Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Jackieho filmy nikdy nebyly vážné, o zápletku v nich opravdu nešlo. Komediální prvek je fajn, ale poslední snímky typu Cesta kolem světa... jsou už trochu moc. Nicméně obě Božské relikvie jsou parádním dobrodružstvím plným kaskadérských kousků, bitek a vtipu, kterým na dokonalosti ubírají pouze nesnesitelně ječící a poněkud hloupé hrdinky po Jackieho boku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela průměr, čekal jsem o trochu víc, Jackie Chan sice ukazuje jak umí skvěle bojovat a jak je pružnej, ale tentokrt vůbec neuplatnil svůj komediální talent a je to trošku na škodu. Jediný co film vyzdvihuje do nadprůměru je skvělá choreografie soubojů, která je přímo dělaná na míru Chanovi a on toho využívá, ale za to příběh je průměrnej a místy nudí. Takže je to průměrnej film s výbornýma akčníma scénama, ale rozhodně se u toho dá dobře pobavit ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Děsivá hudba! Tohle si z BOŽSKÉ RELIKVIE budu pamatovat ještě hodně dlouho ... Jináááč ... Jackie Chan tu celkem ujde. Nesnáží se hrát tolik na humornou notu, což je v jeho případě vždycky dost zásadní problém, naopak dokazuje že je celkem guma (v dobrém) a závěrečná pranice s bandou rumunských zubatek stojí za to. Chanovi filmy (ani Chana samotného) moc nemusím, ale tohle je jeden z mála na který budu v dobrém vzpomínat. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sem to neviděl na začátku devadesátých let, to by to pro mě asi byl kult jako třeba Bláznivá mise. Bohužel sem to zhlíd až více než dvacet let od vzniku filmu a dneska už to působí zastarale a chvílema i směšně. Chvílema je to docela zábava, úplnej průšvih to není, ale zapamatováníhodnej film taky ne. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neskutočne nostalgický film. Jeden z prvých filmov, ktoré som ako malý chlapec pozeral na kazeťáku načierno natočeného z telky, prvý film kde som sa stretol s Hongkongskou kinematografiou a hlavne prvý film, ktorý som dokázal pozerať stále dookola a neprestal ma baviť. Jackie Chan má aj lepšie filmy, čo si budeme nahovárať, mňa však neskutočne udivuje ako pekne je tu vyvážená akcia so zábavou, niečo s čím ako som si mal možnosť všimnúť, majú hongkongské filmy problém. Nikdy ma neprestanú udivovať scény ako skákanie na balón, alebo miniautíčko :D Okrem toho, tento film ma neskôr priviedol k Indiana Jonesovi (obaja sú lovci pokladov) a tam vznikla moja láska pre film, takže inak asi ani nemôžem. Ak by to ale malo byť objektívne bolo by to 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Stříbrný kabriolet, který řídí Jackie Chan, je prototyp Mitsubishi Colt Spider z roku 1984, který se však nikdy nedočkal sériové výroby. Ve filmu je díky dlouhodobé sponzorské smlouvě automobilky Mitsubishi s Jackie Chanem. (Raztubyl)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)
  • Ústřední filmovou melodii s názvem „Flight of the Dragon (High Upon High)“ nazpíval Jackie Chan v angličtině. (Rominator)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama