Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

POMO 

všechny recenze uživatele

Áno, Bride of the Monster je strašne natočený. Konkrétne jeho finále je asi najkŕčovitejšie zvládnutou filmovou scénou, akú som kedy videl. Ale jednu hviezdu myslím i tak vážne. Bride of the Monster má totiž všetko, čo som už ako malé dieťa chcel mať vo svojom vlastnom malom horore - strašidelný dom uprostred divokých močarísk, "desivú" príšeru požierajúcu všetkých okoloidúcich, šialeného vedca v bielom plášti, jeho sluhu s monštróznym vzhľadom ale veľkým srdcom, ich krásnu zajatkyňu v bielych šatách, aj sherlockovskú postavu profesora, pátrajúceho po našom šialenom vedcovi. Hoci sa tento film snaží byť strašidelný, pričom zostáva iba smiešny, určite si ho ešte niekedy zopakujem. Ed Woodove nadšenie z filmárčiny z neho srší každou sekundou. ()

Douglas odpad!

všechny recenze uživatele

Ede, mám tě celkem rád, tvůj děsivý Plán 9 jsem si vychutnal vždy s láskou, stejně jako nudou překypující překrásné dílo o "magorovi ve svetru" Glen or Glenda. Ale tentokrát jsi mě dostal, páč tvůj film nebyl tak špatný jako obvykle. Ehm, lépe řečeno, ne tak špatný, až by byl vynikající, prostě skončil jenom jako příšerný. Mnohé části byly poměrně "konvenčně" natočené, bohužel bez jakékoliv scenáristické či režijní invence, a jiné nefungovaly, páč jste byli blbí a ukradli chobotnici bez motoru: Bela odvádí výkon, za který byl v době Draculy milován, jenže teď coby šílený profesor vyvolává jen smích, stejně jako úchvatně neherecký (anti)talent Tor Johnson. Bride of Monster není ultralevný jako jiné tvé filmy, je jen hrozně špatně natočený, totálně nezvládnutý a... asi pořád v něčem krásně špatný. Ale Plán 9 je prostě "lepší". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Další z "povinností" příznivců zábavných špatných filmů :o) U některých scén lze jen těžko uvěřit, že to Ed Wood nemyslel z recese. Všichni tady oprávněně opěvují scény, kdy se herci za velikého řevu sami napadají chapadlama makety chobotnice, protože od ní chyběl motor, ale pozorovat Belu Lugosiho, jak s gustem přehrává, je taky docela zážitek. A navíc ty jeho výrazy...:o))) Má to vypadat, že srší démoničnem a charismatem tajemného vědce, přitom vypadá neúmyslně spíš jako srandovní pomatený stařík. I Tor Johnson alias Lobo se svým koženým výrazem je kapitola sama pro sebe a moment, kdy majzne s Lugosim o zem, až se zatřesou kulisy, jsem si fakt vychutnal. Také třeba nadpozemsky nepovedený střih mezi záběrem, kdy Lugosi se zalíbením nahlíží do svého akvária a záběrem na chobotnici (která se má v onom akváriu nacházet), jenž si Wood vypůjčil asi z nějakého přírodovědeckého snímku a vůbec do filmu nepasuje. Nebo herec, který, klepajíc sebou v roští, předstírá, že se topí v bažině a střílí na krokodýly, jejichž záběry jsou opět vloženy z jiného filmu. Atd., atd. Scény s Lugosim, chobotnicí a Lobem ovšem mnohé zachraňují, protože jinak je to docela nuda a ani zdaleka taková nechtěná zábava jako Woodův legendární PLAN 9 FROM OUTER SPACE. Ale odpad! Edovi nedám, to si za ten entuziasmus, se kterým přistupoval k natáčení svých filmů, nezaslouží :o) ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Veledílo mistra, které je však paradoxně k nepřežití, plné vynikajících hereckých výkonů, nepohyblivých chobotnic, papoušků a temné atmosféry. Nebýt tak unylého a nudného děje, mohl to být naprosto průměrný výlisek své doby, a to by pochopitelně skalní příznivci nepřežili. Takhle můžou být vlastně všichni spokojení. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bride of the Monster je špatným béčkem, které zachraňuje pouze geniální závěr, který je čistokrevnou esencí roztomile zábavného neumětelství. Škoda, že předtím to není ani tak směšné jako spíše prostě jen nudné. I když... Zkuste vypnout zvuk a rázem dostanete důkaz, že tvořit Wood v němé éře, tak se rozhodně neztratil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto stupidní režie s dlouhými nudnými dialogy (nevím co si od nich ten Wood sliboval ale jsou v každém jeho filmu co jsem viděl). Jinak je to ale docela zábava díky skvělému Lugosimu a Johnsonovi (do kterého mimochodem vyprázděj zásobník ale jemu to neva). Nesmím zapomenout na policejního inspektora kterému sedí na brýlích papoušek když si je čistí nebo co??? Krokodýl a chobotnice byli ehm no... Ale ten fight na konci je super. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další Woodův kouzelný a debilní film, ale co se týká toho druhého tak se mi zdá o poznání snesitelnější než předchozí klasika Glen or Glenda. Jedná se o film jako vystřižený z éry starých dobrých naivních hororů, jde jen o to že zde měl být o nějakých 15 let dříve. Nejvtipnější scény obstarává samosebou hrůzostrašná lochnesská chobotnice, ale také závěr kdy hlavní kladný hrdina pošle Belu na smrt velikým kulatým kamenem a vzápětí přeživší sledují nefalšovaný atomový výbuch ze vzdálenosti několika stovek metrů - prostě Ed Wood se nezapře. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Pozadie vzniku tohoto dielka vykreslil Burton v Edovej biografii. Film je strašný ako čokoľvek iné od Eda, len musím podotknúť, že Bela Lugosi bol herecký génius, škoda len, že na sklonku jeho života bol už Ed jediný, koho to zaujímalo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to bohužel tak monumentálně špatné jako tragický Plan 9 from Outer Space nebo ještě strašlivější Glen or Glenda. Mezi kvalitou a zábavností je někdy zkrátka nepřímá úměra. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Těch vtipných scén je strašně málo. Je to jen špatný film, který mě svojí špatností (na rozdíl od Plánu 9) vůbec nebavil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na Wooda řemeslně překvapivě kvalitní práce, jen Lugosi trochu přehrává, Johnson je pořád strašnej dřevák a chobotnice je opravdu mimořádný LOL. Jinak ale opravdu velice solidní řemeslo, které, nejenže není špatné, ale je vlastně docela dobré... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodnocení v tomto případě nevyjadřuje kvalitu filmu, ale míru jeho atraktivnosti pro diváka. Béla Lugosi je snad nejlegračnější herec všech dob, a zde si ho užijete ze všech Edových filmů nejvíc. A je tu i vše ostatní, co od filmu očekáváte - "hrůzostrašná" gumová nehybná chobotnice, namalované papundeklové otřásající se kulisy, policejní inspektor s papouškem na rameni (!). Glen or Glenda sice zůstává nepřekonána, ale tohle céčko z 50. let vás taky skvěle pobaví, zvlášť pokud jste viděli Burtonova Ed Wooda. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Éééé... omlouvám se, Ede, ale lepší hodnocení než 3* (ta recese!) to dnes nebude. Nemohu ti ale upírat neskutečný (přímo atomový) komediální potenciál (ač nechtěný), pro který se k Nevěstě stojí za to vrátit s čistou nosoplenou. Speciální poklona famózně šroubovanému herectví Beli Lugosiho. Považte, kdo jiný chtěl kdy ovládnout svět za pomoci své "geneticky upravené rasy atomových supermanů"? Zábava začíná tam, kde ani hlava nebere. :) ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Klasický výkon Bely Lugosiho,kterým si získal oblibu v Draculovi,zanechal stopy i v mnohem horším filmu Bride of the monster. Dost zásadní rozdíl v těchto dvou výkonech zapříčiňuje nemožná režie geniálního Eda Wooda,jakkoliv byl Browningův Dracula ukázkou starých technik,statický a těžkopádný má nějaký styl,díky kterému je Lugosi neobyčejně charismatický. Ted už zestárlý,pár let před svou smrtí vypadá opravdu jako bláznivý vědec,silně sešlý věkem. Docela mě rozesmálo,když používal stejná gesta jako ve filmu Whie zombie z r.1932,podobné snímání očí,už ne tak nasvícených, ještě k tomu z úhlu,který je fakt nemožný. Chobotnice bez motoru je kapitola sama pro sebe,chvílema sem měl pocit,že po ní "herci" skáčou jako po trampolíně. Úchvatné kulisy namalované na plátně,se ve filmu vlní jak břicho tanečnice břišních tanců. A co by byl Ed Wood bez záběrů z nějakých starých dokumentů "úžasně" propojených se zbytkem filmu. Takovou třešničkou na dortu je koncový výbuch,který nemá žádnou ničivou sílu. Zkrátka a jednoduše mistr filmů s téměř nulovým rozpočtem, nulovými herci a nulovou režií přišel na recept jak divákovi předvést film,u kterého si nikdo není jistý,jestli to tak tvůrce vážně myslel,nebo je to jen vtip. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na jméno režiséra jsem si tenhle snímek příjemně užil. Hned v úvodu běsná bouře s ukázkovými blesky, dva maníci, které přepadl noční slejvák v bažinách, zdánlivě opuštěný dům, jehož nový majitel oběma maníkům odmítne poskytnout střechu nad hlavou, hladové monstrum útočí a obr Lobo zkázu dokoná. Během tří měsíců zmizelo v bažinách dvanáct lidí, a tak není divu, že krokodýly, hady a tekuté písky vytlačilo v lidské fantazii monstrum. Mladá novinářka, cizí profesor i policie se zajímají, co stojí za úmrtími a legendami, jimiž je opředen starý dům i s bažinatým okolím. Samozřejmě, je to ptákovina, ale já mám tyhle staré filmy, dávající vzpomenout na horory z Universalu, rád. Nebezpečí je hnáno až na hranu, a tak Dick nejen spadne do jámy, ale ještě se k němu ženou krokodýli, a když se dostane jeho snoubenka novinářka Janet do spárů šíleného doktora Vornoffa, je téměř jisté, že poslední chvilky jejího života jsou spočítány. Dick se sice v laboratoři chová jako idiot, jenže musí, aby nebezpečí dostatečně narostlo. Lugosiho žhnoucí zrak a dlouhé zkřivené prsty dají vzpomenout na památnou roli Draculy. Krátké, rychlé, a nebýt legračních scén s gumovým monstrem, napsal bych i efektní. Ocení fanoušci žánru, sběratelé starých hororů a příznivci Ed Wooda. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Tá jedna hviezdička je za trošku zábavný záver, alebo možno len zo súcitu. Bolo to nudné, smutné, o ničom. Je mi ľúto Ed. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já se bavil výtečně a to je myslím pro hodnocení nejdůležitější. Herci jsou opravdu tak špatní, jak se o filmu traduje. Chobotnici se pokazil motor asi až v závěrečné scéně, protože v pár v předchozích scénách v doupěti, ještě jakési pohyby naznačovala (nevím jestli netahali členové štábu za drátky). Scénář je strašně naivní, ale celkem mě potěšil, protože to není taková slátanina jako u PLAN 9, a děj dává skoro smysl. Asi nejlépe lze film přirovnat ke starým českým studiovým pohádkám, které běžely ve Studiu kamarád, akorát že ony pohádky byly kvalitněji natočené, avšak mnohé z nich nebyly tak zábavné. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Po zkušenosti s prvním Woodovým filmem jsem měl představu, co mě asi čeká. Oproti Glen nebo Glenda byl však děj mnohem ucelenější a nebyla tam taková záplava záběrů, které se do děje vůbec nehodí – právě proto to už nebyla taková zábava. Až na ten závěr ovšem, ten byl opravdu monstrózní! Atomová nevěsta je prostě čisté horůrkové céčko s „hlubokým“ poselstvím! ()

Reklama

Reklama