Reklama

Reklama

Mrtvé oči Londýna

(festivalový název)
  • Velká Británie The Dark Eyes of London (více)
Krimi / Horor / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 1939, 73 min

Obsahy(1)

První britský film, který si vysloužil označení „H“ (jako hrůzostrašný) a stal se tak nepřístupným pro diváky mladší šestnácti let, dělá této klasifikaci čest. Legendární filmový Dracula Bela Lugosi exceluje v roli vyšinutého majitele pojišťovny, provozujícího své rejdy ve zlověstných kulisách věčně zamlženého Londýna. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To si jako vážně tenhle film zaslouží být v červených číslech a 71% hodnocení??? Já se teda spíš těžce nudil. Příběh nezaujal, akce je pomálu, atmosféra a napětí téměř na bodu mrazu. Bela Lugosi tu dostal zatraceně málo prostoru a ikdyž ho mám rád tak musím konstatovat, že předvedl celkem nevýraznej výkon. Za mě jednoznačně zklamání. Víc jak 2hvězdy nedám ani omylem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nechtěně směšný horor s velkolepě přehrávajícím Belou Lugosim a přehnaně namaskovaným Jakem, který vypadal spíš jako něco mezi Frankensteinovým monstrem a King Kongem. Film, který už příliš zastaral (50%). ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - MIDNIGHT SCREENINGS - Půlnoční filmy, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.87/163 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to špatné, kdyby byl hlavní postavou dr. Orloff - jeho tradičně vyšinutá ďábelská a bezcitná postava je opět skvělá, tentokrát v prostředí mezi slepci, navíc s nádhernou slepou vraždící bestií jménem Jake v zádech. Jenže hlavní postavou Bela Lugosi, třebaže je zdaleka nejznámější hvězdou filmu, opět není - tím jsou dva extrémně nesympatičtí detektivové, jeden ze Scotland Yardu, druhý z Chicaga, oddělat by ale zasloužili oba. A to je problém: ve chvílích, kdy zabírají plátno oni, film jde strašlivě dolů, co si budeme povídat, Dark Eyes of London táhne opět pouze Lugosi, takže jakmile v záběru chybí, je to slaboučká kriminálka. A je ho tam příliš málo. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee se nechal slyšet, že tento film viděl, když mu bylo tolik, že byl pro něj ještě nepřístupný a měl z něj docela nahnáno. O komediální stránku filmu, jak tu někteří zmiňovali, se stará převážně nechtěnně Bela Lugosi, který když s někým mluví vypadá to, že ho spíš hypnotizuje (podobně jako to dělal třeba v té scéně v opeře v Drákulovi, kde ale hypnóza byla záměrná). Film mě moc nenadchl. V Lugosiho filmografii je to spíš průměr. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Komediální prvky tam opravdu byly, jak uvádí gr8 ecsape, ale nejsem si tak jistá, že to byl záměr. Je pravda, že je těžké hodnotit dnes horor natočený před téměř 70 lety, kdy lidem připadalo strašidelné to, čemu se dnes my smějeme, ale i tak mi to připadalo dost slabé. Chvílemi to nemělo hlavu ani patu a o zápletce se nedá mluvit vůbec. I mezi starými horory se najdou lepší. ()

Reklama

Reklama