Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z významného občana mesta sa stáva chladnokrvný maniak potom, čo ho opustí jeho žena. (nessbeal)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako ortodoxný priaznivec horrorovej filmovej tvorby prechovám obdiv a rešpekt voči hercovi Belovi Lugosimu. Je to predstaviteľ mnohých kultových úloh. Je to priekopník charizmatického hereckého prejavu v histórii vývoja horrorovej scény. Jeho meno sa stalo synonymom čiernobielej éry horrorovej produkcie. V roku 1941 sa mimo iné objavil aj v hypnotickom krimi horrore "Invisible Ghost", ktorý natočil režisér Joseph H. Lewis. V rámci profi práce tohto filmára sa jedná o titul, ktorý ho významne posunul vpred. Avšak v hereckej kariére Belu Lugosiho tento film nemá nijak zásadné, výnimočné miesto. Predviedol očakávaný výkon, ale nemal vďaka dosť naivnému scenáru priestor niečim nápaditým zažiariť a naplno vygradovať svoj herecký potenciál. Napriek tomu som sa pri tomto snímku nenudil. *** ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Autora scénáře či režiséra nikdo nepoučil, že mezi hypnózou a náměsíčníctvím je velkej rozdíl? Vidět Belu Lugosiho, jak se pajdá hůř než monstrum dr. Frankensteina, a to je jenom zhypnotizovanej, je fakt smutný pohled. Uvědomíme si totiž, že ač je Bela skvělej herec, je hercem pouze jedné role (rozumějte polohy, charakteru, řekněte si tomu, jak chcete). Takže má-li zahrát něco jinýho, vypadá prostě směšně. Tak jako celý příběh tohoto filmu, kterej je z prstu vycucanej až moc. Jenže kritizujte to, když i tak je to ohromná zábava s výborným, lehce posmutnělým koncem. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lugosi v polohe, ktorá sa s ním niesla celým jeho profesným životom. Chváľme B produkcie 30. a 40. rokov, ktoré oplývali jednou dôležitou vlastnosťou, ktorá nejednému z týchto filmov dopomohla k ako takej kvalite. Bola to miniatúrna minutáž, dovoľujúca zvládnuť divákovi všetky tie naivné a hlúpe excesy, odvíjajúce sa z angažovania menej talentovaných filmových tvorcov. Mať to ešte 15 + minút... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Invisible Ghost byl pro mě celkem příjemným překvapením. Když opomenu tu klasickou naivitu a někdy i debilitu některých postav (ten psycholog, to bylo už fakt moc), tak se jednalo o docela slušný, napínavý a zároveň atmosférický detektivní horor. Bela Lugosi opět hraje to, co v každým svým filmu, úplně stejně jako v každým svým filmu, ale není to ten důvod, proč ho máme všichni tak rádi? :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Charles Kessler je báječný muž, jak o něm pravila postarší hospodyně. Divák samozřejmě ví, že to není úplně pravda, jelikož vlivem hypnózy se z něj stává vraždící stroj. Skutečně ta toporná chůze a vytřeštěné oči dělají z Lugosiho monstrum. A kdo že stojí za ovládáním jeho vůle? Možný spoiler - jeho žena, kterou zabil. No, tady mi to poněkud unikalo, ale nevadí. Půvabná Virginia sice přišla o milence, ale náhrada se zdá býti více než adekvátní. Vražd přibývá a na koho by se to tak mohlo hodit? Co třeba na majordoma Evanse, když je té černé pleti. A pozor, do ohrožení se dostává i Virginie! Pěkná kamera, efektní snímání přes plameny z nitra krbu, což si postupně oblíbila celá řada režisérů, hra světel a stínů, výborná žánrová dobová hudba a noční bouře. Zajímavé, jak byli připraveni na výpadky elektřiny, páč v domě je svícnů, že by je mohli prodávat. Ty se skleněnými cylindry jsou ovšem efektní. Dnes snad uspokojí jen ortodoxní fanoušky Bely a starých hororů. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama