Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Recenze (548)

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Zhliadnutie Plan 9 from Outer Space vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti. Pobavil som sa, ale nie až tak, ako som čakal. Nudy bolo viacej. Buď je Tim Burton prílišný idealista, alebo som po jeho zázraku Ed Wood čakal priveľa. Každopádne, fanúšikom skrz-naskrz špatných filmov odporúčam skôr céčkovú perlu Robot Monster. Tá je ešte naivnejšia, hlúpejšia a hlavne zábavnejšia. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček....Asi si někteří pomyslíte, že jsem padlej na hlavu. Ale film, jako je tento se dá hodnotit dvojím způsobem - rozumem nebo srdcem. Hodnoceno rozumem, je to jasný odpad, protože něco tak filmařsky příšernýho se jen tak nevidí. Ale srdcem - to je jasná pětka, protože já se tak bavil! Když odmyslím tři nudné a dlouhé dialogové scény, je to jeden nášleh vedle druhýho. Nezapomenutelným vrcholem filmu je pro mne scéna, kdy vampír honí pilotovu ženu po hřbitově. Díky nadpozemsky příšernému střihu se tu v jeden okamžik střídá den a noc, světlo se šerem, Bela Lugosi ve statickém záběru a jeho dublér se zakrytou tváří, aby nebylo poznat, že nejde o Lugosiho (což je samozřejmě velmi směšné). Tato sekvence se okamžitě zařadila mezi můj TOP 10 mých oblíbených filmových scén všech dob. Rozum se vzpírá tomu uvěřit, že to nebyl od Eda Wooda záměr. Úžasný je také interiér ufonské lodi, sestavený ze dvou stolů, jedné stoličky, pár přijímačů a jednoho žebříku (!!!). A korunu všemu nasazuje armádní velitel, který v jedné scéně udává armádě povel k palbě. Má to vypadat, že stojí kdesi venku, přitom za jeho zády vidíme ateliérovou stěnu se záhyby, na kterou ještě herec vrhá stín. A podobných perel tam je nepočítaně. Celé je to tak hrozně špatné a přitom zábavné, že je to mimo normální hodnotící kategorie. Proto se přimlouvám - mějme rádi Eda Wooda. Bez něho by filmový svět byl nudnější. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Je tak lehké podlehnout idealizování a posmrtnému kultu, který přišel o mnoho let později, ale ani vytříbené budování aury kolem netalentovaného, avšak o to více zapáleného režiséra, nedokáže zachránit jeho samotné výtvory. V tomto případě film poněkud rozbíjí představu o záměrně špatné podívané a bohužel místo posměvačné zábavy nabízí pouze okázalou nudu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na světě je mnoho špatných režisérů, Edward D. Wood Jr. má to štěstí, že je z nich nejhorší. Plan 9 from Outer Space je obdivuhodným výsledkem naprosté režijní neschopnosti. Zapomeňte na to, že filmy zpravidla mívají něco jako příběh, že herci hrají, že kulisy nevypadají a nechovají se jako z papundeklu, že když nad městem prolétává UFO, tak nevypadá jako alobalové cosi zavěšené na rybářském prutu, zapomeňte na to všechno a užijte si film nadpozemských kvalit. Něco podobného prostě člověk stvořit nemohl. Jak totiž ví nejenom Tim Burton, Ed Wood byl bůh! Zajímavé komentáře: Cival, zputnik, Marius, Dadel, Véča, Brennos, Divočák, Allan ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Mimozemšťani křísí zombíky a celý svět je v ohrožení. Woodova režijní invence je nulová. Ale aby byla tak špatná, až aby byla geniální? Snad v každé scéně se najde něco, co negativně zapůsobí. Levné studiové interiéry, které mají představovat hřbitov či kosmickou loď. Křečovité dialogy pronášené příšerně přehrávajícím hereckým ansáblem, špatně načasovaný střih a trhavá kamera Dalo by se vyjmenovávat do nekonečna a na posledním místě by stál scénář, který však má (!) myšlenku. Jistě, její neotesané podání je k smíchu, ale opravdu má něco do sebe. Plan 9 from outer space je špatný (možná by se daly použít i horší synonyma), ale je „jenom“ špatný. Občas je totiž řádně nudný a ve srovnání s Tuckerovým Robot Monster také o dost méně „zábavný“. Ale i přesto jej stále lze předkládat filmovému obecenstvu s tím, „jak by to opravdu vypadat nemělo“. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se na tenhle film dlouhou dobu. Fakt mě zajímalo vidět, jak to ve skutečnosti Ed Wood natočil, pač jsem měl zatím jen tu čest s filmem Ed Wood. A že tam jsem se nasmál dost. Když jsem pak sjížděl tenhle film, tak jsem si všim, že plno scén si vychutnal i samotný Tim Burton a já se mu vůbec nedivím. Plán 9 je fakt totiž slušná prasárna. A nejlepší je, jak samotný režisér to poutavým stylem divákovi vypráví. Herci se mu zfetovávají na place a pak se plácaj s medůzama v bazénku. Ono se o tom filmu vypráví plno historek, ale když to člověk sám vidí tak ho to hrozně nudí, i když je to debilní až hanba. A ta vtipnost, to je spíš k pláči. Tři hvězdičky tomu ale dám. Zapsalo se to velkým písmem do světa sci-fi a popravdě jsem se u toho docela bavil. Dlouhý to nebylo a na pár scén jsem byl dost nažhavenej. Zfetovanej Bela Lugosi, Vampira s věčně pokroucenejma rukama a nohama do ó, ranař Tor Johnson s velkou jizvou přes ksicht. Tenkrát do toho filmu fakt narval ty nejlepší kousky a odpadlíky z Hollywoodu, který tam narvat moch. Konečně jsem to viděl a stačilo mně to. Víckrát bych si asi vystřelil mozek z hlavy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60,000║ Prvotriedna amatérčina vo všetkých smeroch, ktorá je aspoň nechcene zábavná, plus na prekvapenie sa tam črtajú miestami zaujímavé myšlienky ktoré sú tam tak zamotané až hrôza a z trojice zombii kde je jedna fešná pani, jeden zahalujúci sa v plášti pripominajúci tak drakulu, najviac strašidelný príde tučný detektív, ten fakt vypadá desivo narozdiel od komicky vypadajúcich kolegov. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mé hodnocení je zásadní dříve viděný Ed Wood od Tima Burtona. Je to trochu paradoxní, ale prostě to tak je. Přes všechnu tu naivitu, kterou Wood přenesl do svého amatérského (to je snad nadávka pro amatéry:)) díla má Plán 9 kouzlo, o kterém se mnohým filmům může jenom zdát. Můžete se mu smát, můžete ho milovat, ale jemu to prostě je fuk... V alternativním vesmíru je určitě z Eda něco jako Orson Wellese našeho světa a já mu to přeji. Za tu lásku k pohyblivým obrázkům si to zaslouží... Film samotný osciluje mezi parodií a vážným sci-fi s velkou spoustou vtipných okamžiků (útok létajících talířů...). Pokud Eda berete vážně, nepobavíte se, na druhou stranu, on to takhle vtipně určitě nemyslel:). ()

Faye odpad!

všechny recenze uživatele

…. „Vydrží tvé srdce šokující fakta o vykradačích hrobů z vnějšího vesmíru ?!“ Odpovídám ano, vydrží. Ale vzhledem k tomu, že mého srdce se film netknul vůbec, nezbývá mi než hodnotit rozumem a rozum opravdu zůstával mnohdy stát a zaseknul se na hodnocení odpad. Nicméně i tohle může být cesta, jak se zařadit mezi nezapomenutelné filmové tvůrce. Pokud vás ve filmu „Ed Wood (1994)“ okouzlilo nadšení pro věc tohoto ehm … nevšedního umělce, tak se určitě podívejte na výsledek jeho práce. A já se rozloučím stylově a to větičkou z „Plan 9 from Outer Space“, která ono „dílo“ vystihuje téměř dokonale. …. „V životě každého člověka jsou okamžiky, kdy nevěří vlastním očím.“ ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt legendárního a kultzakládajícího biografického filmu Tima Burtona, dnes by tu patrně dílo Edward D. Wood hodnotilo jen pár nadšenců béčkového filmu, protože Plán 9 je naprostá amatérčina. Dnes kultovní režisér Wood je úplný profesní břídil, jeho film je plný řemeslných kiksů (policejní auto vyjede z velké části ze záběru, v jedné scéně je použit noční a denní záběr, střih nerespektuje elementární pravidla střihové skladby...) a logických lapsů, které dotvářejí už tak neradostnou podobu filmu. Samostatnou kapitolou je námět a scénář, protože takovouhle hybridní slátaninu nemůže střízlivý člověk vyprodukovat snad ani v záchvatu té nejvyšší horečky. Ano, nadšení pro věc je pěkná věc, ale tvůrce by měl být taky zdravě střízlivý a dostatečně sebereflektující. Na tohle je vysloveně škoda se dívat, ztrátu času nevyváží (právě snad kromě historického kontextu výše zmíněného životopisného filmu) zhola nic... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z Woodovi "svaté trojice" je nejznámějším kusem právě Plán 9. Otřesně půvabné takovým tím slepě naivním a naprosto bezelstně odzbrojujícím způsobem. Přesto tomu k dokonalosti, krom kvality samozřejmě, cosi schází. Asi ta stáda bizonů, angorové svetříky a zelení draci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

odpad! nebo ***** ? nehodí se ani jedno protože odpad by mě musel megaznechutit a ***** to by mě to muselo megabavit a tadyto mě bavilo demencí ale ne pořád proto dávám 2* ale ty ufouni byly Rulezzzzzzzz! ()

May 

všechny recenze uživatele

Není to odpad, je to pravdu geniální film, jen v trochu jiném smyslu než Ed Wood původně zamýšlel. Hltala jsem každý záběr s otevřenou pusou, tohle vidět v kině musí být neskutečný zážitek:) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::: ::::::::Jestli tomuto filmu budete dál dávat hvězdičky z ironie, tak za chvíli tento biják bude mezi nejlepšími filmy :-D Mě se to celkem líbilo, ve filmu byly sem tam skvělé hlášky a někdy i dobré dialogy. Je fakt, že je to těžké hodnotit .:::::::::::::::::::::::: Určitě bych to ale nezařadil jako nejhorší film všech dob. Jsou horší filmy. Konec konců měl Ed pravdu s těmi zbraněmi a dialog o slunečních paprscích, a jak by se díky něm a naším zbraním mohl zničit vesmír, je hodně zajímavý. Hodnotím tak, jak se mi to opravdu líbilo. :::::::::::::::::::::::::::: ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Každý kdo nejdříve viděl film Tima Burtona o panu režisérovi tohoto klenotu, tak musí mít pochopení a do jisté míry v něm získá i zalíbení. Vždyť Plán 9 postrádá úplně všechno, co by měl film (i špatný film) mít. Scénář je absolutní omyl, děj nenalezen,.. dialogy, střih a efekty?? Na to byl pan Wood pěkné dřevo. Účast herců téměř nulová,… ALE… originalita vysoká :o) i když nechtěná… Když ale vím s jakou láskou filmy tvořil a co všechno pro to udělal, nezbývá mi nic jiného, než ho obdivovat a jeho filmy si oblíbit. PERFECT :o) ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Je to opravdu katastrofální dílko. Viděl jsem však i horší. Člověk se tu nenudí, nicméně Robot Monster rulez! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mezi tupostí a sladkou naivitou může být někdy velmi tenká hranice. Těžko říct, jak bych reagoval, kdybych neviděl Burtonova Eda Wooda, ale takhle jsem se na Plán musel dívat téměř až s pohnutím. Závěrečný let hořícího talíře je neskutečný a dodává nový smysl větě "to jsem ještě neviděl". ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Postava B naháňa postavu A. Hlboká noc. Záber na postavu A: uteká (= robí dva kroky za minútu, potom sa potkne a spadne vedľa náhrobku), šero. Strih, záber na postavu B: slnečný deň. Strih. Záber na postavu A, pozviecha sa od náhrobku a zasa uteká (noc). Ed Wood sa s tým fakt nekašľal, to mu treba priznať. Len čo mu uprostred nakrúcania zomrel Béla Lugosi, zohnal herca s približne rovnakým účesom (!) a zakryl mu tvár (!!). Logika tiež nebola Edovou silnou stránkou (vojenský expert X rokov monitorujúci mimozemskú aktivitu na Zemi je prekvapený, keď mu povedia, že mimozemšťania existujú). A keď už sme pri Edových slabých stránkach, ani pozornosť nemal (dýchajúce mŕtvoly). A myslím, že raz mu padla kamera. Plus sa radšej ani nebudem vyjadrovať k mučeníckym hláškam („V živote každého muža nadíde čas, kedy neverí vlastným očiam.“). Ed Wood nakrúcal sra*ky, rozhodne mi ale bol/je sympatický svojou filozofiou (narýchlo splašiť pár kamošov, nahnať ich pred bohviekde ukradnutú kameru a doma v kuchyni vystrihnúť z automobilových diskov "lietajúce taniere" a natrieť ich striebornou farbou, potom to všetko dať dokopy a urobiť z toho akčný sci-fi triler. ()

Reklama

Reklama