Reklama

Reklama

Mstitel beze jména

  • Hongkong Wo shi shui (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co byl po brutálním zásahu CIA prohlášen za mrtvého, musí osamělý mstitel rychle najít svou pamět, aby odhalil mezinárodní špionážní spiknutí, které chce uvést do provozu nový smrtonosný zdroj energie. S pomocí dvou krásných bojovnic musí Jackie překonat kontinenty a čelit ozbrojeným zabijákům a zlověstným spiknutím na každém kroku. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (116)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chana kvůli jeho komediální snaze shazovat každou akční scénu příliš nemusím a tento film mu u mě nezvedl reputaci. Příběh je hodně obyčejný a nedává žádný větší prostor pro pořádné herectví, které třeba v Jackiem je a jen ukazuje jeho akční výkony, které nejsou tentokrát nijak úchvatné. nezachrání to ani oblíbené "zkažené záběry" během závěrečných titulků. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velká legrace a zábava, skvěle propracované akční scény. Jediná výtka patří trochu zdlouhavé bitce na střeše mrakodrapu v závěru. Ovšem jinak dost nápadité (scénka s dřeváky) a v úvodu jsem se hodně bavil při scénce, kdy Jackie nemůže mluvit a je považován za domorodce (velice šikovného domorodce). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápaditá akce a skvělý Jackie "Jason Bourne" Chan tvoří dohromady slušnou podívanou, které nijak neubírá na kvalitě ani delší stopáž. Člověk se u toho uvolní a ještě se pobaví. Takže se pohodlně usaďte, nazujte si teplé papuče a koukejte jak Chan válí v dřevácích. Holt ani v pokročilém věku totiž žádné dřevo není. Zatím. Co více od odpočinkové podívané chtít? ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nemám skor nic proti Chanovi a jeho starší kousky jako třeba Police Story si mi dost líbí, ale co je proboha tohle.A tu vyčórovanou scénu z Rockyho snad ani Chan nemyslel vážně.Hrůza. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chanův standart, který ale na jeho jiné kousky ze stejného období (RACHOT V BRONXU, BLESK, TERČ) trochu ztrácí. První pořádné akce se dočkáme až v půlce a první pořádné chanovské bitky až po dvou třetinách filmu! Jinak je ale akce na tradičně vysoké úrovni (minimálně sešup po střeše mrakodrapu utkví) a ani zbytek s pár dobrými gagy vysloveně nenudí. Bohužel v tomto roce odstartovalo Jackieho hollywoodské období plné KŘIŽOVATEK a podobných konin, prokládaných slabými odskoky do Hongkongu (INSTINKT LOVCE, AGENT Z HONGKONGU). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa v druhej polovici deväťdesiatych rokov až moc snažil preorientovať na americký trh a na tých filmoch je to nanešťastie aj dosť vidieť. A práve aj Pomstiteľ bez mena je jeden z tých filmov, ktorý síce miestami pôsobí ešte úplne v hong kongskom štýle, ale už začína až moc pribúdať tých amerických prvkov a filmu to skôr škodí. Zápletka na prvý pohľad pôsobí výborne, príslušník špeciálnych jednotiek, ktorý pri akcii stratí pamäť, ale keďže je vlastne tým jediným, kto môže ohroziť obchod tajnej služby, idú po ňom všetci, ale hlavne v prvej polovici to dosť ruší všetko ohľadom meteoritu poskytujúcom množstvo energie, čo mi prišlo ako z toho najbrakovejšieho béčka a všetky scény s ním by som hneď vystrihol a tiež ma sklamala zmena atmosféry v priebehu filmu. Spočiatku to pôsobí až tak temne a hlavného hrdinu mi bolo aj celkom ľúto, ale čoskoro to už prejde do regulérnej akčnej komédie, s čím inak určite nemám problém a hlavne pri Jackie Chanovi, no tento kontrast filmu predsa len trochu ubližuje. Ale hlavne, že je to s výnimkou spomínaných scén mimoriadne svižná akčná zábava, pri ktorej sa nedá nudiť ani na okamih. Čo sa týka akcie, tentoraz ma trochu sklamali súboje. Na jednu stranu ich ani moc nie je a vlastne ma ani moc nebavili. Súboj s drevákmi je aspoň celkom originálny a vtipný a finálny na streche zase dlhý a dynamický, ale choreografiou mi moc nevyhovovali a tie zvyšné sú už zase úplne nevýrazné. Ale našťastie nesklamú aspoň tie kaskadérske kúsky, ktorých je stále dosť a na to Chanovo premiestňovanie je radosť pozerať a ani naháňačky nie sú zlé. Trochu ma sklamal aj humor, celá situácia s automobilovým pretekárom je skvelá a toto je presne ten pravý zábavný čisto hong kongský Jackie Chan, ale inak mi už nič moc vtipné neprišlo. V rámci obsadenia okrem Chana poteší aj sympatické ženské duo a tak tu vytvorili zaujímavú trojicu, ale sklamali ma záporáci, jedine ten hlavný je aspoň celkom charizmatický. A režijne to tiež nie je žiadny zázrak, hlavne v prvej polovici to občas pôsobí až moc béčkovo a tá kamera je tu taká chaotická. Ale každý nejak začína a aj Benny Chan sa časom vypracoval a jeho filmy už vyzerali omnoho lepšie. Pomstiteľ bez mena je jeden z prvých Chanových filmov, aké som videl, takže mám k nemu taký nostalgickejší vzťah a dlhú dobu bol pre mňa aj jeho najlepším, ale v súčasnosti ma to už až tak nebaví. V rámci druhej polovice deväťdesiatych rokov patrí u neho medzi to lepšie a aj takú Križovatku smrti z toho istého roku bez problémov prekonáva, ale inak má množstvo o dosť lepších filmov, ktoré skôr stoja za pozornosť. Ale občas sa aj na tomto dá zabaviť. 68% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ne a ne, tohle se hodně nepovedlo...Za zmínku stojí snad jedině scéna s dřeváky, ale ani ta nebyla nic extra. Nejhorší je, že tenle snímeček je dost nuda - ani nemusím mluvit o infantilitě scénáře a nulových hereckých výkonech. A přitom Jackie umí pobavit... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní souboj na střeše a Jackieho putování tentokrát Afrikou. Příjemný filmík s Jackie Chanem. Kvalit Police Story sice nedosahuje, ale mě to neva. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +velmi slušná akce, má to spád, Jackie Chan, některé parádičky, a dvě zajímavé herečky -delší stopáž, a párkrát se tvůrci sekli(Jackie zhodí brašnu ze střechy (má v ní uložený disk), přitom hlavní padouch říká"přineste mi tu brašnu" aniž by měl vůbec možnost cokoliv vidět nebo tušit kam Jackie disk schoval)/// Je faktem, že někdy mě Chanovi kreace a ekapády dost nudí. Možná hlavně proto, že to byvá posté to samé. Ovšem pokud má film svižnou réžiji a nápaditý scénář, tak vás i jackie začně bavil. Film místy připomínal Agenta bez minulosti, což při faktu, že tento film vznikl o pár let dříve, dělá z tohoto dílka zajímavou podívanou. Snad jen o hodně více bláznivou. Ale to není až tak na škodu, u Mstitele beze jména se díky tomu občas i zasmějete./// Celkem 76%/// ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařený, i když ne úplně typický "jackiechanovský" film. Jackieho rvačka s dvěma zabijáky na střeše je lahůdková (viděl jsem jí nejednou a pokaždé mě dostala do kolen). 70 % ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená komedie s křovákem Jackiem, hledajícím svou minulost. Nechybí jeho povedený strýček a uječená přítelkyně. Choreografie soubojů je opět perfektní, vyzdvihnout musím ten na střeše budovy v Rotterdamu. ...teď už jenom zbývá zmáčknout ENTER a peníze putují rovnou na Váš účet...fond Zachraňte děti:-)70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Agent, nasazený do tajné mise, je zrazen svými nadřízenými a po úrazu hlavy ztrácí paměť. Když se dostane z džungle, začíná pátrat po své minulosti a po lidech, kteří se ho snažili zabít. Tradičně komediální bojové umění Jackie Chana. Příběh není nijak hluboce rozpracovaný a rozmanitý, ale veselých scén je tu přehršle. Pokud v tom divák nehledá filosofické výlevy a hlubokou myšlenku, pak se musí náramně bavit. Scénář jasně vsází na jednoduchost a především na bojové scény, ve kterých Chan ukazuje svoje umění. Lehce nadprůměrný film, který si určitě najde své diváky v řadách fanoušků Jackieho. 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi to najlepšie od čias POLICE STORY. Veľkovýpravná vybíjačka, kde Jackie mláti ako za starých čias a dokonca sa pokúsi aj čosi zahrať. Finále musí vidieť každý milovník čínskych bitiek (ak ste videli DRUNIKEN MASTER 2, určite vám budú niektoré choreografie povedomé)... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Další akční blbost s Chanem. Sice moc hrát neumí, ale byl by z něj dobrej situační komik. To by ale nesměl hrát v každé akční trapárně s céčkovým scénářem. Sice má i dost filmů s hodnocením nad 80 %, ale asi je bláhové doufat, že by na ně někdy mohla Nova, která jeho nejhorší snímky ráda vysílá, zakoupit vysílací práva. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi nejvýpravnější čenovka Jackieho klasického období. Dvě scény z ní mají pevné místo v mých pomyslných Jackieho Top 10 scénách - první je komická (Jackie zmalovaný křováckými válečnými barvami a se zdřevěnělým jazykem dává kokosovou transfúzi ("Přestaň jíst mého bratra ty zvíře!"), druhá je GENIÁLNÍ závěrečná bitka se dvěma naprosto skvělými týpky na střeše Rotterdamského věžáku, ze kterého Jackie na závěr velkolepě sklouzne. Miluju tenhle film. ()

Reklama

Reklama