Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o šestičlenné zdeformované rodince Obloukových, která žije v chudém údolí plném toxického odpadu a nepořádku. Otec Bob je bez končetin, matka Pickles má rakovinu, prostřední syn Milo je hyperaktivní, nejstarší bratři Chip a Biff jsou siamská dvojčata a poslední a zároveň nejmladší dcerka Beth má na hlavě "výběžek" připomínající penis. I přesto, že nejsou nejbohatší a mají jisté handicapy, žijí si poklidný život. (Martin_W)

(více)

Recenze (22)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle docela neznamej animac jsem narazil jen diky dabersky ucasti Ferrella a jeste ze tak. Fakt hodne prijemnej animovanej serial, jedina skoda, ze ma jen 13 dilu. Postavy resi vicemene normalni veci, ale tady jde hlavne o to, ze tu mame bohaty, krasny a uspesny lidi zijici na kopci a pak hlavni hrdiny, to jest sebranku postizenejch zdeformovanejch humusaku bydlici v toxickejch chcankach pod kopcem, takze tu je fotrik bez koncetin, holcicka s nadorem atd. proste hodne libova sestava. Nicmene humor netezi nastesti jen z toho. Takze i kdyz ne vzdy vyzni vsechno vtipne, u kazdyho dilu se da pobavit, humor to je trochu cernejsi a uchylnejsi, dabing a animace prijemny, takze ja jsem spokojenej a lepsi 4*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál, který sice není tak strašně kultovní, jak by rád byl a jak se tváří, ale za to on vlastně chudinka nemůže. Docela jsem se bavil, tak proč ne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Pěkné, trefné, sympatické, vtipné. Škoda jen jedné série, všechna témata ještě nebyla vyčerpána, stejně jako postavy. Miluju parodie na Xenu jako Velvu, Malé Amazonky a Milovu podmíněnou závislost na zvuku sexu rodičů (protože jinak neusne ;)). ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý animák jedné zdeformované rodinky. Je mi líto málo epizod, velká škoda. Dnes by si seriál své fanoušky našel a nezůstal jen u 13 super epizod. / Viděné epizody z 1 série *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, skvělé zpracování. Příběhy nejen dětí, které žijí v toxicky zamořeném městě. Právě proto, je každý nějakým způsobem zdeformován. Kvalitní humor, je zde konfrontován se silným varováním o nárůstu vlivu nadnárodních korporací na život obyčejných lidí. Tohle není úplně tak nemožné, aby to tady takhle jednou nedopadlo. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Šílený crossover mezi animáky, Addamsovými a možná ještě něčím zdraví škodlivým. Ač Obloukovi jsou v jádru taková americká sitcomová rodinka a jsou vlastně docela k pomilování, postmoderní krize hodnot poznamenává jejich příběhy dosti výrazně a míra subverze i zavilé zlomyslnosti je vysoká. The Oblongs je počin naprosto ujetý, velice chytrý a po čertech zábavný. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

MaedhRos to vystihla a popísala všetky detaily katapultujúce túto animovanú sériu (z dielne Warner bros. !!!) medzi kultovky. Na margo porovnania so South Parkom: táto séria napriek zvrátenej absurdnosti námetu vôbec nie je vulgárna a samoúčelne nechutná. Skrátka aj humor bez "sprostých" slov je v treťom tisícročí možný. Technická poznámka: Na Nove to bežalo pod názvom OBLOUKOVI. (11.6.2004) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Kam na ty nápady choděj? Animované příběhy rodinky, kterou snad vypěstoval starej Mefisto ze South Parku: táta, co vypadá jako kuželka, máma, která vypadá jak figurína z obchoďáku, "pavoučí bratři", sestřička s ču..kem na hlavě a poslední chlapeček z rodiny je tak trochu velkohlav. Úchylárna s velkym Ú mě naprosto chytla, a i když ji na Nově dávali okolo půlnoci, hltal jsem každej díl. Nicméně "South Park" to nepřekoná. Nemaj tam Kennyho, parchanti! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny díly mi sedly víceméně stejně a na seriál mi zůstal stejný názor jako na jeho začátku, takže hodnotím tak, jako jsem hodnotil drtivou většinu epizod - čistými třemi hvězdami. On hlavní problém tohohle seriálu je, že měl potenciál být pořádnou konkurencí Simpsonovým a Griffinovým, ale chyběla mu, když pominu námět, pořádná osobitost. Tohle si viditelně dost bere ze Simpsonových a jen se to snaží být jejich lehce drsnější verzí, kde je celá rodinka postižená vliem toxického prostředí, ve kterém chtě nechtě musí žít. Jinak ten humor je ale podobný, až na pár peprnějších hlášek a vše vždy skončí velkým rodinným happy endem. Skvělé hlášky se tu najdou, i když mě to nebavilo dost na to, abych si to oblíbil, ale navzdory mému hodnocení mě upřímně mrzí, že to nedostalo šanci a nevzniklo víc epizod. Humorem je mi to rozhodně blíž než trapní Griffinovi a k postavám jsem si určité sympatie za těch 13 epizod rozhodně našel, takže bych na další příběhy z jejich světa byl stále zvědavý i tak. A hlavně si myslím, že by si to postupem času svůj styl našlo, bylo lepší než jsou tyhle "úvodní epizody" a kdoví, třeba by to pak jelo dodnes. Těžko říct v jaké podobě, ale mohl z toho být zajímavý kult. Zlatá éra Simpsonových taky přišla až někde v třetí sérii a ne hned na začátku... 3* ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Morbidní, občas až nechutné ale v některých chvílích zatraceně vtipné. Škoda jenom, že to má tak málo dílů. Téhle parádní rodinky zdeformonavé toxickým odpadem ve Valley bych snesl určitě více. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně bizardní seriál, jehož humor bych nepopsal jako černý, ale místy opravdu hodně, hodně temný. Je to ale prča a těch 13 dílů je tak akurát... ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Seriál si mě hned po prvním díle dostal. Připomíná mi seriály Setha Macfarlena, (Family Guy, American dad) ve kterých se nebojí ukázat všechno. Parádní seriál... Škoda že je uděláno pouze 13 dílů.. 70% ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Ujetější Simpsonovi, kteří se s tím zkrátka ne*****. Svým způsobem neskutečně pravdivá satira na dnešní americkou společnost. Bravo! Škoda, že to zůstalo u třinácti dílů... ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Otřesná kresba mě ze začátku dost vadila, ale jelikož mam rad Willa Ferrela tak sem tomu dal šanci. On už je v prvním díle šok v představení hlavních postav kde prakticky uplně všechny jsou nějakým způsobem handicapovaný. Asi takhle je to spíš podobný Simpsnům než Family guyovi protože sice zde je všechno tak divně uchylný ale totalní absurditu FG sem z toho nějak necejtil. Samozřejmě je zde spousta situací na hraně, ale nejsou tak vtipné. 3.5* ()

Ahex 

všechny recenze uživatele

Jéééj, to je zábava. Je to drsný, politicky a sociálně dost nevybíravý a jednostraný, možná až - nebojím se to říct - nekorektní. Ale co, pan Oblong člověka zkrátka dostane. Mimo jiné moc pěkná animace. Chtělo by to více sérií. Milá podívaná. ()

Reklama

Reklama