Reklama

Reklama

Madhouse

  • USA There Was a Little Girl (více)

Obsahy(1)

Julia je učitelka ve škole pro neslyšící. Má vyšinuté dvojče umístěné v sanatoriu pro duševně choré. V den jejich narozenin se podaří jejímu šílenému dvojčeti Mary uprchnout ze sanatoria. Mary Julii chystá překvapení v podobě masakru hostů na její narozeninové párty. (Chatterer)

Recenze (15)

giallo 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový námět, který dokazáli italští tvůrci přetesat v atmosferický horrorový kousek, to jsem rozhodně od There Was a Little Girl nečekal. Ovidio G. Assonitis natočil svého "Občana Kana", aniž by to od něj kdy vůbec někdo čekal (Tentacoli a Piranha mluví za vše). Předvším skvělá práce s kamerou, výborné lekačky a pěkný dějový zvrat, který by byl možná lepší až v poslední čtvrtině filmu, zdobí tenhle kouskek. Mrzelo mě jen, že Ortolani vykrádá sám sebe (po kolikáté už recykluje Cannibal Holocaust?) a slabší gore-efekty. Ale jinak velká spokojenost a naprostý souhlas s Kangaxovým hodnocením. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Noční můra pro kynofobiky. Zpočátku to sice vypadá na to, že hlavní mordýřkou tu bude ona vyšinutá sestřička, co utekla z blázince, jenže pravda je trochu jinde. O 3 ze 4 killů se tu totiž postará pěkně nasranej rotwajler, co se včetně roztrhanejch krků a ukousnutejch rukách neštítí zabít ani děcko. Ten pravej masakr, díky němuž byl film přiřazenej do seznamu "Videonasties", ale nastane až v samym závěru, kde se o slovo přihlásí sekáček nebo ruční vrtačka. Navíc to má solidní atmošku a koukatelnou (rozuměj šukatelnou) hlavní hrdinku. Takže spokojenost a Georgeovi díky za tip. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad proto, že snímek není čistým hororem, ale má v sobě prvky gialla a typických mysteriózních snímků té doby, kdy se kladl důraz na kameru, prostředí, hudbu (ti Kanibalové byli místy hodně slyšet) a vlastní příběh byl upozaděn, nesedne tohle každému. Já byl spokojen a film mi přišel napínavý po celou dobu. Juliina sestra - dvojče Mary je v nemocnici, protože tělo jí napadl záhadný virus, který ji deformuje. Když se sní Julia na naléhání strýce Jamese, jenž je knězem, po letech setká, noční můry se vrátí. A když se Mary podaří z nemocnice utéci, je jasné, že v den jejich narozenin se stane něco hrozného. Dostatek mrtvol a pěkné vraždy. Nevím zda jedna hvězda patří práci s vrtačkou nebo sekerou, jelikož obojí je výživné. Nejděsivější mi ale přišlo vraždění pomocí psa. Rotvajleři se s oblibou používají v hororech, zejména satanských a čarodějnických, a za mě budí hrůzu, jen je člověk vidí. Napadení mladé ženy na začátku schodiště a roztrhání jejího hrdla mi přišlo nejbrutálnější. Děsivější už je snad jen záběr z Fulciho The Beyond. Výborné jsou interiéry starého domu, kde se snoubí perfektně zařízený byt Julie s poněkud extravagantním bytem majitelky a s vybydlenými prostory a sklepem. Ocení zejména příznivci mysteriózní Itálie. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Veľmi inteligentne nakrútený thriller/slasher, ktorému výborne sadne pomalšie tempo. Oproti iným, hlavne americkým nízkoropočtovým shlasherom úplne absentujú trápne humorné vložky a dialógy majú hlavu a patu. Tvorcovia dokonca dosť pracujú so svetlom a jemnejšou atmosférou, čo je u tohto žánru vec nevídaná. Niektoré scény dokonca evokujú giallo a taliansku krv tvorcov cítiť dosť často... Pomalšie tempo rozprávania mi vyhovovalo, celkom som si film užíval a preto bodmi ja šetriť nebudem...:) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „There Was a Little Girl“ není zlý ani herecky a takový Dennis Robertson si svou roli očividně užíval, čímž jí dal nezapomenutelné kouzlo. A ve filmu je toho rozhodně víc. Práce s neslyšícími a využití hluchého chlapce pro nepříjemnou gradaci, dobrá práce s gore, i když ne vyloženě výjimečná, a skvělé finále, které je vizuálně velmi dobře zvládnuté ve smyslu nepříjemně temného prostředí a scény. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama