Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký akční film vystavěný z tradičních žánrových prefabrikátů nepostrádá nic z toho, co od něj fanda očekává, zejména pak akci, přestřelky a boj muže proti muži na všechny způsoby. Hlavní postavou je vynikající bojovník Nick Gunnar, který vede skupinu mezinárodních žoldáků na nevelký ostrov v jihočínském moři. Jejich úkolem je donutit domorodce, aby prodali jisté společnosti těžební práva na obrovské nerostné bohatství, které se tu marně snažili získat už mnozí. Jsou tvrdí, precizně vycvičení, až hazardérsky odvážní, sebejistí a připravení bojovat do posledního dechu. Jenže všechno je nakonec tak trochu jinak, protože Gunnar se ostrově setká s přátelským přijetím, je ohromen jeho nádherou, kterou by těžba nerostných surovin zcela zničila a navíc se zakouká do jedné z místních krasavic a skamarádí s jejím malým synkem. A tak se nakonec parta žoldáků postaví na stranu domorodců aby hájila jejich zájmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren v inteligentnom akčnom veľkofilme alebo robím si srandu. Béčko s tuctovým scenárom a nepresvedčivým Zlom, ale džungľová výprava zaujme, prerastený blondiak Lundgren má sem-tam charizmu, akcia ujde a poteší, že príbeh nie je Dolphova one man show, ale skôr čosi na spôsob PREDÁTORA, kde má veliaci dôstojník po ruke komando skúsených parťákov (napr. obrovský Tom „Tiny“ Lister). ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Film jehož originální název Men of War je skutečný překladatelský oříšek a údajně několik jazykových expertů z celé republiky diskutovali asi 1/2 roku na co nejpřesnějším názvu, výsledek dopadl nad očekávání překlad názvu Men of War je na" písmeno "přesný -- Švéd !! S ohledem na to o jakou sračku se jedná mám dvě podezření, buď jsme chtěli nasrat švédy a nebo se film prodává i v cestopisných obchodech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $7,160,000Tržby Celosvetovo $7,500,000║ Suchopárne. /25%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je prvni film, ktery jsem s Lundgrenem videl. V podstate nic extra vymlati tam naky smejdy v dzungli, ale ja se u toho dobre bavil. A ta scenka s bazukou..:) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opět z Lundgrenovi strany žádnej zázrak, ale když dostane do ruky nějakej pořádnej kanón nebo ještě líp bazuku, tak už si ví rady. Ale jinak bohužel film stojí za hovno a to i ve většině bitev a soubojů. Ubrat tak 20 minut, tak by se u toho dalo i celkem slušně zabavit, ale takhle ty hluchý místa a stupidní děj dost vylézají na povrch. No nic Dolphe snad přístě ()

choze 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ jsem na prahu osmadvaceti dohnal tento můj letitý lundgrenovský rest. Bohužel nebo bohudík, o nic jsem nepřišel. Druhý RUDÝ ŠKORPIÓN se nekoná - až do zdařilého ramboidního finále je ŠVÉD nudný až nasírací (mystické domorodé kydy, Dolphovo prozření), prostě o hovně. A ten přiteplalý záporák... Posledním slušným Dolphovým snímkem pro mě i nadále zůstává o rok starší ČAS POMSTY. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby mi z tohto pustili poslednú pol hodinku, tak by som možno uvažoval dať aj nejaké solídnejšie ohodnotenie. Na škodu asi príde, že som musel odtrpieť aj tú prvú brutálne nudiacu a sprostú hodinu, pri ktorej som zaspal a film som musel dopozerať ráno. Osobné fighty tiež nestoja za veľa a strieľačky sú ako z nejakej trápnej hry za päť korún. 35%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ešte v prvej polovici deväťdesiatych rokov stihol Dolph Lundgren natočiť aj toto, dá sa povedať, nepriame pokračovanie jednej zo svojich klasík, Červeného škorpióna a síce už cítiť, že prišiel trochu neskoro, v tomto období sa tešili priazni skôr iné typy akčných filmov, ale mne sa páči aj Švéd. A v mnohom svojho predchodcu dokonca prekonáva. Hlavne má podstatne lepší scenár a vykreslené motivácie postáv. Samozrejme to nie je nič originálne, ale mne sa táto zápletka o skupine žoldnierov, ktorí prídu obyvateľstvo exotického ostrova prinútiť podpísať zmluvu s vplyvnou spoločnosťou, ale keď si uvedomia, kto sú tí dobrí, časť z nich sa rozhodne zmeniť stranu a ostrov ochrániť veľmi páči. O nejakom akčnejšom prevedení sa tu určite hovoriť nedá, celú prvú hodinu sa tu toho moc akčného neudeje, ale mne sa páčilo to zozbieranie žoldnierov, život na ostrove a to zbližovanie sa s domorodcami, občas to má príjemnú poetiku. V spomínanom Červenom škorpiónovi bola tá zmena strany moc nasilu a rýchlo, tu to pôsobilo tak postupne a prirodzene. Zvyšok filmu je už očakávane akčnejší, ale nemyslím, že lepší, takto to vyvrcholiť muselo, ale tu najviac cítiť, že to na klasiky žánru nemá. Veľkým plusom sú aj postavy, toto už nie je len o jednotlivcovi, ale celom komande a to nie je zle obsadené, Dolph Lundgren je ten pravý veliteľ, má charizmu, rešpekt a postavy žoldnierov mu vždy sedeli najviac a pod ním sú známe tváre ako Tommy 'Tiny' Lister, Tom Wright alebo Catherine Bell. Páčili sa mi aj výraznejšie postavy domorodcov, len by to chcelo lepších záporákov, Trevor Goddard pôsobí až moc ako karikatúra. A teraz už k tej akcii, ktorá nie je zlá, ale predsa len je trochu sklamaním. V poslednej polhodine je jej už celkom dosť, pre takéto pobehovanie po pralese, kde nechýbajú súboje, nože, zbrane najrôznejších kalibrov až po granáty a raketomety mám slabosť, ale tu je to síce prehľadne natočené, v atraktívnom prostredí a aj trochu krvavé, aj keď samozrejme mohlo byť aj omnoho viac, ale to prevedenie je také moc naivné a to aj na pomery tohto typu. Radoví záporáci sú absolútne neškodní a streľba vôbec nepôsobí ako hrozba, jednoducho mi to väčšinu času prišlo, ako by sa len nejakí milovníci akcie naháňali po lese a obstreľovali umelými zbraňami. Jedine ten Lundgren tu má úroveň a akciu povyšuje, či už má v ruke nôž alebo raketomet. Takže jeho scény ma aj bavia najviac. Takže režijne to nie je zlé, vizuál je solídny a prostredie atraktívne, ale chcelo by to omnoho lepšie prevedenie akcie. A tak Švéd sa očakávane lepších ohlasov nedočkal, ale pre mňa je to jeden z tých jeho lepších filmov a jedno z tých béčok, ku ktorým sa rád vraciam, len nie kvôli akcii, tú treba hľadať inde, kľudne aj v tom Červenom škorpiónovi, ktorý ju má omnoho lepšiu. 73% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě před černou sérii startující na konci devadesátých let byl i tohle průšvih. Celé to šlo odvyprávět za pět minut, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety. O tohle nebyl zájem ani ve videopůjčovnách, kde se přitom některé Lundgrenovy kousky té doby naopak dvakrát neohřály. Přitom jsme na tohohle starého vlka s obličejem jako nahrubo otesaným balvanem mohli vzpomínat v úplně jiném světle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Odkud je tohle svinstvo? ze Svedska jako ja! vzdy ultimatni Dolphino v exoticky akcni pecce chvilema se tu sice znazi i predavat jakasi poselstvi ale opravdu jen chvilema prijemnym bonusem navic je pak zaporak Trevora Goddarda ktery nezklamal pobavil predvedl par psychopatickych kreaci zahlaskoval a nekoho zatracene zavrazdil dobra prace jsem spokojen ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Muži války jsou o něco lepší než Pětiboj. Z hlediska příběhového mě tyhle filmy o partě žoldáků co chrání nějaké domorodce vždy bavily. Navíc se pohybujeme v atraktivním prostředí. Akční scény jsou neskutečnej zmatek. 30% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Odkud je to svinstvo?" "Ze Švédska, jako já!" Lundgren se tentokrát opravdu trefil do černého. Skutečně nechápu to nízké hodnocení a rozhodně ne umístnění v last 200. Ze Švéda totiž přímo sálají všechny ty úžasné béčkové akční ingredience, které si jen člověk od podobného filmu může přát. Hodný nabušený svalnatec (Lundgren), zlý svalnatý nabušenec (Goddard), exotický ostrov, zlý černoch, kupa nábojů, nějaká ta bazuka a spousta šikmookých na vodstřel. Na výpravě se navíc tentokrát opravdu nešetřilo a když už na scéně zrovna nikdo neumírá, kochá vás kameraman překrásnými exotickými záběry tropického ostrova. Prostě super! "Připrav se Švéde, támhle připlouvá tvoje rakev!" ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Lundgrenův film od Univerzálního vojáka. Zajímavý děj, dobrá zápletka. Skupina zabijáků se přikloní na stranu nevinných.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Solídny akčnňák s Lundgrenom. Síce škoda toho pomalého tempa a malo akcii v prvej polke filmu, ale pokiaľ na to pôjdete rovnakým tempom ako na ženu, tak si to celkom užijete. Každopádne, aspoň príroda je krásna :-) 65% - 3* ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Za celý výsledek nechť hovoří to, že scénárista měl hotovo za jeden let do Tokia. Nevím sice, odkud letěl, ale i kdyby z Jižního pólu, nijak ho to neomlouvá. Opravdu mě nenapadá nic, absolutně nic, pro co Švédovi udělit alespoň jednu ušmudlanou hvězdu. Ve prospěch odpadních vod hovoří naprosto vše. Od tupého ´výkonu´ přerostlého alfa samce Dolphíka přes příběh hloupý tak, jak ani ovce hloupá není, až po bravurní český překlad názvu. Udělat z Mužů války jednoho Švéda; to asi překládala nějaká ovečka, hm? No zkrátka ne, takhle by to nešlo. To už jsou mi milejší slátaniny se smrtícím hmyzem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +akční poslední třetina, překvapila Catherine Bell -nudná první hodina, dementní scénář/// Tak tohle bylo hodně ramboidní. Ovšem čekal jsem úplně něco jiného. Ale dejme tomu. Má se to tak. Švéd je killer. Dostane zakázku na vykydlení ostrova, kde přebívají místní obyvatelé (tak 200kusů). Najme si proto stáré známé (pro pořádek taky zabíjáky) a dá se do akce. Jenže nebyl by to Švéd, kdyby se do místních obyvatel nezakoukal. Tedy nevím co viděl na dětech. To mu asi nakukal Majkl, ale prostě jednoho dne se rozhodl místní nevyklidit, ale naopak ochránit je. No a v tuto chvíli už máte hodinu filmu za sebou a nastává ta správná řež. Tedy ochrana ostrova proti dalším nájemným zabíjákům. Výsledný počet je tak 50 na 50, ale znáte to. Vetšina z tohoto počtu jsou vydláci, takže nakonec hodně toho bude muset zvládnou Švéd osobně a pomáhat mu bude jen hrstka z jeho zabíjáků, kteří se neotočili proti němu. No alespoň to vypadá reálně. Jestli že vás tohle zajímá tak proč ne. Ale ve výsledku je to skoro zbytečný film. Hodně pozvolna plyne a tak jediné co stojí za řeč, je až ta závěrečná "válka" ve stylu Ramba. Tak a teď si vyberte./// Celkem 53%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prosté, nudné, ohrané. No keďže sa jedná o akčné béčko s Lundgrenom, nič iného sme ani čakať nemohli. Treba však priznať, že pri Švédovi som vydržal až do záverečnej, takže aspoň tá jedna hviezdička mu právom prináleží. ()

Reklama

Reklama