Reklama

Reklama

Greenwich Mean Time, silné drama odehrávající se v současném Londýně, je nabité těmi nejlepšími vycházejícími hvězdami britské hudební scény. Snímek vypráví příběh čtveřice mladých přátel, kteří jsou nuceni čelit svým emocím, když jeden z nich zůstane následkem strašlivé nehody ochrnutý. Čerství absolventi Charlie, Sam, Bean a Rix jsou plní nadějí a velkých ambicí - Charlie se chystá prorazit jako fotograf, zatímco Sam, Bean a Rix mají plné ruce práce se svou kapelou, jíž se snaží proslavit. Neváhají k tomu využít kontakty Samovy rodiny v nahrávacím průmyslu. Charlieho sny jsou však zmařeny po nebezpečné nehodě na motorce. Zatímco Charlie leží nehybně v nemocnici a snaží se vyrovnat se svou situací, tragédie vrazí klín mezi Sama, Beana a Rixe, kteří se snaží vyrovnat se svými pocity a obavami, jež v nich nehoda vyvolala. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

emma53 

všechny recenze uživatele

Silná emotivní masáž od začátku (až na prvních dvacet minut) až do konce, který byl možná příliš vyhrocený, ale vůbec to neubralo na mém celkovém dojmu z celého filmu. Je to taková vztahovka mezi bývalými spolužáky, jejichž středobodem je muzika, která je spojuje. Všichni kluci byli maximálně uvěřitelný, sympatický, vůbec je neznám, ale hráli své role naprosto skvěle. Nejvíc mě zaujal Charlie, ale to nebudu určitě sama a Ben Waters v roli vnitřně rozhozeného Beana byl taky výborný. Život se s nikým nemazlí a nevyhne se to ani dnešním mladým lidem a jestli si myslíte, že u nás se to stát nemůže, tak je to velký omyl. Sama vím o pár lidech, které by tenhle film rozhodně oslovil. Bylo to depresivní drama, ale mělo to napětí, spád a je to jeden z filmů, který možná ještě někdy opráším a kouknu na něj znovu. A i přes ty některé záporné momenty, které by se asi našly, jdu s čistým svědomím na 4*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po dokončení školy je to vždycky stejné - velké plány, spousta nadějí, vize do budoucna. Jenže život není tak jednoduchý, a většinou všechno dopadne úplně jinak. Stejné je to i se skupinou kamarádů, kteří chtějí po škole založit kapelu a s ní prorazit. Ale Charlieho má drsnou autonehodu a skončí upoután na lůžko, Bean se zaplete s drogovými dealery, Rix s přítelkyní čeká potomka - tohle je ten opravdový život... Hrozně moc mám rád filmy, od kterých nic nečekáte - neznámí herci, žádný velký děj - a najednou zjišťujete, že bez dechu sledujete propletené příběhy obyčejných lidí- jako jste vy, nebo vaši přátelé. Přesně takto na mne působil i G:MT - co na tom, že se děj odehrává v Londýně, podobná dramata se odehrávají hned vedle vás také. Kromě výborných hereckých výkonů (musím hlavně vyzdvihnout Aleca Newmana) filmu hodně dodává naprosto úžasná hudba - přesně dle mého gusta - songy jako Where is the Love nebo Succumb to you nebo Tears are waiting, lahůdka. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Překvapivé svěží dílo o problémech londýnské party studentů vstupujích do praktického života. Do "života" se ze studentského prostředí často vstupuje v "partách". A taková parta se pak často schází nebo alespoň sleduje dlouho v budoucnosti. Přitom to ovšem nemusí být "náročná" parta jako tato. Ale i mnohem umírněnější mají svoji dlouholetou historii. Z mého pohledu je problěmatické zařazení Beanova osudu jako drogového dealera černošského gangu, ale situace v současném Londýně je zřejmě natolik vyhrocená, že se bez toho nemůže obejít.... Také já mám nějakou takovou svou partu, a když se občas sejdeme v hospodě, je to bída a utrpení. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde dělaj do hudby se mi líbily vždycky, jenže jde většinou o životopisy. G:MT je zaujme dobrými herci, kteří hrají zajímavé postavy a jejichž středobodem je rozjet jungle-jazzovou kapelu. Rozhodně nečekejte nějakou komedii, chvílemi je to celkem deprese ale ne vynucená a film je to svižný a parádní. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Simon Mirren .. Pokud bych vůbec připustil srovnání s dvojicí excelentních generačních kousků Trainspotting - Human Traffic, musel bych dodat, že G:MT je za nimi v propastném odstupu. V jiných kategoriích však slušný snímek plný zajímavé hudby. 70%. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama