Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mocí opojený diktátor se snaží v post-apokalyptickém světě ovládnout sousední království. Proto se chce oženit s jeho vládkyní, krásnou princeznou, kterou má na diktátorův příkaz chytit bezcitný a chladný žoldák Warchyld. Princezna se o nebezpečí dozví a dává se na útek. Ale žoldákovo vojenské srdce změkne, Warchyld se zamiluje a nebezpečí hrozí krutému diktátorovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

movie 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tom je, že tenhle film, ktereje se odehrává v nějakým jakože postapokalyptickým totalistickým režimu, vypadá tak hrozně lacině ... Kdyby by to kdokoliv zkušenější natočil na dvorku starý fabriky, bylo by to snad i mnohem uvěřitelnější, než celá tahle záležitost s prapodivnejma kulisama. Ostatní věci, jako třeba scénář asi pitvat nebudu ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa vo fiktívnej dobe o prvotriednom žoldnierovi, ktorý slúži krutému generálovi a ten sa práve chystá vziať si za ženu princeznú, vďaka čomu by sa stal plnohodnotným vládcom kráľovstva. Lenže princezná utečie a tak žoldnier dostane za úlohu ju chytiť a priviezť späť, ale postupne si uvedomuje, že stál na tej nesprávnej strane a tak sa postaví na stranu jej a povstalcov. Spracovanie je celkom slušné, film už na prvý pohľad pôsobí úplne netradične, odohráva sa v budúcnosti, ale je tu stredoveký politický systém a k tomu sa ešte bojuje súčasným štýlom, čo síce pôsobí predsa len trochu brakovo, ale dá sa na to zvyknúť a dokonca mi to prišlo aj celkom zábavné. No prvoradé je pre mňa aj tak to, že film využíva moju obľúbenú tradičnú žánrovú zápletku o prvotriednom vojakovi, ktorý pochopí celú situáciu a preto sa postaví na stranu utláčaných, navyše to má skvelé tempo a tak je to vydarená žánrová zábava od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne prestrelky vo vojenskom štýle, takže poteší slušný výber zbraní a množstvo zabitých, síce kvôli niektorých hereckým prejavom pri umieraní, opakovanými zábermi a ešte pár prvkami pôsobí čiastočne brakovo, ale aj tak je to dobrá béčková zábava. Plnohodnotné súboje sa tu už nenájdu, ale aj tak občas Lundgren predvedie nejaký efektný kop a poteší aj pár obstojných kaskadérskych kúskov zasiahnutých padajúcich z rôznych výšok. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Dolph Lundgren v jednej zo svojich najlepších úloh, postava žoldniera sa k nemu hodí perfektne a to dokázal aj tu, k tomu sympatická postava princeznej, žoldnier Gary Hudson a Cary-Hiroyuki Tagawa ako hlavný záporák, tu nemám problém. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak najviac zaujme rozhodne výprava, nechýbajú tu kone s vozmi a stredoveké kostýmy, k tomu vojenské vozidlá, bojové vrtuľníky a aby to nebolo málo, ešte aj vojaci s výzbrojou a výstrojou nemeckej armády z druhej svetovej vojny, takže skutočne zaujímavá kombinácia, ale dá sa na to zvyknúť a baviť na tom, inak je to celkom svižne natočené a správne béčkové, Isaac Florentine vie, čo robí. Takže béčkovejšie to už asi ani byť nemohlo, ale aspoň tým dobrým spôsobom a navyše to má dobrú zápletku, výborného Lundgrena a množstvo slušnej akcie, takže ideálna žánrová zábava, ktorá sa dá pozrieť aj opakovane. 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajimavej kousek kterej lze urcite povazovat za to lepsi co reziser Florentine kteryho moc nemusim stvoril samozrejmne ze netreba hadat ci je to zasluha... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Berte to jako recesistickou akci spojenou s nostalgickým návratem do osmdesátých let. Dolph se zjevně zhlédl v komandu Arnieho. Scénář je docela podivná směs všeho možného, zejména to prostředí a rekvizity mě baví. Je to šílený mix, uvidít zjevně kusy vojenské techniky vyřazené bulharskou armádou, staré dobré koně a prostředí opuštěných zemědělských a průmyslových komplexů, kotmu jakýsi zámek. Celé to působí jak kdyby se historická skupina, co hraje wermacht a rudou armádu ze studené války rozhodla o víkendu natočit film:) Cary-Hiroyuki Tagawa hraje ďábelského záporáka, jako vždy přesvědčivě. Kromě toho akční choreografie není vůbec špatná, je prostě velmi old schoolová. Navíc jako bonus je tu kočka k pohledání - Valerie Chow, která se umí rukama i nohama pořádně ohánět. Je to tak blbé až je to dobré:) a já se u toho často smál. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se nedá nějak rozepisovat, byl dost dobrý - řekl bych, jeden z lepších filmů Dolpha Lundgrena : 85% = **** ()

oje 

všechny recenze uživatele

Váhavě film balancuje na hraně propasti mezi fakt špatným akčním filmem a válečnou parodií. I při nejbedlivějším pozorování to stále nemohu přesně zařadit, protože vtipné to není, ale vážně to přeci taky myslet nemohli. Tak jako tak, je to debilita nejhrubšího zrna. Zhovadilost provedení filmu je až zarážející. Nejen že vyhaslá polohvězda z dob studené války Lundgren semele půl armády, ale všechny pohyby, ať už třeba jen pohled princezny na hodinky, jsou dozvučeny švihem jak z korejských kung fu filmů sedmdesátých let, prostě kvalita. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po mnohých rokoch som uvidel film s Dolphom, ktorý je explozívny, nablýskaný a gulervúci. Keď sa tak zamyslým, okrem ROCKY 4 (a mojho gp ŠVĚD :-)) nemá žiadny taký film... Isaac Florentine je boh, ktorý to ukazje aj dnes pri eskapádach Scotta Adkinsa. Tagawa tu má asi občas dubléra, ale ukazuje, že právom patrí do zlatej siene martial arts filmov... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jak jsem viděl tu sexy princeznu a Tagawu jak předvedl pár kopancu tak jsem si řekl, že to bude dobrej film. Princezna nechtěla Tagawu za muže (což teda nechápu takovej sympatak) a tak mu zdrhla. Tagawa posíla svího nejlepšího muže.. koho asi.. na scénu přichaží Lundgren, kterej se ale do princezny zamiluje AJEJE! Tagawa dostane od Lundgrena kopačku do xichtu, tak se nasere a chce Lundgrena zabít a princeznu chce zpátky! Jak tohle asi dopadne?! Pár nudných dialogů bylo a příběh zase nebyl nějak tak zábavnej a ten konec mohl bejt lepší. Nakonec ale průměr. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ďalšie stupidné akčné béčko s (ne)hercom Dolphom, ktorý sa tu snaží dokonca pár krát skutočne hrať a dostať so svojho meravého ksichtu dáky náznak emócie, čo je fakt na pováženie!!!:) Absolútny chaos v rámci rekvizít (kone, vozy, staré autá a moderná technika dokopy), bulharská produkcia asi šetrila a dodala čo mala. Scenár je slabý ako dvojdňový čaj, no v porovnaní s ostatnou Lungrenovou produkciou vyznieva ako majstrovské dielo:)... Napriek tomu "Vyhnanca" považujem za najvydarenejší film s Dolhom, ktorý pobaví a stojí za to vidieť:) Veď kto by odolal drsnému Lungrenovi, ktorý sa zahral na Arnieho v Komande a sám nekrytý vystrieľa všetkých šikmookých parchantov a na druhej strane Dolph- romantik, do ktorého sa zamiluje princezná?:) Do toho český dabing plný "povinných" hlášok ("sakra,koupil sem to" a pod:)))... Akčno-béčková recesistická slasť:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, tak jsem to viděl. Naprosto nesmyslné bojové scény, kdy rebelové si všimnou přepadového komanda ve dvou džípech dřív, a stejně jejich samopaly míří vedle, kde rebelové čekají, až je roztrhají kulky, než by sami stříleli atd. Plus jalová historka, jak si zlý generál chce vzít princeznu, aby měl volnou cestu k trůnu (stačilo přece princeznu zabít a trůn převzít), a bývalý generálův voják se do princezny zamiluje. Jak to skončí, je jasné, a ani bojové nebo akční scény za nic nestojí. Velmi otravná je neustálá hudební a zvuková složka (každý pohyb s čímkoliv je doprovázen svistotem vzduchu). A aby nám bylo jasno, každé vozidlo má označení 666 - jakože generál je fakt ďábel. A co je všude zaparkovaných vozů s nápisem: Pozor, hořlavina, a co podobných bedýnek na každém kroku! Být to parodie, možná by se to nějak dalo zkousnout, ale tohle vypadá celé myšlené strašně vážně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To nám ty kráso zas byla jednou jedna postapo pohádka se šťastným koncem, že jsem si málem i „stříkl do textilu“ štěstím, že už konečně naskočily závěrečné titulky. Jediným opravdovým pozitivem na celém filmu byla docela pěkná Valerie Chow a blonďákův ksicht v hovnech a bahně. Některé akční scény ušly, ale ty ochotnické výkony všech těch vojáků – povstalců – stráží (z nichž někteří umírali i pětkrát za sebou – mi prostě kazili požitek, stejně jako stupidita scénáře. Dolph Lundgren předvedl jakžtakž snesitelný výkon – Tagawa byl ale dobrý – jen mohl dostat více prostoru…40% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tak blboučké, až příjemné. Více než očekávaně koukatelný film z dobře vybraného prostředí, s dobrým Lundgrenem a klasicky výborným Tagawou... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi divny koktail, ktory zarucene zlepsi naladu. Pribeh sa odohrava v kralovstve z nejakej alternativnej reality. Zly general (zabavne prehravajuci Cary-Hyroiuki Tagawa) si chce nasilu vziat za zenu princeznu, ktorej chladnokrvne zabil otca. Dolph Lundgren hra jeho zaslepeneho najlepsieho zoldniera s cool menom Warchild. Princezna ale nahle utecie a Lundgren ju ma priviest naspat. Po case sa do nej Warchild zamiluje a rozhodne sa postavit na stranu rebelov a porazit zleho generala. Namet blby jak poleno, ale reziser evidentne pouzitim cartoonovkych zvukovych efektov potvrdzuje, ze to nemysli vazne. Vyprava si zasluzi zmienku. Pouzili snad vsetko, co v Bulharsku nasli (kone, vozy, stare auta z 30 rokov, motorky, uniformy a samopaly z druhej svetovej, ruska moderna technika dokopy). V dialogovych scenach je to rovnako zabavne ako filmy Uwe Bolla, ale narozdiel od jeho filmov akonahle zacne akcia, tak je tiez na co pozerat. Prestrelky su natocene priemerne, ale su preplnene roznymi kvalitnymi kaskaderskymi kuskami (hlavne pady z velkej vysky) a bitky su mierne nadpriemerne. Prevedenie je kvalitne ale pestrost technik je dost obmedzena Lundgrenovou mohutnou postavou. Zabavny film vhodny na rozbehnutie nejakej alkoholickej party. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to podprůměrný film, který postrádá kvalitní choreografii a scénář.Většina filmu se odehrává někde v lesích a souboje jsou k smíchu.Trailer byl zase sestříhán na superrychlý nářez, ale když si pustíte film tak je tam něco sem tam pár výbuchů, bum spadne vrtulník bum spadne druhý, většina soubojů je když Dolfík hledá princeznu a ta se stále zamotává do horších sytuací.Je to ten samý film typu Přímý kontakt (2009) film nepotěší, ale ani neurazí.Kvalita filmu 35% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tohle béčko nepatří k těm nejlepším Lundgrenovým filmům, ale mě se líbí. Efekty jsou slušný. Akce je pěkná, samá přestřelka, výbuchy, souboje, prostě klasika. Příběh je jednoduchý, bez žádného překvapení. Pro mě už klasika na kterou se vždy rád podívám. Za mě 70% :) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Boha jeho! Po nadšení ze Special Forces, kde Florentine vyhnal všechny béčkové ingredience a hrdinský patos do tak absurdních rozměrů, že jsem se tetelil blahem, jsem se rozhodl nakoukat většinu jeho režisérské filmografie. Savate byl neskutečně kýčovitý a téměř bezrozpočtový bizarní hybrid westernu a ringové martial arts mlátičky. Ulítlá prvotina, říkal jsem si. To jsem ještě nevěděl, co na mě ten týpek nachystá s Lundgrenem. Bridge of Dragons je velice nízkorozpočtové céčko z prapodivného postapokalyptického světa, kde mají království, na které si po králově smrti dělá zálusk místní šikmooký generál. Že jsou on a jeho vojáci zlí, je nám naznačeno pomocí decentní symboliky. Chodí oblečeni do nacistických uniforem a na jejich autech a jednom starém vrtulníku je velké číslo 666. Ti hodní se poznají tak, že vypadají jak nemytí a neholení šupáci. Akce je, kromě souboje na kůlech, naprosto hrůzostrašná. Asi desetkrát je tam použitý velkolepý stunt, který vypadá tak, že někde něco vybuchuje a zpoza překážky v popředí kaskadér zpomaleně skáče kotoul odrazem z trampolíny. Nebo na kraji střechy stojí týpek, chytne se za břicho, dramaticky umírá, odráží se a zpomaleně padá dolů. Celé to vypadá jako víkendová lesní akce nadšenců do military nebo cosplayerů. A ten zpustlej bulharskej kompars, kterej v některých záběrech chodí v pozadí tam a zpátky, vypadá, že se tak třicet let živil jenom rakijí. Tohle je velký špatný. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Milý Dolphe, jestli Tě někdo někam vyhání, dokonce vůči tobě používá to směšné slovo vyhnanec, tak mi na něj dej číslo a já si to s ním vyřídím! Nikdo tě už nikam nebudě vyhánět, naopak tě budou už jen vítat, protože tyhle filmy od tebe žerem nejvíce a provázejí nás celé naše školní léta! Tagawovi jsi dal na prdel už jednou, tak nechápu, proč se do tebe zase obouvá? Snad už dá pokoj, protože dostal zase pořádnou nakládačku... Byl jsi dobrej a máme tě moc rádi!!! Zdraví tě kluci z Chelčické ulice. PS: Zkus natočit něco podobného třeba tak za 15 let kolem roku 2015. Děkujem. 60% ()

Reklama

Reklama