v poslednej tretine. Dovtedy je to skôr teenagerska komedia o dvoch mladikoch Drak (Jackie Chan) a Byk (Mars), ktori len tak blbnu a snazia sa zbalit rovnaku babu. Kto nema rad Jackieho humor, tak bude trpiet. Ja nastastie mam, takze som si prvu polovicu filmu uzil naplno a bitky mi vôbec nechybali. V druhej polovici sa k slovu dostanu aj sportove sceny. Najprv nejaka Cinska variacia na klasicky futbal s takou divnou loptickou a v zavere zase nejaka divna obdoba rugby. Tieto dve niekolkominutove epizodky ma vôbec nebavili. Popritom blbnuti a sportovani este sledujeme liniu o skupinke bývalých vojakov, ktori sa snazia predat vzacne starozitnosti, ale nastanu medzi nimi spory a ich osudy sa pretnu s osudom Draka a Byka co povedie k bitke. A ta stoji fakt za to. Konecne je neskutocne dynamicka. Taka ta ocividna nacvicenost chvatov a pomalost fazovej choreografie je prec. Choreografia je spickova a prevedenie chvatov neskutocne drsne. Prakticky pri kazdom chvate si hovorite, ze pokial sa nezranili, tak to muselo aspon sakramentsky boliet. Pokial v Mladom majsterovi Jackie pôsobil, ze vypil sud Red Bullu, tak tu pôsobi jak keby si do zil vstrekol liter adrenalinu a popritom stratil zvysky rozumu. Je neznicitelny jak terminator. Zdatne mu sekunduje aj Mars. Okrem tejto bitky Jackie behom filmu predvedie aj niekolko pôsobivych padov z vejkej vysky. V zavere sa konecne dockame aj nepodarenych scen v ktorych si môzeme vychutnat jak Jackieho niektore kusky poriadne boleli. Toto je podla mna prvy Jackieho film, ktory obsahuje vsetky jeho obvykle trademarky, aj ked vzhladom na maly pocet bitiek a nevyvazenemu tempu filmu sa nevydaril tak jak mohol. Hodnotim 103 minutovu predlzenu verziu znamu ako Alternate Asian Version. Oproti HK 92 minutovej kinoverzii, ktora vysla u nas na DVD, obsahuje nielen nejake sceny naviac, ale niektore tu pre zmenu chybaju (napriklad vtipna scena s delom) a cele film je uplne inak zostrihany. Uvodna sportova scena s rugby je na konci. Lepsie je tu vysvetlena motivacia vojaka, ktory sa rozhodne ist proti ostatnym alebo si uzijeme ovela viac srandy pri tom, ked Draka skusa jeho otec z recitovania. Skoda ale tych absentujucich vtipnych scen, ktore su v kinoverzii. Z obidvoch by som najradsen zostrihal dalsiu v ktorej by som pre zmenu vynechal tie sportove sceny a bol by som uplne spokojny. Takto je vysledkom nevyrovnany film, ktory napriek nedostatkom mam rad a minimalne kvôli tomu finalnemu suboju, ktory obstoji aj v sucasnosti sa to raz oplati vidiet. 7/10. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

86 minut a z toho zajímavejch je jen patnáct. A to totiž finální fajt s úhlavním záporákem. Fajt, kterej má dobrou choreografii dokonce i na dnešek a netrpí nešvarem hejbajícího se kameramana. Celkem koukatelnej je i fajt s badmintonovým míčkem, ve výsledku ale ty tři hvězdičky zachraňuje jen ten závěrečnej souboj. A to je trochu škoda, páč po celej film marně čekáš na Jackieho humor a on přichází jen podivně infantilní... humor? [DVD] ()

raimi 

všechny recenze uživatele

První hodinu je Dragon Lord celkem nudná a nevtipná komedie, zpestřená dvěma exotickýma sportovníma vložkama (ten kung-fu hakis je super). Pak ale přijde velkej zlom, a závěrečná hystericky nasraná bitka probere z poklidného podřimování. Člověk pak jen valí oči na ty fatální stunty a nehoráznou řežbu, která se strhne. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsou hlavně dvě skvělé scény. První hned úvodní - sport jakoby ragby, ale ve 4ech týmech a dost brutálnější :). Druhým zajímavým sportem je pak kombinace nohejbalu házené a badmintonu (míček). ()

Reklama

Reklama