Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (281)

RoadBull 

všechny recenze uživatele

Kultovní sci-fi ve stylu Trávníkáře, tohle se mi hodně líbilo, ikdyž děj byl předvídatelný, tak to má v mém dětství nezapomenutelné místo... ()

Pan_Bacik 

všechny recenze uživatele

Klasické akčné béčko s prímesou cyberpunku. Herecké výkony podpriemerné. Lundgren úplne zbytočný. Keanu hral na pol plynu ale stále bol o niekoľko tried lepší ako jeho kolegovia. Ice-T úplne nulový. 3 hviezdičky za scenár a dobrú hudbu. ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy 160 GB bylo sci-fi. O mých 500 GB na low-end notebooku se tehdejším tvůrců ani nesnilo. Bohužel vynikající nadšenecký retro-cyberpunk sráží do horoucích pekel opravdu nesnesitelné a nesmyslné dialogy a mladý Keanu Reeves, kerý se pokouší něco hrát, ale v průběhu filmu jsem nepoznal co. Nikdo mu tehdá zřejmě neřekl, že pláč i smích nejlépe zahraje škubáním ramen. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu výborný film, super spád, děj s ohledem na žánr je hodně dobře postavenej, koukatelnost na jedničku, Keanu si to užívá a já si to užil taky. Ještě pár let, a budeme mít v hlavě čip všichni. Ale lepší je mít v hlavě čip, než nasráno :-) ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Námet je, bez srandy, zaujímavý, ale silne brakovo spracovaný. Od réžie, hudby, cez kulisy, akčné scény, až po hercov. Krásne je tu vidieť, že keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. ()

schunjo 

všechny recenze uživatele

Podla mna si to teda aspon 3 hviezdicky zasluzi. Nie je to sice nic moc ale ako potom hodnoiit tu kopu omnoho horsich filmov v tomto zanri? ()

wef odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejhorší sci-fi. A horší asi ani existovat nemůže, vzhledem k tomu, že dávám Johnnyho Mnemonica do odpadu. Vyobrazení prostoru budoucnosti spíše připomíná Retro - z doby, kdy nejrychlejší bylo metro. :-) I zpracování ostatních pasáží a věcí je hanebné, scénář absolutně debilní, ale spravit by se dal, protože obsahuje dobré myšlenky. Chudák Keanu Reeves, naštěstí jeho sláva přišla až po tomto filmu. ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Hodně divnej filmík,který však urval nějakej ten kb v mé paměti.Keanu mi tady docela připomínal Nea,kterému chyběl Matrix.A navíc tu hraje v naprosto šílené roli Dolph Lundgren v jedné ze svých nejlepším rolí(celkově měl asi tři takže je to vlastně památný moment).Na nudu nebyl čas,svižné tempo za doprovodu dobrých hereckých výkonů,velmi divné,ale dobré zpracování,hacker delfín,prostě paráda.Akorát Ice-T mohl dostat nějakou menší roli(tak nějak na 2-3 sekundy).80% ()

SHpeK 

všechny recenze uživatele

Ach krásné dětství. Když rodiče odjeli někam pryč udělal jsem si filmový záhul a pustil si svoje filmy na kazetách s příšerným dabingem. Johnny byl jedním z nich a i kdyz bych už dneska hodnotil možná jinak, nostalgie je krásná věc. ()

--TMO-- 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco - film, ktorý ma vždy niečim prekvapí. Videl som ho prvý krát ako decko a vtedy sa mi vryl do pamäte. Odvtedy som si len matne spomínal, "čo to bolo za film, kde si ten čurák prenášal dáta vo svojej vlastnej hlave a obchodoval s nimi". A stalo sa čo sa malo stať, po rokoch sa mi zase zjavil pred očami, stále funkčný a plný energie, plný divných japoncov a iných pochábeľov (keď som uvidel Kitana a Rollinsa v jednom filme, naozaj slastne som si zaslastnil) a Lundgren vo svojej najlepšej forme - priznávam bez tríznenia že ho mám vlastne naozaj rád a v tomto filme mu to ešte aj sekne. A ani ten Ice-T mi tam až tak nevadí, aj keď by som ho radšej odsunul do dákeho zetkového seriálu pre deti a mládež. S rozkošou pozorujem priemerné hodnotenie na csfd a hoviem si vo svojom nadchnutí pre "obyčajné staré béčkové scifi". A veď prečo nie, krása predsa vždy spočíva v nedokonalostiach. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Nu... tak jako retro komedie s akčními prvky a scénářem svou děsuplností v závěru ne nepodobným Terminátoru 4 to celkem fungovalo.. Ani ten Keenu nebyl zase tak toporný... Ale když si srovnám, že jen za čtyři roky tu byl Matrix, byť se 40. miliony rozpočtu navíc... Ojojoj! Škoda tě chlapče Johnny! Mohl jsi být kult! Zůstal jsi postmoderní směsí Vodního světa, Trávníkaře a Mad Maxe... :) Tři hvězdičky za snahu a naději, že někdo natocí ten cyberpunk skutečně pořádně! Vždyť už v Interview s upírem věděli, že se ten pohyb bytostí nadlidských schopností musí udělat tak rychle, že je vidět jen čmouha!! :) :) ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

Ja mám tento film rád, pretože z neho srší poctivý cyberpunkový feeling. Takých filmov nie je veľa. A samozrejme je to Reevsova vstupenka do ďalšej kultovky - Matrixu... ()

intro 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý herecký obsazení, ale bohužel v tomto případě herci nezáří. Korunu tomu dává Dolph Lundgren jako kazatel (brrrrrrrrr). Film sám o sobě je šílený béčko. Někdy ovšem jsou tyhle šílenosti zábavný. A já se při sledování celkem bavil. Dávám 65%. ()

McMastamind 

všechny recenze uživatele

Asi je to mojí obsesí v oblasti cyberpunku, ale tenhle snímek se mi hodně vryl pod kůži. I když z velké míry okopírované z Neuromancera, je to tím, že oboje psal Gibbson, vize budoucnosti jsou zde nádherně pokroucené a zvrácené. Tak, jak to mám rád. Lidé jsou blázniví a korporace všemocné, přírodní zdroje vytěženy a lidstvo je na kolenou. K tomu si připočtěte Keanu Reevese, Takeshi Kitana a Henry Rollinse a pokud v sobě máte alespoň trochu nerda, culíčkáře, nebo prostě jen sci-fi nadšence, budete skákat nadšením. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

O to víc mi je líto Keana Reevse, Diny Meyer a vlastně i Dolhpa Lundgrena. V prní řadě je hodně špatný český dabing, nejen, že Keana nedabuje Michal Dlouhý, ale česká slova nepasují do úst herců. Efekty filmu jsou přímo strašlivé a můžou se můžou se rovnat s filmovou sérií Mortal Kombat. Nicméně i Mortal Kombat dopadl o dost lépe, než tohle divadlo. Herecké výkony stály za prd, ani Keanu svou roli nezahrál tak, jako Neo v Matrixu, litoval jsem ho, že se vůbec do týhle kraviny pouštěl. Filmů o Apokalypse, nebo o smrtícím viru jsem už vidfěl spousta, proto mě příběh nějak neuchvátil. Dolph Lundgren hraje tak, jak hraje, ale ve své roli mi seděl. Naopak mi vůbec neseděl filmový štáb. Strašné triky, muzika a akčnbí scény. Tohle je prostě propadák. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Vydarené scifíčko ktoré som si užíval. Jediné čo zamrzí je Dolphova rola. Zo všetkých jeho rolí čo som videl mu táto sadla najviac ale nemala ani priestor ani využitie. ()

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama