Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šialený Dr. James Brewster s pomocou kolegu Dr. Randalla dokázal transformovať svoje telo do podoby chlpatého nahrbeného opa. Brewster hľadá liek na spätnú premenu a je presvedčený, že jediným riešením je injekcia čerstvého ľudského fluidu. Randall odmieta pomôcť, a tak všetko zostáva na Brewsterovi a jeho opičom tele... (matriosa)

(více)

Recenze (7)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bela Lugosi se nám tentokrát představí v opičí masce, ve které by se schoval i na Planetě opic. Hodinový scifi horor Opičí muž není ničím speciálním, prostě jen další z řady průměrných béčkových sci-fi filmů, které ve čtyřicátých letech vznikaly. Kdyby zde nehrál můj oblíbenec, asi bych si to nikdy nepustil. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Chybal mi vyraznejsi hororovy a dramatickejsi prvok. Cele mi to prislo akesi bez napatia a bez spadu. Prilis jednoduche....a NUDNE. Ale uz som videl aj omnoho horsie stare kusky. (4/10) ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád Belu Lugosiho. Určitě patří mezi filmové hororové legendy ale tenhle film byl špatnou volbou. On tady chudák Lugosi neměl ani moc šanci předvést svoje herectví a charizma. Jednak jeho tvář byla řádně ochlupena a zadruhé mu to neumožňoval scénář. Za mě jde rozhodně o jeden z nejslabších filmů co jsem s B. Lugosim viděl. Na druhou stranu film i tvůrci můžou B. Lugosimu děkovat protože nebýt jeho účasti tak po filmu nejspíš neštěkne ani pes. Ani já bych na snímek nejspíš nenarazil a nepustil bych si ho. Vyloženě mě to neurazilo ale ani není důvod skákat radostí. 2hvězdy. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Bela Lugosi hraje vědce Doktora Jamese Brewstera, který se stal obětí svých vlastních experimentů s opičími extrakty. Sám totiž začne mutovat do podoby gorily. Aby zvrátil průběh mutace musí získat jako protilátku vzácnou tekutinu z lidského těla, a proto se se svým druhem, obrovským opičákem, vydává každou noc na vražedné mise za získáním vytoužených ingrediencí. Autoři nevsadili na atmosféru, ale jen na vzrůstající, nepříliš dobře zahranou posedlost hlavního hrdiny a s tím související množství mrtvol, které za sebou zanechává povedená dvojice. Na přelom 30. a 40. let minulého století na horror docela slušný bodycount, o kterém se Wolf Manovi a Draculovi může jen zdát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Už samotnej nápad mi přišel naprosto šílenej, a ted když jsem to viděl tak teda..... To ne. Lugosi kterej se objevil na scéně v opičí masce ve mě vyvolal smích, a to si ho jako herce velmi vážím. Ale to co je tady, no nekomentuju. Tohle je jedno z béček které hlavně ani nepobaví, neustále se kecá o ničem, a herecké kreace jsou dost křečovité. Prakticky souhlasím s liquido26, kdyby u nehrál Lugosi tak po tom neštěkne ani pes. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Pracovní název filmu zněl "The Gorilla Strikes" (Gorila útočí). (liquido26)
  • V Británii byl snímek vysílán pod názvem "Lock Your Doors" (Zamykejte své dveře). (liquido26)

Reklama

Reklama