Reklama

Reklama

Abbott and Costello Meet Frankenstein

  • USA Bud Abbott and Lou Costello Meet Frankenstein
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva poštovní úředníčci v podání Abbotta a Costella převezmou jednoho dne dvě bedny, obsahující Draculu a Frankensteinovo monstrum, jež jsou určeny jistému McDogellovi do jeho domu hrůzy. Bedny se snaží zadržet také Lon Chayne jako Lawrence Talbot - Vlčí muž. Costello věří, že Dracula a monstrum jsou skuteční a brzy se o tom také přesvědčí, když oba ,,exponáty" ožijí. Abbott u toho není a tak mu nevěří. V té době přijíždí Talbot a spolu s Costellem přesvědčí Abotta, aby jim pomohl v pátrání po zmizelých. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Moc krásné rozloučení se třemi (vlastně čtyřmi) nejlegendárnějšími postavami sci-fi a hororu z 30. a 40. let. Škoda, že do toho nešel i Karloff, mohlo to být kompletní. Za největší klad považuji návrat Bely Lugosiho do role Draculy, protože když ho hraje někdo jiný, není to ono. Co není to ono, stojí za prd. Lugosi je jediný a pravý Dracula. Jinak je to v podstatě fraška, po většinu času značně frustrující (klasický model jedna postava něco ví, druhá jí to nevěří a stávají se absurdní situace, aby mohla stále nevěřit), ale jako rozloučení mi to k tomu sedí, protože tahle monstra se potácela v bahnu vlastního klišé a to osvěžení bylo nutné. A samotný závěr je vynikající, to bylo poprvé, co jsem se v tomhle filmu opravdu plně zasmál (sice to nebyl Claude Rains, ale Vincent Price je si myslím poměrně zdařilá náhrada :-) ). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady filmů (až do Van Helsinga z roku 2004), ve kterých se objevují klasická monstra Universalu jako byli Frankenstein, Dracula, Neviditelný muž či vlkodlak a naopak druhý film z nekonečné řady Abbotta a Costella. Dějově zaujme především uzavření osudů Larry Talbota. Přesto to není klasický produkt ze sériové linky na monstr horrory. Bál jsem se, že tak hromadný crossover, navíc v komediálním duchu, bude již potolikáté nuda se zastaralým humorem. Není tomu tak. Komediální složka funguje především díky Lou Costellovi. A zbytek? Z těch několika filmů, ve kterých se Universal rozhodl nasadit plnou polní a do děje zakomponovat více svých výstavních komodit, je tento tím vůbec nejzdařilejším. Už jen to obsazení. Vlkodlak v nezaměnitelném podání Chaneyho, Bela Lugosi po sedmnácti letech ve své nejslavnější roli či Vincent Price jako Neviditelný muž (opravdu není vidět, pouze slyšet). K dokonalosti chybí již jen Boris Karloff v roli Frankensteinova monstra. Velmi příjemné rozloučení se "zlatou dobou" jednoho specifického subžánru. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od House of Dracula či House of Frankenstein sa tu Dracula, Wolf Man a Monštrum skutočne stretnú. A hrá tu Bela Lugosi (k neuvereniu je to jeho iba druhá a posledná inkarnácia nemŕtveho valašského kniežaťa)! Ale celé je to strašná blbosť. V prvom rade ústredné duo Abbot/Costello vôbec nie je vtipné. Ale monštrá zahrejú na srdiečku, i keď nečudujem sa Lonovi Chaneymu Jr., že ten film nemal rád. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Sice čtyři hvězdy, ale zdůrazňuju, že dost slabé (to je ta nevýhoda zdejší příliš úzké hodnotící škály). První polovina mě dokonce vysloveně zklamala, protože humor obskurní dvojice Abbott & Costello mi přijde stejně legrační jako třeba u dalších podivínů Laurela a Hardyho - tedy vůbec. Čím víc jsou ale vidět jednotlivá universalácká monstra, tím je to lepší a lepší, a když dojde k finále s běsnícím Frankensteinovým monstrem, tetelil jsem se blahem jako u původních originálních kousků. A kromě toho mě moc potěšil Lon Chaney jako Vlčí muž (ten jeho smutnej pohled, to je radost) a závěrečný vtípek s Neviditelným mužem. Na druhou stranu: na Lugosim je vidět, že už opravdu nemohl, má i minimální prostor a je na něj už smutný pohled. I proto je tento film z určitého pohledu strašně smutný až nostalgický: jedna éra definitivně skončila... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za ten konec ty tři hvězdy slabé dám, ale jinak mne to poněkud nudilo. Ne že by některé scénky nebyly vtipné nebo alespoň jemno-humorné, ale až tak moc jich nebylo a některé vtípky se začaly časem opakovat. Také to hledání v lese během maškarního plesu mi přišlo, že nemá moc logiku. Šlo to myslím i víc rozehrát a postavit ta monstra proti sobě, což se sice částečně odehraje v tom závěru, ale pořád z toho šlo vytěžit daleko víc. Potěšilo mě ale, že Drakulu hraje Bela Lugosi a že u Frankensteinova monstra se odkázali tvůrci na filmy 30, let ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Není možné jasně určit, zda se jedná o závěrečnou část oficiální hororové série Universalu, a tedy sequel k House of Dracula, či samostatný film. (liquido26)
  • Představitelé hlavních monster - Glenn Strange (Frankensteinovo Monstrum), Lon Chaney jr. (Vlčí muž) i Bela Lugosi (Drákula) hráli všichni Frankensteinovo monstrum již v dřívějších filmech od Universalu. (liquido26)
  • Až do roku 2004, kdy byl natočen Van Helsing, se jedná o poslední film Universalu, kde se pohromadě sešla všechna klasická monstra - Drákula, Vlčí muž a Frankensteinovo monstrum. (liquido26)

Reklama

Reklama