Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (280)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Johnnyho som absolútne nič neočakával, ale myslel som si, že aspoň na atmosféru sa bude dať spoľahnúť. Bohužiaľ aj v tom prípade sa jedná o tragický fail. Chelo by to byť ako Blade runner, lenže na to neboli finančné, ani tvorčie možnosti. Scenár je prehľadný, ale zabíjajú ho trápne dialógy. Občas sa vyrojí ťažká wtf scéna a nie je prekvapením, že tá záverečná čnie nad všetkými a korunuje dielo zkazy. Bohužiaľ sa z filmu nedá vyčítať ani to, že je natočený podľa slávnej a kvalitnej predlohy. Jednotlivé zápletky sú ukončené veľmi rýchlo, proste niekto niekoho zabije a šmitec. Ešte že to trvá iba hodinu a pol. VIDENÉ ZNOVA 1/23: Film, ktorý NUTNE potrebuje remake. A pokojne s rovnakým hercom v hlavnej úlohe. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu na obale DVD sa tento film javil ako predchodza Matrixu,ale toto je len trápny odvar a odpad..!Slovo"kultový"by som v tomto prípade určite nepoužil..!Hlavná myšlienka a nápad je viac než dobrý.Scenár nieje taktiež na zahodenie,ale to prevedenie na filmové plátna je viac než hrozné..!Na tento rok vyšlo omnoho lepších snímkov!Robert Longo si vykopal vlastný hrob(veľké sústo)!Je to škoda,pretože ak by sa tohto snímku chytil niekto iný(....),možno až potom,by šlo o kult!2* za Keanu Reevesa,ktorého určite potešil scénar,ale nakoniec sklamal režisér..!Johny Mnemonic ťahá scifi-akčné snímky na dno! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak tu sakramentsky cítiť nevyužitý potenciál. Toto mohlo byť kultové scifičko. Tak či tak sa na to po vizuálnej stránke dobre kuká. A práve toto je film, kde sa zrodil hacker, ktorý to o pár rokov nandal strojom. A Dolph Lundgren ako kňaz nemôže byť zlý... Pôvodná poviedka patrí k tomu najlepšiemu (a najčitatelnejšiemu), čo William Gibson napísal... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ještě než Keanu Reeves začal hledat chyby v Matrixu, tak si osahal cyberpunk ve snímku Johnny Mnemonic. Hrdina jmenovaný v názvu filmu ve živí jako pašerák. Jenže on nepašuje drogy, zbraně, nebo peníze. Nene, přece jen žije ve světe budoucnosti, kde se pašují data. To co si dnes můžeme stáhnout, poslat, nebo vypálit to si Johny nechává nahrát do hlavy. Jenže on si ukousne trochu větší porci v tom jak velký obsah dat si nechal nahrát do hlavy a také jaká data, protože ho začne pronásledovat yakuza budoucnosti. Režisér se snažil nastavit tíživou vizi let budoucích s dusnou atmosférou. Prostředí působí ze začátku zajímavě, ale později jeho monotónnost začne ubíjet. Práce s napětím a gradace bojových scén, které měly také podpořit atmosféru, ujíždí režisérovi pod rukama. Keanu Reeves nemá herecky skoro co nabídnout. Pochválit můžu triky, které jsou na rok svého vzniku povedené a Dolpha Lundgrena jako pomateného zabijáka recitujícího bibli. 3* dávám hlavně za to, že se Johnny Mnemonic dá považovat za trénink ke skvělému Matrixu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezáživná nuda. Lundgrenova role leze na nervy, příběh celkem nuda, málo akce a místo hlášek Ice-Teeho hláška ,,byl to šmejd". ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

90s cyberpunkový bizar. 90s, lebo 180 giga-bytová pamäť tu predstavuje niečo, nad čím sa treba vzrušovať a tiež kvôli dobovej fascinácii internetom. A takisto, pretože je tu Ice-T: patrón béčkovej produkcie, ktorého sme vtedy vnímali skôr cez jeho striktne jednorozmernú hereckú persónu než ako rappera. Cyberpunkový, lebo scenár napísal "godfather" žánru William Gibson a film sa pokúša o mix paranoidnej atmosféry Totall Recall s urban decay lookom Strange Days. Bizar, lebo Keanu predvádza jeden zo svojich najhorších výkonov, Lundgren tu má akýsi podivný ježišovský imidž a vo finále sa hlavný hrdina prepojí so super-inteligentným delfínom, pričom celú seansu sprevádzajú flashbacky z detstva. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ve své době to mohl být když ne převratný, tak alespoň nasírací film pro domácí pc kutily. Z dnešního pohledu je to srandovní sračka skoro bez děje, zato s 320 GB paměti tvl :-) Keanu se teprve rozehrával, Dina Meyer si nahé záběry pohlídala. Nebavilo mě to ani trochu. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Eh, čekala jsem, že to bude lepší, když v tom hraje Keanu Reeves, ale smůla. Až jsem si občas říkala, kdy už mu ufiknou tu hlavu, ať je pokoj... Některé pasáže, které asi byly míněné vážně mě vyslověně rozesmály (postava Kazatele, proslov o desetitisícové štětce a košilích z Imperialu). Jinak takhle si představuji nepřehlednou akci, člověk pomalu neví, kdo s kým bojuje a většinou to probíhá tak, že vidíme osobu s nožem (bičem, pistolí a kdovíčím ještě...) a potom se k zemi někdo skácí, ale co bylo mezi tím, to můžeme leda tak hádat. Navíc mezi ústředním duem není celý film žádné jiskření, takže když se na konci políbí, vypadá to jak polibek bráchy se ségrou. Navíc mi bylo líto delfína:-( ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavou atmosféru, béčkové atributy a v rámci žánru patří k tomu povedenějšímu, i když děj je prostě prchání od lokace k lokaci a postupném přibližování k vytčenému cíli. Dokonce i triky docela ujdou. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu cyberpunk, tak to (alespoň jak jsem to podle knih pochopil já) Gibson myslel. Špatné triky srážejí Johnyho poněkud do kolen, ale uvědomíme-li si, že se v podstatě jedná o nezávislý snímek a peněz na něj vskutku příliš nebylo...domnívám se, že tvůrci odvedli velmi solidní práci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si zamiloval hned od prvního shlédnutí. Keanu sice nic moc nového nepředvádí, ale za to Dolph zde předvedl svůj nejlepší výkon a Dina Meyer, na tu nedám dopustit. Konec s delfínem je sice dost směšnej, ale do té doby je to jízda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkem pohledné béčkové sci-fi se skvělou výpravou, dobrým příběhem, ale špatnou režií. S odstupem času tenhle film vnímám jako takový malý předkrm před Matrixem, kvůli zápletce a hlavně kvůli Keanu Reevesovi v hlavní roli. Jeho postava je ovšem nepříliš sympatický sebestředný pitomec a Reeves ji ještě notně přehrává. Největší pitomec a trapák je ale bezesporu (a tradičně) pán s negerskou přezdívkou Ice-T, který se snaží mluvit a tvářit jako strašlivě cool nigga gangsta a zároveň je prosím tenhle vymaštěnec velitel intelektuálně-hackersko-polovojenského odboje, hmmm... Ale na druhou stranu mě zase ve filmu potěšili například Takeši Kitano (i když v notně blbé roli), Henry Rollins a hlavně můj veleoblíbený dvoumetrový Viking Dolfi jako velkolepě vyšinutý Kazatel. Hlášky typu "Jesus time!" nebo "Come to Jesus!" jsou kulervoucí a já bych si tolik přál vidět s Kazatelem samostatný biják... Za Kazatele a za laserovou strunu chlápka z Jakuzy jsem uvažoval o čtyřech hvězdách, ale kvůli retardovanému negerskému opičákovi ne a ne. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl opravdu trapas. Proč se snažit tvořit prostředí, na která nejsou prostředky ani technologie? Stačilo počkat pouhé tři čtyři roky a byl tu Matrix - digitální přelom v kinematografii. I když ani trpělivost by tento film zřejmě nezachránila - opravdu neskutečně tupý scénář a toporný Keanu Reeves, jemuž role nedávala vůbec žádnou volnost. Proč tento film vůbec vznikal? Toť otázka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Necital som poviedku, takze neviem do akej miery ju filmove spracovanie dokalicilo. Mne to po dejovej stranke pripada v pohode. Reeves sa musi dostat z bodu A do bude B, aby dostal zhlavy 320 GB dat a popritom zlepsil svet. To by mohlo fungovat rovnako dokonale ako v Matrixe, keby ta cesta bola vyplnena mnozstvom spickovych akcnych scen. Ale nie je. Akcnych scen je len par a su dost priemerne. K tomu sa to cele odohrava v hnusnom prostredi, takze po vizualnej stranke sa nie je na co pozerat. Cely film nakoniec zaujme len dvoma aspektami. Rôznorodym hereckym obsadenim, ktore by som v jednom filme nikdy necakal a naivnou predstavou o tom ako bude vyzerat internet a par dalsich veci v buducnosti. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pokusy o zfilmování zvláštních světů autorů sci-fi se zřídkakdy setkávají s úspěchem; u spisovatele tak výjimečného, jako je zakladatel kyperpunku William Gibson, je úkol o to těžší, že jeho "vizuální" poetika pracuje s ostrými "střihy" a s metodou dynamické koláže. Už druhá autorova povídka Johnny Mnemonic (1981) byla navržena na prestižní cenu Nebula. Právě kvality tohoto výrazného textu zřejmě přitáhly o čtrnáct let později zájem filmařů. Scénář : William Gibson Kamera : Francois Protat Hudba : Brad Fiedel Hrají : Keanu Reeves jako Johnny a Dolph Lundgren jako pouliční kněz. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Dost slabé cyberpunkové sci-fi, které nezachrání velmi zajímavá sestava herců. Chatrný scénář, jalová režie a nezajímavé ztvárnění. Originál povídku jsem nečetl, ale jestli se jedná o známý až kultovní námět, tak autora docela lituji. ()

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama