Reklama

Reklama

Gumiho

Recenze (4)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Krásná a krvavá fantasy. Kdyby tenhle snímek byl točený v USA, šlo by o podprůměrné béčko, ale v jihokorejské předsassygirl-produkci vše vyznívá úplně jinak. Pokud se dostanete přes místy kýčovité scény a přizpůsobíte se osobitému černému humoru tohohle díla, myslím že máte o zábavu postaráno. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Úplně první film Woo-sung Junga je docela zajímavá hororová fantasy romance, která je ale celkem značně nedodělaná, kdy řada důležitých scén působí chladně, urychleně a celkově blbě a nepřesvědčivě, ale příběh je zábavnej, obzvlášť vyslanec pekla, kterej má dopadnout Lišku, je správně srandovní a So-young Ko, i přes fakt, že je jí 1000let, je kočka. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý žánrový mix - trochu pohádka, fantasy, drama, horor, komedie, akce i romantika. Celkově mne to ale nějak extra nechytlo, snad akorát ten trouba z pekla byl dobrej kašpar. Rvačky nevypadaly moc důvěryhodně (zejména po zvukové stránce) a vizuelní efekty spíše zapadající do laciné pohádky. Gumiho sice ztvárnila velmi atraktivní dáma, ale přecijen Gumiho v podobě roztomilé Shin Min-A mi sedla mnohem víc :-) No a něco pro dámy - vzhledem ke stáří filmu tu Jung Woo-sung byl ještě takovej zajíček :-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla film zhodnotit jedním slovem, tak by to bylo překvapení. Přiznám se, že jsem byla zvědavá víc na debut Woo-sunga než na film. Jenže mě to bavilo. Jednak přesně ve smyslu slova (vyslanec pekel byl prostě skvělý, jeho hlášky neměly skulinu), druhak i v přeneseném (mám ráda legendu o gumiho). Strašidelná romantika je netradiční, ze začátku možná zmatená, ale ubíhajícími minutami víc a víc jasnější, aby dospěla ke konci, který mě překvapil. Čekala jsem úplně jiný, ale jsem ráda, že byl zrovna takový, jaký byl. Takže ač nejde o žádné veledílo, průměrné hodnocení na IMDb mu odpovídá, tak nebudu mít žádný problém si ho časem pustit znovu. A nebude to jenom kvůli věčně polonahému Woo-sungovi. ;^) ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek, v jehož úvodní scéně se při zobrazení samotného pekla objevuje nad 200 hereckých dobrovolníků, je vůbec prvním jihokorejským snímkem, v němž bylo využito speciální počítačové technologie CGI, tzv. computer-generated imagery technology. Ta úpravou obrazu vytváří optické efekty, manipuluje tak s nafilmovaným či nafoceným objektem. Tímto krokem filmaři odstartovali novou etapu jihokorejské kinematografie, neboť nebyl nikdo, kdo by tuto technologii při natáčení snímků do této doby využíval. (Conspi)

Reklama

Reklama