Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Cejlonu je zavražděn americký velvyslanec, který je zároveň bohatým vlastníkem půdy. Jeho krásná dcera a dědička je unesena a pátrat po ní přijíždějí z Ameriky kapitán Tom Rowland a soukromý detektiv Joe Walker, známý jako komisař X. Ve spolupráci s cejlonskou policií zjišťují, že jejich protivníkem je tajemné sdružení Žlutých koček, které kdysi bojovalo proti britské koloniální nadvládě, nyní se ale věnuje únosům a vydírání.

Film Kommissar X – Drei gelbe Katzen byl natočen v mezinárodní koprodukci Německa, Rakouska, Itálie a Francie, na jeho vzniku se podíleli německý režisér a scenárista Rudolf Zehetgruber a italský filmař Gianfranco Parolini. Premiéra filmu se konala nejprve v Rakousku v dubnu 1966, poté byl uveden v dalších západoevropských zemích. (argenson)

(více)

Recenze (3)

argenson 

všechny recenze uživatele

By mě zajímalo, na jakej to točili materiál, páč i po padesáti letech to má úplně super barvy. Opět tu máme bohatou krásnou dědičku miliónů, ohroženou podsvětím, takže jí na pomoc přispěchají dva Amíci, protože cejlonská policie je pochopitelně panoptikum dementů. Pak tu máme nádherný exteriéry Cejlonu, futuristickou laboratoř jak z Fantomase a bitku v opuštěným chrámu jak z Indiana Jonese. A nikdy by mě nenapadlo, že sportovní letadlo se dá zastavit stádem slonů. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Komissar X, druhý a asi i poslední díl, co jsem viděl. Vizuálně celkem pěkné, hezké barvy, sexy herečky, atraktivní lokace, ale příběhově ničím nevyčnívající šedesátkový akčňák s průměrným příběhem. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Joe Walker a kapitán Rowland se opět setkávají a opět je to naprostá paráda. Příběh je tak nějak standardní, ale všechno kolem je zase o něco lepší než minule. Cejlon poskytuje nádherné a exotické kulisy (a v jedné scéně se na okamžik mihne logo firmy Baťa), do toho hraje slušný soundtrack. Akční scény jsou podařené, zvlášť když se Brad Harris nebojí běhat po střechách, co se týče humoru, je ho více než dost a opět je zvládnutý skvěle – od rychlých dialogů, až po komické scény, které by mohly být trapné, nicméně se je daří dostatečně vypointovat, takže dopadají dobře. Padouch tentokrát není úplně podařený, i svou podzemní skrýš má spíše skromnou, ale bohatě to vynahradí jeho hlavní zabiják, mysticky oddaný karat. ()

Reklama

Reklama