Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šialený vedec Dr. Lorenz (Bela Lugosi) sa snaží udržať svoju starnúcu manželku (Elizabeth Russell) večne mladú. Unáša mladé ženy a získava z nich fluidum, ktoré aplikuje do svojej ženy. Miznúce mladomanželky si povšimne investigatívna novinárka Patricia Hunter (Luana Walters). Zistí, že všetky mali na prsiach orchideu, na krížení ktorej pracoval Dr. Lorenz... (matriosa)

(více)

Recenze (8)

tron 

všechny recenze uživatele

THE CORPSE VANISHES je stará, nudná čierno-biela kvázi hororová záležitosť, ktorú od podpriemeru nezachráni ani starý dobrý Béla a lilipután. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herec Bela Lugosi je priekopníkom na poli kreatívnej filmovej horrorovej tvorby. Je to legenda, kult, fenomén. Počas svojej dlhoročnej kariéry sa mu podarilo stvárniť mnoho úloh, ktorými sa zlatým písmom zapísal do histórie americkej horrorovej kinematografie. Ako príklad uvediem len tri snímky: "Dracula" (1931), "Biela Zombie" (1932) a "Vlkodlak" (1941). Natočil však toho naozaj veľa. A preto občas mal aj slabšiu chvíľu, keď sa objavil v tituloch, ktoré neboli nijak zvlášť kvalitné, skôr by sa dalo povedať, že boli dosť mizerné. Jedným z nich je čiernobiely sci-fi horror "The Corpse Vanishes", ktorý vznikol v roku 1942 pod režisérskou taktovkou Wallace Foxa. Šesťdesiat ročný Bela Lugosi si v ňom zahral pomäteného vedca doktora Lorenza, ktorý chce za každú cenu zachovať mladosť svojej zúfalej, stárnucej manželky. Je ochotný zájsť tak ďaleko, že unáša a vraždí krásne nevesty, aby z ich tiel získal esenciu mladosti. ** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Corpse Vanishes je kousek s Belou Lugosim tentokráte v rolu vědce, lékaře a pěstitele orchidejí Dr. Lorenze kterej unáší mrtvá těla nevěst(jak se později ukáže jsou jen v kataleptickém stavu) přímo ze svateb a získává z nich fluidum díky kterému se snaží udržet svoji manželku věčně mladou. V těchto nekalých praktikách mu pomáhají jeho služebníci. Matka a její dva synové. Jeden ze synů je liliput. Na kloub záhadnému mizení a "úmrtí" nevěst se snaží přijít mladá novinářka. Řekl bych, že jde o jeden z těch slabších kousků co jsem zatím s B. Lugosim viděl. Ale díky své milosrdné stopáži se na to v pohodě podívat dalo a tak přimhouřím oči a ty 3slabší hvězdy dám. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jedná se zcela o průměrný horor s přehrávajícími herci jak to u takových filmů bylo zvykem a to mi hodně vadilo. Naštěstí má film něco kolem hodinky,takže an zabití nudy někde v noci postačí,ale nic extra to taky nebylo. Jedná se spíše o jeden z těch nudnějších hororů. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné. Začátek jako z partesu: úmrtí nevěst na svatbách, krádeže jejich těl, kde číhá úchylný Lugosi. Čekal jsem, kdy se to pokazí na tu nudu, o níž všichni mluví, ale nedošlo k ní - dokonce ani slabší pasáž, kdy reportérka jede do Lugosiho domu dělat s ním interview, není špatná, protože se postupně začínají objevovat karikované postavičky doktorových pomocníků (úchyl, trpaslík) či jeho nepřívětivá a tajemná manželka. A závěr to zase zvedl ještě o kus výš. Pro mě osobně silné tři hvězdy a velmi příjemné překvapení. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z množstva priblblých "horrorov" o šialenom vedcovi... Ani sa nedivím, že sa Béla Lugosi na staré kolená zbláznil, lebo celý život hral v debilných horroroch ( česť výnimkám - Dracula 1931 ) a následky museli prísť. www.jonhs.net/freemovies ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu zase. Starý dům s tajnými chodbami a v něm úřaduje šílený vědec Bela Lugosi a jeho podivní pomocníci: lilipután, nekrofilní lidoop a jejich matka. No prostě zase vůbec nic extra. Nudná hodinka, totálně nevýrazný a předvídatelný děj, neslané nemastné výkony, Bela Lugosi odvádí svůj standart a opět je on jediným důvodem, proč tenhle film ještě definitivně nezmizel v propadlišti dějin. Ale přeci jen musím vyzdvihnout začátek. Prvních cca deset minut bylo poměrně zdařilých. Všechny ty mrtvé nevěsty, pohřebák a z něj zlověstně vykukující Bela Lugosi mě dost bavily, ale pak to šlo prudce dolu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Starý americký snímek „The Corpse Vanishes“ je takový moc přímočarý, jednoduchý horor, který chce být trochu i detektivkou, ale má to problém v tom, že tu není pořádně napětí. Jasně, Bela Lugosi se sem tam podívá způsobem, který jste si u něj oblíbili, ale najednou si říkáte, že to nestačí, že on vlastně pořádně nemá moc prostor něco hrát, a děj je podán tak nezáživně, že se divíte, že film přežil. ()

Reklama

Reklama