Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při natáčení filmu je zastřelen oblíbený herec Myles Brent. Začíná vyšetřování. Ve filmovém studiu se pohybuje spousta lidí a je tedy mnoho podezřelých. Do vyšetřování zasahují i jeden ze scénáristů Franklyn Drew (David Manners), majitel filmového studia (Bela Lugosi) a jeho exmanželka Marcia Lane (Adrienne Ames), která je později za vraždu zatčena. Její přátelé začnou případ vyšetřovat pečlivěji, aby prokázali její nevinu. (Ble.Ble)

(více)

Recenze (8)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Povedená detektivka z klasického Hollywoodu. Snad první film, kdy mi David Manners nelezl na nervy, ale jeho scenárista a detektiv-amatér v jednom byl sympaťák a fandil jsem mu. Škoda jen malého prostoru pro Belu Lugosiho, toho chlapíka mám prostě rád, a když slyším jeho úžasnej hlas, celej se nějak fetišisticky rozechvěju. Zajímavý. Ačkoli se film nesl ve značně odlehčeném a nadsazeném duchu, naštěstí tu chyběly "komické výstupy", které obvykle tenhle dojem vytvářejí a jsou bez výjimky trapné (i tady je taková postava, a to studiový hlídač, co si rád hraje na policajta, ale tvůrci to naštěstí udrželi v mezích). Příjemný film. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi, ktorú zdobia prekvapivo chytré a vtipné dialógy, hlavne medzi detektívom a scenáristom. Ale aj ako krimi funguje veľmi dobre. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem zdařilá a hlavně zábavná detektivka. Rok po natočení Drákuly se tu setkávají tři "drákulovští" herci - sám hrabě Bela Lugosi, Jonathan Harker - David Manners a představitel Van Helsinga Edward Van Sloan. Teda řeknu vám, že každý, kdo se aspoň občas kouknul na nějakej detektivní seriál, by tu vraždu musel vyřešit spíš než ti detektivové v tomhle filmu. To, jak byli tupí, to se nedá popsat, to se musí vidět. Naštěstí je tu ale David Manners, scénárista píšící převážně detektivní příběhy a detektiv amatér v jedné osobě, který téměř všechnu práci odvede za ně. Místama jsem se řezal smíchy, když z těch policajtů dělal ještě větší blbce než ve skutečnosti byli. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Polozábavná kriminálka, ktorá sa celá točí okolo 2 vrážd vo filmovom štúdiu, ktoré práve natáča film z názvom 'Bozk smrti'. Niektoré fóry vedia pobaviť aj dnes -> postava štúdiového policajta. Príbeh je nastavený tak, aby záverečné odhalenie vraha bolo akoinak šokujúce a nepredvídateľné. Škoda, že Lugosi tu hraje iba druhé či tretie husle. Hodnotenie: 60% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neco mezi levnou krimi a komedii. Vtipalek vysetruje smrt filmoveho herce, ktereho nekdo zastrelil primo na place. :) Policie tape, vtipalek jede vysetrovani na vlastni pest. A do toho tam v zaberech pluje nadherna Adrienne... Pohodova podivana, kterou ale pustite po chvili definitivne z hlavy... 3+ ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Obraz mizerný a strih bol robený snáď na kolene, jedinú scénu neušetril, človek si až myslí, že šla do obehu hrubá verzia bez štúdiových úprav. Zápletka o vražde na filmovom pľace si vybrala lepší deň, sadol odľahčený scenár, sympatická bola postava scenáristu, ktorému ako jedinému blikala v hlave žiarovka a komická neschopnosť detektívov, čo by pri ich dedukcii vyšetrovali vraha dodnes a vôbec by im neprekážalo, že už všetci navôkol pomreli. No, film samotný moc neoslovil a nepríde mi o nič pamätihodnejší, lepšie zahratý, alebo vo výsledku prekvapivejší než kilogramy jemu podobných detektívok. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Škoda mizernej kvality kópie, ktorú som mohol pozerať. Inak ten filmík ma pobavil. Mám rád takéto vykopávky. Navyše nelogičností máličko a človek sa aj čosi dozvie z nedávnej histórie, napr. ako fungovali chladničky. ()

Reklama

Reklama