Reklama

Reklama

Adolf Hitler - Válka v barvě

(TV film)
  • Velká Británie Hitler in Colour (více)
Velká Británie, 2005, 52 min

Režie:

David Batty

Hrají:

Brian Cox (vypravěč), Adolf Hitler (a.z.), Hermann Göring (a.z.), Peter Vollebregt
(další profese)

Obsahy(1)

Unikátní filmové materiály z let 1939 – 1945. Britský dokumentární cyklus. Půl století po druhé světové válce byly v archivech v různých koutech světa nalezeny unikátní barevné filmy. Spolu s dopisy a deníky obyčejných lidí nám poskytují nový pohled na konflikt, který poznamenal minulé století. Pisatelé deníků, amatérští kameramani a pamětníci se dnes ohlížejí zpět a vzpomínají. Producenti mezinárodně uznávané a oceňované série In Colour přinášejí na DVD barevné materiály týkající se Hitlera a vypráví příběh vzestupu a pádu muže, který má na svědomí životy nespočetných lidí z celého světa. Přes 12 let Hitlerova osobnost dominovala německému národu. On vedl jeho lid z ekonomického krachu za vidinou dobytých území a vytvoření nového světového řádu. S jeho nástupem přišla hrůza a teror pro milióny obětí. barevné materiály z nedávno objevené filmové kolekce, která zahrnuje hodiny předtím nespatřené barevné stopáže přináší další očitá svědectví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dokumentů, filmů či seriálů k druhé světové válce už bylo natočeno více než hodně a tento má navíc zhruba pouze 50 minut materiálů. Není to nějak podezřele málo? Bohužel je a nebylo by kdyby jen přinesl zase nějaké nové fakta a neopakoval už dobře známá hesla z pohledu německé říše, které pokud si libujete v tomto žánrů, už beztak všichni velmi dobře znáte i zpaměti. Jeden zásadní rozdíl by tu vlastně byl a stojí na něm i celý film. Veškeré záběry jsou totiž sice ve vybledlým, ale pořád kompletně barevným provedení. Naše krutá válka, která je zarytá spíše v černobilých záběrech, tak dostává nový nádech a člověk, který onu dobu nezažil si velmi snáze uvědomí, že to zase tak moc dávno nebylo, co se tyhle zvěrstva semlely. Bohužel to je však jediný kladný odkaz k tomu proč se na tento dokument podívat, pač nic nového z něj nevysledujete a proto hodnotím průměrnou známkou. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Působení Adolfa Hitlera ve zkratce obohacené unikátními barevnými filmovými záběry a citacemi vojáků, důležitých lidí Třetí říše i samotného Hitlera. Vynikající hudba a atmosféra. Škoda krátké stopáže, než se nadějete, film je u konce. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zopakované, čo už bolo niekde videné a problém vidím samozrejme v stopáži. Za 52 minút urobiť dokumentárny film o Hitlerovi, no nie je ako z rýchlika, to je priam zo Šinkansenu. Prínos je tu teda len v samotnej farbe. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pestrá směsice unikátních záběrů zachycujících Hitlerovo řečnění i chvíle osobního života s Evou Braunovou. Dokument nevypráví jen o Hitlerových plánech, nýbrž i o tom jaký byl on sám z hlediska psychického. Kromě jeho biografie jsou zobrazeny i záběry na hladomor a zdemolovaná města, čili na to, jak skvělý člověk Áda byl, kolik dobra na tomto světě vykonal a jaký vytvořil nezapomenutelný komfort zejména židovskému obyvatelstvu. PS: Ta ironie se mi jednou vymstí! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama