Reklama

Reklama

Na americkou námořní základnu byl spáchán teroristický útok. Reportér Mike Anderson má objasnit záhadné pozadí útoku, což se ovšem příliš nezamlouvá CIA. Mike totiž pronikne do spletité sítě intrik a zjišťuje, že útok měl pouze zakamuflovat krádež kapsle s nebezpečným nervovým plynem... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (48)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi při zpáteční cestě z lyžařského pobytu. Spolužák, který si tam zlomil nohu a přijeli si pro něj rodiče, na tom asi byl hůř než my dívající se, ale ne o moc. Hele, Dolphe, nechtěl bys radši Američany, Izraelce a Araby bez rozdílu rovnou postřílet? Pořád mi to připadá milosrdnější než je vystavovat tvým pokusům o herectví. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný krimi thriller s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o reportérovi, ktorý je vyslaný do Izraela, kde bol spáchaný atentát na americkú vojenskú základňu, ale postupne odhaľuje skutočnú pravdu, že atentár bol len kamuflážou pre krádež biologických zbraní a tak má problémy nielen so CIA, ktorá chce pravdu zatajiť, ale aj s atentátnikmi. Spracovanie je ale určite sklamaním, ešte úvod vyzerá celkom nádejne, ale inak tu nie je moc o čo stáť. Hlavným problémom je, že to nie je akčný film, vtedy by to bolo ideálne, ale tento film by chcel byť krimi thrillerom odhaľujúcim rozsiahle sprisahania, ale to mu vôbec nejde. Nemôžem tvrdiť, že by to bolo úplne zlé, dá sa na to pozerať a dokonca až na pár chvíľ ani nenudí, ale celý film má pomalé tempo a dej pôsobí dosť jednoducho, takže sa mu vôbec nedarí skutočne upútať a aj tie zaujímavejšie situácie sú podané len obyčajne. Akcie je tu veľmi málo a nie je úplne zlá, ale moc ma nezaujala. Lundgren tu má dva súboje proti jednému protivníkovi, ktoré ale sú len priemerné, nájde sa tu aj jedna obyčajná automobilová naháňačka, pár slušných výbuchov a ešte niekoľko maličkostí, ktoré ani nestoja za pozornosť, takže v rámci akcie tu skutočne nemá moc čo zaujať. Herecké obsadenie nie je zlé, Dolph Lundgren v hlavnej úlohe je tu bez problémov, je rozhodne hlavným kladom filmu a dokonca aj túto neakčnú úlohu celkom slušne zahral, ale aj tak som si celý film radšej prial, aby už konečne vzal samopal a všetkým to ukázal. Okrem neho poteší ešte aj Louis Gossett Jr, ale inak ma už nikto moc nezaujal, hlavne záporáci sú úplne nevýrazní, ale zase ani nemajú moc priestoru. Réžia pôsobí takým unaveným dojmom, tu vôbec nie je o čo stáť, ale aspoň technická stránka je celkom slušná. Škoda, že si tvorcovia vybrali práve tento smer, Lundgren je tu v najlepšej forme, film má slušný rozpočet a aj obstojný príbeh, kľudne to mohlo byť vydarené akčné béčko v štýle Lundgrenových klasík. A miesto toho vznikol tento priemerný ničím výnimočný thriller, ktorý stojí maximálne za jedno pozretie a aj to len Lundgrenovým fanúšikom. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 57%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film. Avšak s minimem akce, charisma, humorného odlehčení. Dolph Lundgren je zde nevýrazný stejně jako režie. Celkově podprůměr a jeden z těch průměrných Lundgrenů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sice to byl začátek devadesátých let, kdy ještě nebyl k smíchu, přesto už v tomhle případě se dalo přemítat, proč Dolph Lundgren trpěl svého agenta. Béčkový thriller, ve kterém by se originální nápady daly spočítat na prstech mačetou pohmožděné ruky. Přitom byl tehdy docela v kurzu!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dost prumernej film akce tu moc neni pribeh je sice slusnej ale cely to pak vygraduje do takovy silene blaznivy konspirace a ten radoby prekvapivej konec sem cuchal uz od zacatku ale nevadi tradicne sympatickej Dolfik mne opet nenudil a nakonec nejsem tak narocnej tak proc to prumerny hodnoceni nedat ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Lundgren nebyl nikdy dobrý herec, ale hrát v takové na izraelskou objednávku si určitě nezasloužil. Ještě že se později zase trošku zrehabilitoval v akčních peckách jako Univerzální voják nebo Zúčtování v Malém Tokiu. Na filmu je hrozně moc vidět otřesná režie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lundgren je sympaťák a svalovec v jednom. Minimálne pre 90té roky a tento film to platí. No je velká škoda, že Dolph nepričuchol aj lepším rolám a k hlavne lepší režisérom. Dolph asi navždy ostane v tieni vedľajších postav, kde stvárnil svoje najlepšie postavy - Ivan Drago (Rocky IV), Andrew Scott (Universal Soldier) alebo Gunnar Jensen (Expendables). Čo sa týka filmu, tak by príbeh nebol zlý, ale je predovšetkým nudný a akcie je tu fakt malo. A to je čo povedať, keď najlepšia akčná scéna je asi tak niekde uprostred, v sprche s Lisou Berkley. 40% - 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film ničím nějak neurazil, ale zázrak to nebyl. Film se nudně vleče, pár scén se tu najde akčních. Za moc nestojí, začátek by ještě tak ušel a konec je trošku zajímavej. Nic víc, nic míň. Lundgren má pár horších filmů, proto hodnotím dost mírně. 50% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren asi nikdy nebude hercem, kterému bych věřil jeho charakterní herectví. O něco takového se pokusil ztělesněním postavy novináře, který objevil to, co neměl. Námět by to nebyl vůbec nezajímavý, ale jeho následná realizace dost zaostává za očekávaným výsledkem. Akce skoro žádná, politické pozadí jen velmi nahrubo nahozené počítající s neznalostí diváka, Lundgren se vláčně přesunuje z jednoho obrazu do druhého, aniž by změnil výraz a Manny Coto je velmi slabý režisér, který to neuměl poutavě poskládat a celé se to proměnilo ve frašku. Je možné, že film vypadal v počátcích realizace jako ambiciozní špionážní thriller určený pro kina, který tehdejší akční hvězdu Lundgrena posune k náročným rolím a vymaní ho z béčkových filmů. Nic z toho se nestalo. Podobně jako jeho kolega Van Damme nebyl na tyhle filmy stavěný. Rok nato spolu svedli švédsko - belgický souboj v Univerzálním vojákovi, kde se pod taktovkou německého režiséra, zase našli. Tenhle film se ale nepovedl. 20% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už neviem, ako to hodnotiť, lebo som to videl kedysi dávno, keď som mal dvanásť rokov v jednom zaniknutom bratislavskom kine, z ktorého si pamätám balkón s nepohodlnými sedačkami (nie Hviezdu). S kamošom sme vtedy Lundgrena žrali, pretože sme chceli byť iní, tí ostatní žrali hlavne Van Dammeho, ktorý mi bol od začiatku nesympatický. Ale viem, že z filmu som bohvieako nadšený nebol ani vtedy. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná Lundgrenovka. Málo akce ale Lundgren to docela zachranuje a ke konci je to dost napínavý. Ale furt průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tady dost fungovala nostalgie. Zase jsem se na čas vrátil do těch krásných třinácti a nechal se unášet na vlnách tuctového, jednoduchého, ale přesto účinného onemanhero akčňáku. Určitě škoda, že Doplh kromě jednoho dvou kopů nic nepředvedl a příběh byl předvídatelný až hanba, ten zásadní závěrečný zvrat vůbec nefungoval, protože byl jasný jak chleba z máslem, ale i tak jsem na to strašně rád koukl. Kdybych to viděl ve své době, asi bych to vnímal hůř, teď to na mě působilo až mile. Hlavně se mi hrozně líbí ty (post)osmdesátkové ovečkovsky huňaté hřívy tehdejších žen, a hříva Lisy Berkley, hmmm, jen do ní zabořit nos. Rozhodně jste ale určitě viděli lepší lundgrenovku, a ne jen jednu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctova nezazivna detektivka v ktorej nahodou hra Lundgren. V tej dobe bol este v kurze, takze technicka stranka je bez problemov, ale na akcii film vôbec nestoji, takze to je uplne jedno. Asi si chcel Lundgren dokazat, ze ma dostatocny herecky talent, aby obstal aj mimo akcneho zanru. Nema. Rovnako ako väcsina ostatnych svalovcov. Jedina vec horsia ako svalovec v neakcnom filme je ked svalovec hra postavu, ktora sa ani nevie bit a dostane sa do bitky v ktorej s vypätím vsetkych sil bojuje o zivot. Sakra, pri tom trpím ako svina. Koho vôbec nieco take môze bavit? Mna nie. Sralo ma to, ked Arnie utekal jak chudak o zivot v Juniorovi a sralo ma to aj v tomto filme. Ked si odmyslim uplne nevyuziteho a pre tento typ filmu zbytocneho Lundgrena, tak to tiez nie je ziadna slava. Film postrada akekolvek napätie a tempo je vrazedne nudne. Skoro mam chut tomu napalit odpad, ale zachovam objektivitu a za profesionalnu technicku stranku tomu dam jednu hviezdicku. Ale aj tak to nic nemeni na tom, ze film je velkym sklamanim a môze bavit len najväcsieho Lundgrenovho fanusika v CZ Waca. :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Americký novinář na Blízkém Východě proniká do sítě intrik CIA a odhaluje pozadí nebezpečného bombového atentátu. Dolph Lundgren místo zbraní používá přenosný počítač a masku chladnokrevného zabijáka vyměnil za image inteligentního novináře. Scénář : William Tannen. ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý snímok od Lundgrena spolu s filmom Temný anděl, ktoré obidva filmy vyšli v roku 1990. Tento film je dosť dobrý, čo sa týka akčných scén. Mike Anderson sa rozhodol odísť do Izraela, aby tam zistil, kto tam schováva jedovatý jed. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takze aj Lundgren sa pokusil o krimi zapletku. A cuduj sa svete, s reziserom Manny Coto-m, jednou autonahanackou a par vybuchmmi som to zozral aj s navijakom. 61 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejné! Film bez života. Přikláním se opět k paní nostalgii, která mě dnes nutí dát třetí hvězdu a to především za těch zhruba patnáct let, co jsem to viděl na mojí ušoupané vhs kazetě naposledy. Škoda jen, že Lundgren, který byl tenkrát v jeho nej formě, kdy měl do půl těla nahej mlátit a kopat protivníky hlava nehlava do krve a masa, musel právě točit tyto filmy bez akčního nádechu. V takové Kamufláži si ho dokážu představit dnes, kdy mu je 56 let a už pár let netočí žádné valné trháky, ale naopak právě takovéto filmy typu Kamufláže. Velkolepý obyčej! 50% ()

Reklama

Reklama