Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

0,5*/5...Bride of the Monster je ďalšie "sympatické" dielko filmového nadšenca bez štipky talentu. Sranda to je to sa musí nechať (hoci nie taká ako Plan 9) ale otrava tak isto (hoci nie taká ako Glen a Glenda). Najlepší bol Tor Johnson, taký antiherecký zjav sa len tak nevidí, samozrejme Bela Lugosi mu skvele sekunduje. Scény s chobotnicou a krokodílom sú absolútnym kultom. Objektívne to je odpad,ale Ed je sympaťák a ja mu preto obetujem ten pol bodík:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bride of the Monster je špatným béčkem, které zachraňuje pouze geniální závěr, který je čistokrevnou esencí roztomile zábavného neumětelství. Škoda, že předtím to není ani tak směšné jako spíše prostě jen nudné. I když... Zkuste vypnout zvuk a rázem dostanete důkaz, že tvořit Wood v němé éře, tak se rozhodně neztratil. ()

Reklama

Douglas odpad!

všechny recenze uživatele

Ede, mám tě celkem rád, tvůj děsivý Plán 9 jsem si vychutnal vždy s láskou, stejně jako nudou překypující překrásné dílo o "magorovi ve svetru" Glen or Glenda. Ale tentokrát jsi mě dostal, páč tvůj film nebyl tak špatný jako obvykle. Ehm, lépe řečeno, ne tak špatný, až by byl vynikající, prostě skončil jenom jako příšerný. Mnohé části byly poměrně "konvenčně" natočené, bohužel bez jakékoliv scenáristické či režijní invence, a jiné nefungovaly, páč jste byli blbí a ukradli chobotnici bez motoru: Bela odvádí výkon, za který byl v době Draculy milován, jenže teď coby šílený profesor vyvolává jen smích, stejně jako úchvatně neherecký (anti)talent Tor Johnson. Bride of Monster není ultralevný jako jiné tvé filmy, je jen hrozně špatně natočený, totálně nezvládnutý a... asi pořád v něčem krásně špatný. Ale Plán 9 je prostě "lepší". ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Na Woodove filmy mám samostatnú stupnicu a to je akože táto pôvodná, ale maximum hodnotenie dosahuje pri 2* a odpadom film u mňa nadobúda priemer. Ale to všetko hovorím v "Woodovskej špeciálnej " stupinici. Bride of monster sa mi zdá byť asi najlepší film. Ak sa tu dá hovoriť o kvalite, ale povedzme že najlepší zase v tej jeho vlastnej kategórii :) . Nebyť tých scén s chobotnicou tak by to mohlo dosiahnúť aj 2* v normálnom filmovom svete :) . (13.9.2010) ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Ed Wood nezklamal:) Povinnost pro všechny brakomilce. Kvalita scénáře i režie je úděsná a nejhorší sou střihy na chobotnici, jejíž záběry byli pravděpodobně vypůjčeny z nějakého přírodopisného dokumentu a absulutně nekorespondují se záběry z filmu, souboje s její nehybnou maketou rovněž stojí zato:)... Obdivuhodné jsou herecké výkony a neuvěřitelně stupidní dialogy (malý příklad, ale prakticky všechny dialogy sou perlou:D Před tímto rozhovorem herci vystoupí z auta a vydají se po cestě, zastaví se, 3 minuty melou a pak se absulutně proti logice vrátí a jedou tam autem -No, a máme tady rozcestí. - A jak se říká v starých dobrých westernech, kudy se dát ? -No, tohle je cesta k tomu místu U staré vrby. - Dejme jí tedy šanci.-Oukej. Čím víc sem chodím,tím víc tuhle bažinu nesnáším.-Ty jsi prostě nebyl narozenej pro bažiny, Marty.-Asi máš pravdu.-Chci se nechat přeložit na okrsek tak daleko jak to jen půjde.-vítr, déšť...dělají z tohohle místa něco nepřirozeného.-Ta země, a ty živé... plazící se věci...-Plíživá smrt !-Máš pravdu, Marty.-Tahle bažina je fakt monumentální.-Hadi... aligátoři... tekuté písky,všechno jen pro jednu věc.-Zkázu.-Je to divné ... všechen ten déšť.-A blesky se taky zbláznily.-Možná je to jak píšou v novinách,- všechny ty exploze atomových bomb ničí atmosféru. ) Jsou tak abnormálně stupidní, že vás donutí jen zírat a kochat se tím, že tohle někdo myslel vážně:) Dokonalý je policejní kapitán s papouškem na rameni a absulutní masakr sou Scény s Belou Lugosim a Torem Johnsonem, nejvíc si mě získal moment, když Belo střílí do Tora pistolí z půlmetrové vzdálenosti a sním to ani nehne, pak praští s Belem o zem až se pohnou kulisy:D Belo vyrázně přehrává, jeho přehnaná gestikulace, artikulace a celá ta snaha působit děsivě jsou neskutečně komické, zejména díky jeho výkunu stoupá moje hodnocení téměř na maximum (škoda kancelářských nudných pasáží, jinak by to bylo 5*:). Díky Woodovým filmům jsem si Belu neskutečně oblíbil a nadšeně pozoroval, každé jeho gesto, které se ve filmu objevilo. Pochopitelně zde nehodnotím kvalitu filmu, ale míru zábavnosti, obvzláště se pobavíte, pokud jste viděli Burtonův film. Dva postřehy na závěr, Tor Johnson odehraje celý film s otevřenou pusou a ani jeden výstřel, který ve filmu padne nemá na trefeného žádný vliv:D ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Slavný závěr filmu s nepochopitelným záběrem na atomový hřib se ve filmu objevil z toho důvodu, že Donald E. McCoy (po kterém Wood chtěl peníze na film) silně nesouhlasil s využíváním jaderných hlavic a chtěl tak mít ve filmu atomový výbuch jako varování před použitím nukleárních zbraní. Byla to jedna z jeho dvou podmínek, aby film zasponzoroval. Druhá byla obsazení jeho syna Tonyho McCoye. (DaViD´82)
  • Dlouho se tradovala fáma, že Lugosi ve filmu popisuje Loba "neškodného jako kuchyň" (harmless as kitchen). Byla dávána za příklad, a to i kritickou obcí, Lugosiho vážně narušeného psychického i fyzického stavu a neschopnosti zapamatovat si i ten nejjednoduší text, jakožto i Woodovi naprosté tvůrčí neschopnosti. Ve filmu však ve skutečnosti zazní věta: "Nebojte se Loba, je krotký jako kotě." (Don't be afraid of Lobo; he's as gentle as a kitten.), byť pravda, ne zcela srozumitelně. (DaViD´82)
  • Ač je Burtonova filmová biografie Ed Wood značně zidealizovaná a poupravená, tak scéna s noční krádeží modelu chobotnice ze skladů Republic Studios se dle mnohých skutečně udála. A to včetně neodcizení motoru, který měl pohánět chapadla. Jiná verze naopak tvrdí, že si model Wood od studia sice pronajal, ale neměl již dostatek financí i na pronájem motoru. At už to bylo jak chtělo, tak nechtěné utržení jednoho z chapadel pravdou je. (DaViD´82)

Reklama

Reklama