Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jackieho kousky tentokrát až tak uplně nejsou to nejblištivější na filmu. Jackie nic neošidil, ale na serii police Story nebo Drunken Master to nemá. Za to je tu zase něco trochu jiného - pár velice dobrých kaskaderských kousků, třeba s auty, v podání bezejmenných asiatů co Jackiemu přicmrdávají. Humor? Ne tak dětinský jako obvykle bývá. Ale smaozřejmě ženské hrdinky jsou zase nabalené v hrozných pytlovinách. Celkově vyváženější film co nestojí a napadá na Jackieho výkonu, ale toho JAckieho tam paradoxně mohlo být víc. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech filmu vidíme Jackieho, jak se snaží sebrat artefakt africkému (?!?) kmenu. Upřímně, vypadá to divně. Pak nás čeká expozice, kde zjistíme, že Jackie byl v popové skupině s kamarádem a rozešli se ve zlém kvůli dívce. Tu teď unesl náboženský kult a chce po Jackiem, aby jim doručil Božskou relikvii. Uff. Tady už jsem začal pochybovat jestli tady Jackie nezaváhal. Jenže za chvíli vypukne divoká automobilová honička. Dynamická, destruktivní, s kaskadérskými kousky při nichž začnete pochybovat o pudu sebezáchovy zúčastněných kaskadérů. Každopádně to vrátí film na koleje. Následuje nějaká ta komedie (v US verzi výrazně prostřihaná) a pak akční finále, kde se Jackie porve s mnichy a "amazonkami". To vše klasicky s propracovanou choreografií. Prostě další klasika s dalším kaskadérským kouskem na konec (balón). Jackie se ve své autobiografii vyznal ze svého obdivu k Indymu a Stevenu Spielbergovi. Možná, že Božská relikvie není tak uhlazená bezchybná podívaná jako vzor, ale po akční stránce je to špička. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1787. hodnocený film: Jackie Chan v jedné ze svých nejlepších rolí. Mám rád přesně tenhle typ filmu, kdy se vám dostane směsice dobrodružství, akce i vtipu. Co jsem nevěděl, bylo, že Jackie Chan si film dokonce i režíroval. Snímek je plný akce a na svou dobu má i parádní vizuální efekty. Kýčovitá hudba k té době už tak nějak patří. Rozhodoval jsem se mezi 4* a 5*, ale nakonec přeci jen není ten film takový trhák, jako je druhý díl. Přes to všechno je to ale skvělý. 4* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dětinský scénář, hloupé střihy a toporné herectví všech zúčastněných dělají z filmu téměř nedívatelnou podívanou. Dívky jsou vesměs hloupé a jejich jediným účelem je dostat se do potíží nebo ty potíže rovnou způsobit. Hudba na zabití. A to nakonec tu relikvii ani nesložili! SHRNUTÍ: Bylo mi úplně jedno, jestli Chan ty pády a skoky přežije nebo ne. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na to tešil a o to bolo väčšie sklamanie. 20 rokov stará Chanovčina, ktorá priam preteká B-čkovitosťou, kde vidno šetrenie na každom filmovom okienku. Juhoslávia so škodovkami, daciami ako exteriéry, občas vidno kulisy pre skoky autami, šialený outfit 80. rokov a predovšetkým neskutočný dejový miš-maš, kde sa skáče medzi Viedňou, Parížom a už spomínanou Juhoškou. Stupídny scenár, herecké výkony ako z pornofilmu a tá hudba do toho - echt hardcore. Zábava tak ostane len v niekoľkých podarených momentoch najmä na úvod filmu, pár ľahúčko nadpriemerných gagov a aspoň Jackieho akcia je na úrovni. Vcelku sklamanie. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ve 32. minutě filmu je při honičce rozbito auto Škoda 110 MB, Lada 1500 a VW Brouk . (Terva)
  • Na začátku, když Jackie skočí z jedné skály na druhou, má rukavice, v dalším záběru je nemá, ale v dalších záběrech je opět má. (DruidKarel)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama