Reklama

Reklama

Chaplin bankovním sluhou

Obsahy(1)

Charlie hrá upratovača v banke, ktorý má už po krk svojej práce. Keď však na stole Edny nájde darček a na ňom lístok: „pre Charlieho, s láskou Edna“, jeho srdce sa naplní radosťou a láskou. Ale chyba lávky, darček nebol určený preňho ale pre jeho menovca, ktorý pracuje na recepcii. A tak sklamaný z nenaplnenej lásky si sadne do kúta a zaspí. Zo spánku ho vyruší hluk spôsobený lupičmi, ktorý sa chystajú vykradnúť banku. Charlie sa teda rozhodne im v tom zabrániť a získať lásku svojho života. (pivo)

(více)

Recenze (18)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Charlieho typické fórky, jako třeba schovávání si oblečení na netradiční místo, nebo mlácení lidí nechtěně do hlavy koštětem při otáčení se, nebo pošťuchování s kolegou z práce, snad ani zklamat nemůžou. Škoda, že jsem měl jenom tu 15ti minutovou verzi, kde tyhle kousky byly místy až trochu drasticky sestříhané. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tyhle rané Chaplinovky až na výjimky (například slavná Chaplin tulákem) za moc nestojí. Veškerý humor je tu postaven na tom, že se Charlie otáčí s mopem a plácá lidi kolem sebe po ksichtu. Tento příběh má sice alespoň náznak pointy (probuzení ze sna), ale přesto je nutné brát tyhle filmečky jako odrazový můstek pro následující mistrovská díla typu Kid, Diktátor, Moderní doba, Zlaté opojení či Světla ramp. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kratší verzi, takže jsem možná o mnohé přišel, ale to, co jsem viděl, bylo výborné. I tahle groteska má hromadu povedených fórů (které sice v Charlieho tvorbě nejsou nijak překvapivé, ale stále dokola výborně fungují) a v druhé polovině to s Ednou dokonce hraje i na poněkud vážnější a lehce romantickou notu, což mi překvapivě moc nesedlo, ale scénář je prostě fantastický a výborně to funguje. Fóry jsou skvělé a já jsem opět spokojen. 80%. ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Chaplinovo filmy nabraly v roce 1915 úplně jiného směru - filmy má mnohem promyšlenější, s větším příběhem, hlavně emotivnější a herecké výkony jsou znatelně lepší. Konkrétně v tomto snímku se mění fáze smíchu, lítosti, opět smíchu, radosti a pak vlastně opět lítosti. A to mám nejraději, jakmile film dokáže vyvolat více emocí, Charlie to dokázal během 25 minut. Také se mi líbí, jak se jeho postava tuláka vždycky pro něco nadchne (převážně 1915), pak to nevyjde, kopne si s tou svojí nožkou a všechno hodí za hlavu, jakoby nic. To je výborné zakončení, když člověk bude pociťovat lítost, tak mu Charlie ukáže, že vlastně o nic nejde :). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin jako neohrožený suverén, jenž si ukládá své uklízečské náčiní i uniformu do bezpečného trezoru, v bance se rozhodně nepřetrhne i zde se umí dosíci půvabů opačného pohlaví a na jedničku se vypořádá i s havarijní situací - s přepadením. Z gagů je docela zajímavé například Chaplinovo mávání s mopem, jenž má tak dostatek příležitostí seznámit se s obličeji zaměstnanců i pouhých zákazníků banky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama