Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policajt Billy Wong přišel při přestřelce o parťáka a navíc byl suspendován. Teď dělá jen policejní dozor na různých společenských akcích. Na jedné z nich je unesena dcera velmi bohatého podnikatele. Stopy vedou do Hongkongu k panu Ko, hlavě velkého drogového gangu. Billy dostává šanci vylepšit si své jméno u policie a se svým novým partnerem odjíždí do Honkgongu, kde se je hned na uvítanou někdo pokusí zabít. Je jasné, že mají co do činění s lidmi, kterým nezáleží na počtu mrtvol, jež za sebou zanechají. (xider-tv)

(více)

Recenze (44)

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z raných Jackieho pokusů proniknout na americký trh, u kterého si ale nesedl s režisérem natolik, že v jednu chvíli odešel z natáčení a později přetočil některé scény a přestříhal film do dynamičtější a chanovštější podoby (zbavené vulgárních dialogů a nahoty) pro asijskou distribuci. V té pak oproti v Americe propadlé původní verzi slavila relativní úspěch a Jackie následně ještě odškodnil svoje publikum svým opusem magnum POLICE STORY, z téhož roku. K nám se bohužel dostala jen americká verze (vydal ji Intersonic s fajnovým malovaným coverem), která je průměrným akčním béčkem. Jede se přitom podle klasického buddy konceptu "policajtovi zastřelí parťáka, šéf ho seřve, degraduje a dá mu nového parťáka a nový úkol" s tím rozdílem, že hrdina svého nového parťáka zná už z dřívějška a perfektně spolu vycházejí, takže se nekoná tradiční pošťuchování a dopracovávání se vzájemného respektu. I proto je scénář jen nevzrušivým obcházením spojenců a protivníků a neustálým čekáním na příští akci, přičemž bitky ujdou, ale honičkám chybí drajv. Jackie je v popředí a jasně předvádí, v čem je dobrý, od nápadité choreografie bitek, přes kopání po akrobatické kaskadérské kousky, Aiello jen slintá po babách, občas dá někomu pěstí nebo vystřelí - symbolicky na konci z největšího kanónu - ale poslední slovo má zase Jackie. Ještě víc než Aiello tu pak dělá křoví mnou zbožňovaná Moon Lee (z rovněž intersoňácké série ULTRA FORCE), které nebylo dopřáno si ani jednou kopnout. Neomluvitelné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Videná americká verzia. Je to priemerný akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má obyčajný príbeh o hong kongskom detektívovi v New Yorku, ktorý dostane za úlohu spolu so svojim novým partnerom vycestovať do Hong Kongu, kde majú oslobodiť unesenú dcéru amerického podnikateľa, ktorú nechal uniesť veľmi nebezpečný šéf mafie vyrábajúcej drogy. Spracovanie je len úplne priemerné, film aj kvôli krátkej dĺžke nenudí a bez problémov sa dá dopozerať, ale ani na okamih nedokáže výraznejšie zaujať, jednoducho film si už na začiatku nastaví svoju priemernú úroveň a tú si bez zmeny udrží až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale na Chanove pomery je rozhodne podpriemerná. Je pomerne rozmanitá, no na kvalite to aj tak nič nemení. Po stránke bojových umení tu takmer nie je o čo stáť, tie dva, tri súboje majú príliš jednoduchú choreografiu, sú pomalé a také neohrabané a ani kamera v nich nie je moc dobrá, prestrelky sú síce slušne krvavé, ale sú krátke, nenápadité a s malým množstvom zabitých, nájde sa tu aj viacero naháňačiek, no tie väčšinou tiež v ničom nezaujmú a tak viac potešia iba niektoré pomerne vydarené kaskadérske kúsky ako efektívny skok cez plot. Najvic sa mi páči prenasledovanie cez pristavené lode alebo ten jeden lepší súboj, zneškodnenie skupiny protivníkov na kontajneroch. Herecké obsadenie moc nezaujme, Jackie Chan je bez problémov a poteší aj menšia úloha Moon Lee, no tým to končí, Chanov partner nestojí za nič a podobne sú na tom aj záporáci. Réžia je dosť slabá, akčný film nezvládla a technická stránka je aspoň priemerná. Nepochybujem o tom, že Hong Kongská verzia je lepšia, táto verzia síce tiež nie je zlá, nie je problém sa na ňu pozrieť, ale po všetkých stránkach je to tak priemerné, že tu ani nemá čo zaujať. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 55%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jackie v ulohe, ako ho pozname zo serie Police story, Rush Hour a mnoho dalsich filmov. Nepodplatitelny policajt na stope nebezpecnych zlocincov, kaskaderske kusky, nejake tie suboje...to vsetko znie fajn, ale pri pozerani tohto filmu je az prilis jasne, ze tazi z popularity Jackieho Chana. Cely film je vystavany na to, aby divaci mohli vidiet Jackieho v takych scenach a situaciach ako su zvyknuty. A najhorsie je na tom to ze ani po akcnej stranke to nieje nijak vynimocne a daleko zaostava za Jackieho znamejsimi filmami. Odporucit sa tento kusok preto neda, no Jackieho skalni fanuskovia si zrejme aj tak pridu na svoje. Predsa len, aj z toho mala co tu ukaze je vidno, ze v svojich najlepsich rokoch bol proste tazky macher. (6/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

HK verzi jsem neviděl pouze tu Americkou, takže nemůžu porovnávat a je fakt, že na Jackieho je to docela slabota. Jednak nemá možnost se moc předvést a i dějová linka je slabá a akce taková tuctová a rutinérská. Film tak na jedno shlédnutí. Nedivím se, že se po něm Jackie radši na nějaký čas stáhnul zpět na svoje kolbiště.40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slaboučký Jackie Chan v úloze, která se pro něj vůbec nehodí, s parťákem, který mu nic nepřináší. Nelze se divit že mu tento pokus proniknout na americký trh nevyšel. Film je naprosto tragický a zbytečně vulgární. Když už na konci filmu řekne Danny Aiello " Podej mi tu zasranou věc." Myšleno tím bazuku, už mě to ani nešokovalo. Těch vulgárních "hajzlů" a "bastardů" bylo nepočítaně. Hrozný film, který většina zde přítomných neviděla, proto tolik zkreslené hodnocení. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie nebyl s natáčením a produkcí filmu spokojen a proto existuje US a HK verze. Z honkongské verze byly vystříhány mimo jiné sceny obsahující nahotu, americký slang a byl kladen větší důraz na akci. Editace se dočkala i finální bojová scéna. Jackie chtěl pořádný film o policistech a později v témže roce natáčí slavnou Police Story. Ochránce je první americký film v němž Jackieho vidíme se zbraní v ruce. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem obě verze,ta HK nemá v bojových scénách chybu,duel s Bill Wallace se fakt povedl,hodnotím obě verze. Americká za 2 Hk za 4 a dohromady za 3. Jackie má vždy výtečné filmy a těžko je hodnotit nadprůměrné,protože jsou vždy stejně špičkové,kdy u jiných je něco extra je pro něj normální. Jinak solidní film. Zhodnote sami. Americká verze zápasu. http://www.youtube.com/watch?v=RVqBWwDIkvE HK verze zápasu. http://www.youtube.com/watch?v=CD1E71Rql7g ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spíše takový slabší Chanovka, už jen kvůli tomu že u Chana jsem zvyklej na humornější akci, ale to jsem dokázal odpustit takže jsem se nakonec usadil a po hodině šíleně nudil. Akční sekvence jsou dobře natočené a scéna s bazukou je výborná, ale pěstní souboje? Kde jsou? Proč se z filmu vypustily? Proč když najmuly Chana tam nenechaly dělat nějaký kousky? Každopádně film je po scénaristický stránce bohužel hodně suchý. A to nemluvím o ostatních hercích. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

K některým filmům by se člověk neměl příliš vracet. Ochránce byl jedno z mých prvních setkání s Jackie Chanem a jeho typickými kousky, které ve mě tehdy přes vypadávající barvy x-té kopie na VHS vyvolávaly nadšení. Tehdy jsem totiž ještě neznal to lepší z Jackieho filmografie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Amíci úplne potlačili Jackieho schopnosti. Obyčajné krimi o dvoch polišoch s asi jedinou väčšou bitkou. Nepriznaný predobraz POLICE STORY - Chan sa údajne naštval, keď videl výsledok a natočil svoj film (aj preto sa vám môže zdať, že názov Ochranca pasuje na prvú Police story ako riť na šerbel)... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabý akčňák, kde by se více vyjímal Chuck Norris než Jackie Chan, kterému role a styl natáčení očividně vůbec nesedí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

USA verzia: Pri dalsom Jackieho pokuse o prienik na USA trh produkujuce HK studio Golden Harvest nepochopitelne angazovalo rezisera drsnych beciek Glickenhausa a dalo mu plnu kontrolu. Glickenhaus evidentne nemal sajnu o Jackieho style alebo ho mal u prdele a tak sa ho snazil stylizovat do polohy Drsneho Harryho a dalsich podobnych sedemdesiatkovych kovbojov ktorym nedoslo, ze uz nie su na divokom zapade. Takze chudak Jackie musi cely film fuckovat a tvarit sa ultradrsne, co mu nesedi a ani prilis nejde. Po boku ma cely film zbytocneho a neschopneho partaka Danny Aiella. Zapletka filmu je megablba a plna klise, ktore uz v dobe vzniku museli byt trapne a pritom sa berie strasne vazne. Napriklad banda po zuby ozbrojenych totalne sfetovanych goril prepadne bar, aby mali na žradlo. Uplne ma dostava scena potlesku celej jednotky Jakcieho postave. To som isiel do kolien od smiechu. Film obsahuje zbytocne nahotinky, prehnane krvave prestrelky a par strasne pomalych bitiek pri ktorych neraz vidno, ze sa namiesto superov mlati vzduchoprazdno. V tejto verzii to je nepozeratelny shit, ktory si uziju len milovnici beckovych drsnych trashov, ktory nemaju radi Jackieho komedialny styl. 3/10. HK Jackieho verzia: Stopaz ostala rovnaka, ale Jackie vystrihol nahotinky, v kantonstine zanikli vsetky tie trapne fucky a vystrihol nejake zbytocne sceny namiesto ktorych natocil nove. Zostrihal aj niektore akcne sceny, aby im dodal rychlejsie tempo, pripadne pouzil iny zaber, aby boli prehladnejsie. Napriklad ten skvely skok na motorke vyznie z noveho uhlu ovela pôsobivejsie. Niektore bitky su trochu kratsie pretoze Jackie vystrihol nepodarene sceny v ktorych evidentne ku kontaktom nedochadza. Pridal liniu so Sally Yeh ako dcerou byvaleho spolocnika hlavneho zaporaka vdaka comu film obsahuje vtipnu bitku v posilovni. V dalsej novej bitke sa pred finale este poriadne predvedie kickboxerista Bill Wallace vdaka comu jedna postava zomrie uplne inak. A hlavne tu mame uplne pretoceny finalny suboj, ktory je dvakrat dlhsi, ovela dynamickejsi, kontaktnejsi a po kazdej stranke o 2 triedy lepsi. Celkovo je tato verzia viac Jackie Chanovska, ale mnoho scen musel Jackie ponechat, takze sa styl filmu nestale meni. Napriek tomu je v tomto prevedeni film pozeratelny priemer s par solidnymi bitkami. 5/10. Jackieho nemila skusenost pri natacani tohto filmu mala znova aj nejake pozitiva. Za prve sa Jackie rozhodol natocit poriadny policajny film po svojom z coho vznikla klasika Police Story. A za druhe sa Jackie vo svojej top forme na par rokov vykaslal na USA trh v ktorom by bol aj tak neustale obmedzovany a vratil sa do HK, kde zazil zlate obdobie svojej kariery a tocil jednu pecku za druhou az kym sa do USA znova nevratil a tentoraz uz zaziaril aj tam s filmom Rumble in the Bronx. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nic jim neříkejte, jsou od newyorské policie !!" - "Policie ?? Vypadám snad jako polda ?? Možná on, ale já určitě ne !!" - "Cože ?? Já ??" ;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak týmto filmom si Jackie Chan narazil nos. Je vydieť, hlavne na akčných scénach, že nemal tú svoju tvorcovsku slobodu. Nuda. Ale dávam 3* za odvahu. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je raritka jako prase. Dost nepovedený, vulgární a zatraceně špinavý buddy movie. Úplně super je Danny Aiello v roli megadrsnýho Jackieho parťáka, to je hovado jak má být. A jeho výstup s bazukou je prostě unbelievable. Hodnotím americkou verzi. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Je komický, jak tady všichni básní o lepší Chanově verzi. Ta je dle mýho ve skutečnosti mnohem horší a to především proto, že nerespektuje vůbec ducha původního filmu. Možná to někomu přijde v pořádku, ale dát do drsný akční krimi navíc komediálně laděný akční scény, ve kterých se jejich aktéři pitvoří jako zájezd z Jedličkova ústavu, je dle mýho totálně na palici. Jediný, co je o chloupek lepší, je závěrečnej souboj. Ale není to nic výraznýho. I když jsem oba filmy viděl v odstupu jednoho dne, téměř jsem nepoznal rozdíl. Ale samozřejmě chápu, že fanatický Chanovo obdivovatelé tu budou tvrdit, jak je jeho verze o moc lepší. Dle mýho není a je hlavně naprosto zbytečná, protože i přes ty změny jsou ty filmy téměř totožný. ()

Reklama

Reklama